kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Zirvede soğuk bayram
Başbakan resepsiyonda 10 dakika kalıp ayrıldı
Sezer: Siyasilerden başlamak koşuluyla dokunulmazlık kalksın
Genelkurmay Başkanı Özkök'ten üç mesaj
Ağayı protesto ettiler

Zirve buz gibi

Türkiye'nin en coşkulu günü Cumhuriyet Bayramı'nda Türkiye'nin yöneticileri birbirlerinin suratına bakmadı.

Selamlaşmadılar
Devletin zirvesinde son dönemde yükselen gerilimi bayram da yumuşatamadı. 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet'in büyük heyecanla ilan edildiği TBMM'de 82 yıl sonra bu coşkuya hiç yakışmayan bir manzara vardı.

Tokalaşmadılar
Meclis'te Sezer'in tebrikleri kabul törenine katılan Meclis Başkanı Arınç, Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal, Genelkurmay Başkanı Org. Özkök ve yargı temsilcileri ne selamlaştı, ne tokalaştı ne de tek kelime konuştu...

Konuşmadılar
Kapıdaki karşılamada da Sezer ile Erdoğan protokol gereği tokalaşırken birbirlerinin yüzüne bakmamaya özen gösterdiler. Zirvedeki soğukluk Hipodrom'daki törenlerde de yaşandı. Şeref tribünü çok sessizdi...


Zirvede soğuk bayram

Ankara'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, Hükümet ile rektörler arasındaki gerginlik damgasını vurdu. Zirvedekilerin birbirine soğuk davranmaları, hatta tokalaşmamaları dikkat çekti.

Cumhuriyet Bayramı'nın 82. yıldönümü, soğuk ve yağışlı havaya rağmen coşkuyla kutlanırken, zirvedekilerin katıldığı TBMM'deki tören kutlama havasından uzak geçti. Cumhurbaşkanı'nın TBMM'de Cumhuriyet'in yıldönümü nedeniyle tebrikleri kabul ettiği törene, Hükümet ile YÖK arasında yaşanan gerginlik damgasını vurdu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü'nün tutuklanmasına rektörlerin tepkisi nedeniyle yaşanan tartışmada, rektörlerden yana tavır koyan Cumhurbaşkanı Sezer ile Başbakan Tayyip Erdoğan, birbirlerinin yüzüne bakmadan resmen tokalaştılar,
ancak TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, yüksek yargı organları başkanları birbirleriyle ne tokalaştılar, ne de konuştular. Ankara'daki ilk tören Anıtkabir'de yapıldı ve devletin zirvesi önce Anıtkabir'de bir araya geldi. Aslanlı Yol'daki yürüyüşte Sezer önde, hemen arkasında ise Arınç, Erdoğan, Baykal ve Özkök vardı. Ancak yüzler gergindi, kimse kimseyle konuşmadı.

TBMM'DE KÜS GİBİ
Anıtkabir'den sonra, TBMM'de Sezer'in tebrikleri kabulü başladı. Buradaki törene ilk gelen Erdoğan oldu, onu Baykal izledi. İki lider ne selamlaştılar, ne konuştular, adeta küs gibi durdular. Bir süre sonra gelen Orgeneral Özkök de, Erdoğan ve Baykal'la selamlaşmadan yerine geçti. Soğuk tablo, Arınç ve yüksek yargı organları başkanlarının gelmesiyle de bozulmadı. Sadece Erdoğan son anda, kendisine doğru yönelen Danıştay Başkanı Ender Çetinkaya'nın elini sıktı, diğer yargı organları başkanlarını da başıyla selamladı. Zirvedekiler, Sezer'in kabulü başlayıncaya kadar birbirleriyle hiç konuşmadan başladılar, bakanlar ve kuvvet komutanlarının da yan yana durmalarına rağmen, iki grup halinde birbirleriyle sohbet etti.

REKTÖRLER TAM KADRO
Cumhurbaşkanı Sezer tebrikleri kabule, TBMM Başkanı Arınç ile başladı. Sezer, Erdoğan'la tokalaşırken birbirlerinin yüzüne bakmamaya özen gösterdikleri görüldü. Sezer'in, CHP lideri Deniz Baykal'la tokalaşırken ise gülümsemesi dikkat çekti. Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu ile DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın da katıldığı törende, dikkat çeken isimler YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ile YÖK üyeleri ve Ankara'da bulunan üniversitelerin rektörleriydi. TBMM'deki törene Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le birlikte 12 bakan ve AK Parti'den sadece 13 milletvekilinin katıldığı belirlendi. Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer de katılımcılar arasında yer aldı. Zirvedekilerin bayram nedeniyle üçüncü buluşması, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) resmi geçit töreninde oldu. Ankara'daki soğuk havaya rağmen, vatandaşların coşkuyla katıldığı AKM'deki törende, şeref tribünündeki soğukluk devam etti. Yan yana oturan Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu ile Erdoğan'ın ara ara yaptıkları sohbetler dışında şeref tribününde kimse birbiriyle konuşmadı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 CHP, AK Parti'nin sözünden şüpheli: İşin garantisi yok
 AK Parti'ye bayram transferi
 Vekiller ucuz atlattı
 Ağar: Hanım sözü dinleyin
MUHARREM SARIKAYA
Cumhuriyet'in bürokratları...
Bu toprakla bir şekilde...
YAVUZ DONAT
Avrupa gibi...
İki gündür Gaziantep'i yazıyoruz... Bugün...
Kanseri HIV'le yenecek
Türk doktor Derya Unutmaz önemli bir buluşa imza attı. Kurbağanın...
Gündüz bayraklı gece fenerli kutlama
İstanbullular Cumhuriyet Bayramı'nı yağmur ve soğuğa rağmen...
Sevgi evleri çoğalacak
Sevgi evleri çoğalacak
AB normlarında hazırlanan yeni Sosyal Hizmet Yasa Taslağı'nda koğuş...
Bakan önceden uyarılmış
Bakan önceden uyarılmış
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış dün...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu