kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dayağın altından kirvelik çıktı
21 çocukta darp var
Dayağın altından kirvelik çıktı
Bakıcı kadınlar günah çıkardı
Bakıcılar değişti
Başkurt'tan yanıt
Bakan Çubukçu bugün dönüyor
Erdoğan: İnsanlık Suçu
'Toplum vicdanını rahatlatacağız'
'Bu olay bir faciadır'

Kadro dayağı

İşte ‘Yuvada dayak’ skandalının perde arkası: AK Partili vekilin, oğlunun kirveliğini yaptığı köylüsü müdür oldu. Tecrübeli bakıcılar işten çıkarıldı.

Türkiye'yi isyan ettiren "Malatya Çocuk Yuvası" olayından, "zincirleme kayırma" iddiaları çıktı. İşte dayak olayının ardındaki korkunç manzara... Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü bir süre önce görevden alınıp Mardin'e sürüldü.

YEDİ İDARİ SUÇTAN CEZALI
Yerine AK Parti Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt'un çok yakın dostu Yakup Güler atandı. Başkurt'un, Güler'in oğluna kirvelik yaptığı iddia edildi... Güler'in daha önce yedi ayrı idari suçtan ceza aldığı ortaya çıktı.

41 BAKICI DEĞİŞTİRİLDİ
Yeni müdürle birlikte Çocuk Yuvası'nda operasyon başlatıldı. Temizlik işleri Gülba adlı şirkete verildi. 43 çalışandan 41'i yollandı... Tecrübeli bakıcıların yerine hiçbir eğitim almamış kişiler kondu... Onlar da çocukları dövdü...

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK
Görevliler de dövüyorlardı

Şefika Solmazgül
20 çocukla tek başıma kalıyordum. Görevlileri çok uyardım ama kimse gelmiyordu. Stresten dolayı vurdum. Görevliler de çocukları dövmüşlerdir.

Asgari ücretin altında veriyorlar
Elif Biradlı
Asgari ücretin de altında ücretle çalışıyorum. 15 çocuğa tek başıma banyo yaptırmak zorundaydım. Görevliler "Yaptır yoksa işinden olursun" diyordu.

Çocuğuma da böyle yapıyorum
Nezamet Demirtaş
Benim davranışım terbiye sınırları içinde. Çorabını giysin, üşütüp hasta olmasın diye yaptım. Evimde kendi çocuğuma da aynı davranıyorum.

İkinci skandal
Skandal yurtta 6 yaşında kızı bulunan Tülay Bayram'dan korkunç iddia: "Başka yurtta kalan yedi yaşındaki kızım da geçen yıl cinsel tacize uğradı." Söz konusu yurtla ilgili soruşturma başlatıldı.


Dayağın altından kirvelik çıktı

Anavatan Partili Sarıbaş, AK Parti Milletvekili Başkurt'un, oğluna kirvelik yaptığı Malatya İl Müdürü Güler'i kolladığını öne sürdü. Bu iddiaya CHP de destek verdi.

Malatya Çocuk Yuvasındaki vahşet görüntüleri, atamalarda siyasi kayırma ve yakınlarını kollama iddialarını gündeme getirdi. Bir süre önce AK Parti Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt'un Malatya Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü görevine getirilen Yakup Güler'in oğluna kirvelik yaptığı, çocuklara şiddet uygulayan iki kadının da Güler'in akrabası olduğu iddia edildi. Bu iddiayı Anavatan Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada ortaya attı. CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da bu iddiaya destek verdi. Kendisi de
Malatya'nın Akçadağ ilçesinden olan Yakup Güler'in Kayseri Yüksek İslam Enstütüsü mezunu olan ve MÜSİAD Malatya Şube Başkanlığı yaparken AK Parti'den milletvekili seçilen Başkurt'la çok eskiye dayanan dostlukları olduğu öğrenildi. Güler, 1990'lı yılların başında Malatya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı'na getirildi. İddiaya göre sürücü kurslarından sorumlu müdür yardımcılığını üstlenen Güler hakkında, bazı suçlamalar nedeniyle soruşturma açıldı. Ardından da görevinden alındı. Ancak Güler, aynı dönemde 1996'da kurum değiştirerek Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü bünyesine geçti. Burada hızlı bir yükseliş grafiği yakalayan Güler, sihirli bir el tarafından Ankara 50. Yıl Yetiştirme Yurdu'na müdür olarak atandı. Burada bir yıla yakın bir süre görev yapan Yakup Güler iddiaya göre 6-7 kişiye haksız yere sınavı kazandırdığı, kendisine yakın bazı kişileri misafirhaneden ücretsiz olarak yararlandırdığı ve ifadesini alan müfettişe saygısızlık yaptığı gibi 7 ayrı idari suçlamadan dolayı soruşturma geçirdi. Bu suçlamalar nedeniyle kademe indirmeden maaş kesmeye, uyarıdan kınamaya kadar çeşitli cezalar alan Güler, öğretmen olarak Siirt'te atandı. Dilekçe ile memleketine dönen Güler, sırasıyla Malatya Huzurevi, Erkek Yetiştirme Yurdu ve skandalın yaşandığı Yuvası'nda öğretmenlik yaptı. Mart 2004'te ise arkadaşı olan Malatya milletvekili Ali Osman Başkurt'un önerisiyle ve dönemin Devlet Bakanı Güldal Akşit imzalı bir kararnameyle, Malatya'da 11 yılı aşkın bir süredir Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak görev yapan Abdülvahap Ayzabar'ın yerine, "İhtiyaca binaen" atandı.

SARIBAŞ'TAN SALVO
Anavatan'lı Sarıbaş, kirvelik iddialarını Meclis kürsüsünde şöyle dile getirdi: "Devletin iş bilen kadrolarını hallaç pamuğu gibi sağa sola atar, milletvekilinin kirvesi olanları, partinin kadın kollarında çalışmış olanları bu yuvalara koyarsanız, işte bu vahşet tezahür eder. Temizlik görevlisi kadınlardan ikisi de İl Müdürünün hala çocukları. İl Müdürü ise Başkurt'la kirve. Bu olay AK Partililerin devlet kurumlarına çöreklenme anlayışının bir ürünüdür."

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Savaş tanrısı' âşıkları vuracak
 'Aslan' payı Mehmet'in
 Ankara'da YÖK çatışması
 Van dosyaları YÖK'te
 Dalton Kardeşler Düzeni' ve 'Promosyonlu' dava
 Eğitim-Sen kurtuldu
 AB'nin fikir babası Mazzini Türk okurlarıyla buluştu
YILMAZ ÖZDİL
Dövlet...
"Dayak" cennetten çıkmadır.
Kızını...
UMUR TALU
Bir şey söyleyin
Malatya görüntüleri içimizi parçaladı.
FATİH ALTAYLI
Dayak cennetten çıkarsa!
Malatya Çocuk Yurdu ile ilgili...
ERDAL ŞAFAK
Malatya'daki Ebu Gureyb
Çocuk yuvaları ve yurtlarında...
ÖMER LÜTFİ METE
Çocuk dövme virüsü
Çocuk Yuvası'ndaki şiddet görüntüleri...
'Başarımız, Türkiye ile müzakere oldu'
İngiltere'nin Başbakanı Blair, "Dönem başkanı başarısız oldu"...
Gazete Rice'tan 'şeytan çıkardı'
Dünyanın en güçlü kadını, geçen hafta çıkan bir fotoğrafında tıpkı...
Ateş'li gençler
Ateş'li gençler
G.Saray, yürüye yürüye oynadığı kupa randevusunda Mersin'i yıldız...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu