Lezzet Güneşi
Biberli zeytinli hindi kalça yahni Zeytinyağını ısıtıp, soğan ve sarmısakları soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin. Et ve defne yaprağını ilave edip, 10 dakika daha soteleyin. Barbunya, kırmızı biber, yeşil biber, domates ve zeytini katıp, karıştırın. Üzerini örtecek kadar kaynar su ilave edip, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Nane ile süsleyerek, arzu ederseniz yoğurt ile birlikte servis yapın.
* 1 paket hindi kalça kuşbaşı * 1/2 su bardağı zeytinyağı * 2 adet soğan (kalın piyaz doğranmış) * 10 diş sarmısak * 1 adet defne yaprağı * 500 gr. barbunya (tane, haşlanmış) * 2 adet etli kırmızı biber (jülyen doğranmış) * 2 adet yeşil biber (ince kıyılmış) * 2 adet domates (küp doğranmış) * 1 su bardağı kokteyl yeşil zeytin (4'e kesilmiş) * 1,5 su bardağı su (kaynar) * 1 çay bardağı nane (yapraklanmış) * 1 su bardağı yoğurt * Tuz
|