kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ergun Babahan @ SABAH
 

SABAH 20 yaşında

Kötü huylarından arınan SABAH geleceğe daha da güvenle bakıyor. Bizi en kötü günümüzde bile yalnız bırakmayan siz okurlarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum.

"Türkiye'nin en iyi gazetesi" SABAH bu yıl 20'nci yaşını kutluyor. Sıkıntılı bir dönemin ardından 20'nci yılımıza daha güçlü ve başımız dik olarak giriyoruz.
Bu 20 yıla dönüp baktığımızda geçmişin sayfalarında gazetecilik mesleği adına bize onur veren örneklere rastladığımız gibi, bu işi yaptığımız için yüzümüzü kızartan örnekleri de görüyoruz.
"İyi insanlar iyi gazete yapar" sloganı ile yola çıktığımız için geçmişteki günahlarla hesaplaşmaktan çekinmiyoruz. Göreve başladığımız ilk günden itibaren geçmişin yanlışlarından, çarpık haberciliğinden uzak duracağımızın altını çizdik, geçmişte yaptığımız hataları açıkça itiraf etmekten hiç çekinmedik.
28 Şubat döneminde kendi çalışma arkadaşlarımızı birinci sayfadan hain ilan ettiğimiz günkü nüsha bir utanç belgesi olarak önümüzde duruyor mesela.
Yine Etibank'ın alınmasının ardından gazeteci-banka yöneticisi kimliğinin birbirine girmesi sonucu ortaya çıkan "iktidar yalakalığı" örnekleri de hâlâ hafızamızda.
Susurluk kazasının meydana geldiği gün, Çiller iktidarına yaranmak için yapılan sayfa gibi mesela. 5 küçük yerleşim merkezinde yapılan seçimi Çiller'in zaferi gibi sunmak adına Susurluk skandalının sayfanın altlarına itilmesini de unutmadık.
2000 krizinden hemen önce atılan "10 yıl önümüzü görüyoruz" manşeti de ne bizim, ne okurların zihninden silindi. Tıpkı Ecevit'in ölmek üzere olduğu haberleriyle, Yeni Türkiye Partisi'nin (Seçimde yüzde 1 bile oy alamadı) iktidara yürüyüşü manşetleri de...
Bunlar bir dönemin hiçbir zaman unutmayacağımız sayfalarından birkaçı.
Bu örnekleri hep önümüzde tutuyoruz. Çünkü yepyeni bir sayfa açmak için çıktığımız yürüyüşte bizler de "kötü yola" düşmek istemiyoruz. Para ve pul için dostlarımıza ihanet etmek istemiyoruz.
Tek hedefimiz iyi gazete yapmak.
Bunun için de her gün daha fazla çalışıyoruz. Gururla söyleyebilirim ki, okurlar da bunun farkında. Düzenli olarak yükselen tirajımız bunun en büyük göstergesi.
Utanç verici iftiralarla üç kuruş devlet bankası kredisi uğruna SABAH'tan uzaklaştırılan Mehmet Barlas'ın "Gazetecilik hayatımın en mutlu ve en özgür günlerini yaşıyorum" sözleri bunun bir başka göstergesi.
3 yıl önce boşalan SABAH'ın yeniden bir yıldızlar topluluğuna dönüşmesi de bunun diğer bir göstergesi.
Erdal Şafak, Yavuz Donat, Salih Memecan, Reha Muhtar, Yılmaz Özdil, Emre Aköz, Mehmet Barlas, Ali Kırca, İlker Sarıer, Gazi Erçel, Şelale Kadak, Aydın Ayaydın, Abdurrahman Yıldırım, Güntay Şimşek, Meliha Okur, Hıncal Uluç, Umur Talu, Fatih Altaylı, Savaş Ay, Mahmut Övür, Ömer Lütfi Mete, Soli Özel, Mehmet Altan, Muharrem Sarıkaya, Aslı Aydıntaşbaş ve Gülse Birsel.
Bunlar sadece ana gazete yazarları. Buna Günaydın, Cuma, Cumartesi ve Pazar SABAH yazarları ile spor yazarlarını da ekleyince, bugün hiçbir gazetenin rekabet edemeyeceği kalibrede bir yazar kadrosu ortaya çıkıyor.
Birlikte yola çıktığımız genç arkadaşlarımıza güvenip yeni sorumluluklar veriyoruz, sağolsunlar onlar da yüzümüzü kara çıkarmıyor.
İşte spor müdürümüz Serdar Ali Çelikler... Gecesini gündüzüne katıp çalışan bu arkadaşımız ve kadrosu Türkiye'nin bence en iyi spor sayfalarını hazırlayıp keyifle okumanızı sağlıyor.
Aynı şekilde SABAH'ta büyüyen Ekonomi Müdürümüz Cüneyt Toros. Göreve geldiği günden beri ekonomi ve finans sayfalarına getirdiği dinamizm başka bir yoruma gerek bırakmıyor.
Aynı şekilde Dış Haberler Müdürümüz Burcu Yakar da genç yaşına rağmen titiz çalışmasıyla SABAH'ın başarısı için ter döküyor.
Yukarıda belirttiğim gibi, özeleştiri kurumu sistemimizin artık ayrılmaz bir parçası. Mesleğin saygın ismi Yavuz Baydar, her pazartesi günü gazetemizi didik didik ediyor ve acımasızca hatalarımızı bulup yazıyor.
Bu bizim kendimize güvenimizin bir sonucu. Hata yapabileceğimizi biliyoruz ama bu hatalarla yüzleşmekten çekinmiyoruz çünkü.
Gördüğünüz gibi 20'nci yıla emin adımlar, sağlam bir yapı ve güçlü bir kadro ile giriyoruz.
20'nci yılımızı Türkiye'de "serbest piyasa ekonomisinin" gerçek bayraktarı SABAH'a yakışan eklerle kutlayacağız. Türkiye'nin 20 yılda nereden nereye geldiğini anlatan bu ekleri sonuçta bir kitap halinde de yayınlayacağız.
Kısacası kötü huylarından arınan SABAH geleceğe daha da güvenle bakıyor. Bizi en kötü günümüzde bile yalnız bırakmayan siz okurlarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Urfa'da zaman tüneli   / 24-10-2005
 Sermaye ırkçılığı   / 17-10-2005
 O an hepimiz için gelir   / 14-10-2005
 İniş-çıkışlı bir yol   / 10-10-2005
 Hazmetme sorunu herkeste var   / 03-10-2005
 Özgürlükçü tavır   / 26-09-2005
 Haber ve propaganda   / 19-09-2005
 İkinci Bahar   / 14-09-2005
 Demokrasinin kendini koruma hakkına saygı   / 12-09-2005
 SABAH rüzgârıyla yelkenler fora   / 14-07-2005
ÖMER LÜTFİ METE
Ata'ya eziyet bayramları
Dini veya milli bayram...
UMUR TALU
Görüşlerinize hazırım; emirlerinize değil
Birkaç gün...
ERGUN BABAHAN
SABAH 20 yaşında
Kötü huylarından arınan SABAH geleceğe...
ERDAL ŞAFAK
Bir "tabu"nun daha kapağı açılıyor
Demirel ilginç bir...
MEHMET ALTAN
Siyaset Belgesi'ni kim sızdırdı?
Milli Güvenlik Kurulu...
'Kaçın polis geliyor'
Polisin bir hırsızlık olayıyla ilgili 3 genci sorgulamak istemesiyle...
Fener'den sonra o da 4-6-0 taktiği yapacak!
ABD Başkanı Bush, skandallar yüzünden hücum yerine "defans ve orta...
El ense, kafakol ve tuş
El ense, kafakol ve tuş
G.Saray Başkent'te tel tel döküldü. Kaleyi bulan tek şutunda golü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu