kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Belçika teröre şemsiyelik yapıyor"

Belçika'nın Sabancı suikastı sanığı Fehriye Erdal'la ilgili kararını eleştiren Dışişleri Bakanı Abdullah Gül: "Belçika teröriste şemsiyelik yapıyor gibi görünüyor" dedi..

Gül, Dışişleri Bakanlığı'nda diplomasi muhabirleriyle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Belçika'nın Sabancı suikastı sanığı Fehriye Erdal'la ilgili kararını talihsizlik şeklinde niteleyen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül: "Belçika teröriste şemsiyelik yapıyor gibi görünüyor. Belçika'nın tutumu terörle mücadelede işbirliğini zayıflattı" dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye'de son dönemde olumlu gelişmeler olduğunu belirterek, ''Türkiye'nin geleceği daha parlak, daha ümitlidir''
diye konuştu.

AB ile katılım müzakerelerinin 3 Ekim'de başlamasıyla birlikte Türkiye'nin ''daha öngörülebilir'' bir ülke olduğunu ifade eden Gül, AB ile müzakerelerin başlamasının kısa, orta ve uzun vadede olumlu sonuçlarının herkes tarafından görüleceğini kaydetti.

Gül, Türk ekonomisinin yapısal reformlar sayesinde artık kendini içeriden ve dışarıdan gelebilecek tüm şoklardan koruyabilecek hale geldiğini de belirterek, zaman zaman siyasi problemlerin olabileceğini, ancak bunların hiçbirinin Türkiye'nin geleceğine gölge düşürücü boyutta olmayacağını söyledi. Gül, olumsuzlukların olabileceğini, kişi ya da kurumların hatalarının olabileceğini, ancak bunların kamuoyu önünde şeffaf biçimde tartışılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin bayrama çok farklı ve olumlu güçle girdiğini ifade eden Gül, ''Her geçen bayram daha sevinçle kutlanacak'' diye konuştu.

''ERDAL HAKKINDAKİ KARARIN TÜRKİYE'YE KARŞI SİYASİ BİR KARAR OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM''

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Belçika'nın terörist Fehriye Erdal ile ilgilikararının üzücü olduğunu belirterek, kararın Türkiye'ye karşı siyasi bir karar olduğunu düşünmediğini kaydetti.
Gül, düzenlediği basın toplantısında, Belçika'nın Fehriye Erdal'lailgili karanının siyasi olup olmadığının sorulması üzerine, terörle mücadelede işbirliğinin herkesin birinci gündem maddesi olduğuna işaret ederek, Belçika'nın kararının bu konuyu zayıflattığını söyledi.

''Türkiye'ye karşı siyasi bir karar olduğunu düşünmüyorum'' diyen Gül, Belçika'da bu konuda kanun değişikliği çalışmasının yapıldığını ancak mahkeme vasıtasıyla bu teşebbüsün önlendiğini belirtti. Gül, ''Üzücü bir gelişme, terörle mücadelede işbirliğini önleyici bir karar'' dedi.

Gül, kararın Belçika'nın imajı açısından hiç de iyi olmadığını kaydederek, ''Eminim ki en çok üzülmesi gerekenler Belçika'yı yönetenlerdir, onların da üzüldüğü kanaatindeyim'' ifadesini kullandı.

Durumun, Belçika'nın bir teröristi koruduğu ve ona şemsiye görevi yaptığı görüntüsünü verdiğine işaret eden Gül, bunun talihsiz bir durum olduğunu söyledi. Gül, ancak Belçika hükümetinin konuyu aşmak için gayret sarf ettiğini bildiklerini söyleyerek, ''umarım bunun yolunu bulurlar çünkü bu, Türkiye'nin değil Belçika'nın problemidir'' diye konuştu.


Türkiye'nin 35 yıl sonra tek rakamlı enflasyona ulaştığını da kaydeden Gül, ekonomide önemli gelişmeler olduğunu, Türkiye'nin dünyanın en büyük 17. ekonomisi haline geldiğini, özelleştirmelerin başarıyla yapıldığını belirterek, ''Tüm bunlar hep moralimizi güçlü tutan, geleceğe iyimser bakmamızı sağlayan nedenler'' dedi. Gül, toplantıya katılan muhabirlerin ve Türk halkının bayramını kutladı.

IRAK SEÇİMLERİ

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Irak'ta 15 Aralık'ta yapılması öngörülen seçimleri ''dönüm noktası olarak gördüklerini'' söyledi.

Türkiye'nin çok yönlü, çok boyutlu dış politikaya sahip olduğunu, bu politikaların Türkiye'nin önemini artırdığını belirten Gül, ''Öte yandan ister istemez kendimizi uluslararası gündemdeki gelişmelerin ortasında görüyoruz'' diye konuştu ve uluslararası gündemde yer alan bazı konulara ilişkin Türkiye'nin görüşleri hakkında bilgi verdi.

Irak'ta yapılan referandumla kabul edilen anayasanın, 15 Aralık'ta yapılacak seçimle oluşturulacak yeni Meclis tarafından değiştirilebileceğine işaret eden Gül, ''Ümit ediyoruz ki bu anayasa, yeni siyasi süreçle birlikte Irak'ın bütünlüğü, birliği sağlamlaşır ve Iraklıların hep beraber yaşama arzuları çok daha fazla pekişir ve Irak bir an önce bu kaostan kurtulur'' diye konuştu.

Irak'ın hem kendi halkı hem de komşularıyla barışık olmasının arzu edildiğini ifade eden Gül, böyle bir Irak'ın bölgeye istikrar ve refah getireceğini belirtti. Gül, şöyle konuştu:

''15 Aralık'ın bir dönüm noktası olacağına inanıyoruz, çünkü anayasa bir çerçevedir. 15 Aralık'ta ortaya çıkacak Meclis, anayasanın boşluklarını dolduracaktır. Seçilecek Meclise önem veriyoruz, bu konuda her türlü desteğimizi vermeye devam edeceğiz.''

Türkiye'nin Irak'a insani yardımlarını da sürdürdüğünü ifade eden Gül, Kızılay'ın Telafer'e gıda ve temizlik maddesi taşıyan 15 TIR'ının yola çıkmak üzere olduğunu, Irak Kızılayı ile işbirliği yapılabilmesi için dün akşam Irak başbakanı İbrahim Caferi ile telefonda görüştüğünü belirtti.

SURİYE

Suriye'nin hassas bir dönemden geçmekte olduğunu belirten Gül, Hariri suikastı sonucu oluşturulan BM Uluslararası Soruşturma Komisyonu raporu sonrasındaki gelişmelerin yakından izlendiğini söyledi.

BM Güvenlik Konseyi'nin konuya ilişkin karar aldığını hatırlatan Gül, Suriye'yi savcıyla yakın işbirliği içinde olmaya davet ettiklerini belirtti ve yakın işbirliğinin konunun net biçimde çözülmesine yardımcı olacağını kaydetti.

İRAN

İran'ın nükleer programının uluslararası kamuoyunu uzun süredir meşgul ettiğini söyleyen Gül, Türkiye'nin başından itibaren İran'ın uluslararası kurumlarla yakın işbirliği içinde olması gerektiğini söylediğini ve bu konudaki şeffaflığa önem verdiğini belirtti. Gül, ''Ümit ediyoruz ki şeffaf ve çok yakın işbirliği, bölgedeki birçok olumsuz gelişmeyi de önleyecektir'' diye konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Telekom'a karşı ADSL isyanı
 Bakan Yıldırım: Yüzde yüz indirdik
 PTT'den İspanya ile Eurologo anlaşması
 BM - Kıbrıs
 Barzani, ABD, PKK ve Terör
 Akaryakıtta fiş dönemi
 Şırnak'ta çatışma: 3 şehit
 Şimdi de Şanlıurfa
 Protein hesabıyla yaşanan dram
 Rektör yardımcılarına sorgu
 TRT'nin başına eski PTT müdürü
 Tuğla fabrikasında çocuk işçi skandalı
 İzmir'deki son sarsıntılar şüpheli
YILMAZ ÖZDİL
Bugün 1 Kasım...
3'ü AB'ye girdik falan...
4'ü...
ALİ KIRCA
Okul günleri-2
Dizi-yazı'nın ikinci bölümü çok merak...
UMUR TALU
A, marş marş, S'den sonraya
Dünkü girizgahı okumuş...
FATİH ALTAYLI
Türkiye, CIA'nın kelle avcısı mı!
İsveç Devlet...
ERDAL ŞAFAK
Kaçınılmaz reform
Tasarının Meclis'teki görüşmeleri...
ÖMER LÜTFİ METE
İblisleşme zamanı
Günümüzden sekiz asır önce Yeni...
'Yanlış bir şey yapmadık'
Fransa'nın gündemine oturan olayda yaralanan Türk genci Muhittin...
Fehriye davasında şok karar: Yargılanmayacak!
Belçika'da Yüksek Mahkeme, Sabancı suikastı zanlılarından...
Futbolda teşvik de var şike de
Futbolda teşvik de var şike de
Türk sporunda şiddet, şike, rüşvet ve haksız rekabet iddialarını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu