kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Cumhuriyetimiz 82 yaşında
Cumhuriyetimiz 82 yaşında

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 82. yıldönümü, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerdeki törenlerle kutlanıyor.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, yarın saat 13.00'te Kara Harp Okulu eğitim arazisinden 21 pare top atışı ile başlayacak. Ulus, TBMM,Sıhhiye ve Atatürk Orman Çiftliği'ndeki (AOÇ) Atatürk anıtlarına; Valilik, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve diğer kuruluşlar adına çelenkler konulacak.

Bayramın başlangıcından itibaren, kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar ile askeri birlikler, Türk bayrakları ve Atatürk portreleriyle
donatılacak.

ANKARA'DA İLK TÖREN

29 Ekim Cumartesi günü Ankara'da ilk tören, Anıtkabir'de düzenlenecek. Buradaki tören, saat 08.45'te devlet protokolünün kortej yürüyüşü ile başlayacak. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Atatürk'ün kabrine çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayacak.

Tören meydanında bulunan sivil ve askeri personel ile öğrenciler de Ulu Önder'in kabrinin önünden saygı geçişinde bulunacaklar. Anıtkabir ziyaretinin ardından, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM'de tebrikleri kabul edecek.

TBMM'deki tören, Cumhurbaşkanı Sezer'in saat 09.30'da kabul salonunda yerini almaları ve İstiklal Marşı'nın çalınması ile başlayacak.

Daha sonra, davetliler, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) tören alanında yerlerini alacak ve Cumhurbaşkanı Sezer, birlikleri denetleyerek halkın bayramını kutlayacak. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, okul ve birlikler tören geçişi yapacaklar. 29 Ekim Cumartesi günü tören saatlerinde Anıtkabir ve AKM Tören alanı üzerinde uçuş yasağı uygulanacak.

KONSERLER

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, askeri ve sivil bandolar da renk katacak. 29 Ekim Cumartesi günü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu Kuğulu Park'ta, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu Akköprü Migros önünde, Polis bandosu Göksu Parkı'nda, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı Ulus'taki Atatürk anıtında 15.00-16.00 saatleri arasında konser verecek.

Bilkent Senfoni Orkestrası, 29 Ekim Cumartesi günü ''Cumhuriyet Bayramı Konseri'' gerçekleştirecek. Devlet Opera ve Balesi'nin işbirliğiyle ücretsiz olarak yapılacak konserde orkestrayı Şef Işın Metin yönetecek. Çağdaş Türk kompozitörlerinin eserlerinden oluşan konserin solisti keman sanatçısı Erkin Onay olacak. Ferit Tüzün'ün ''Esintiler'' başlıklı eseriyle başlayacak konserde, Erkin Onay, Ulvi Cemal Erkin'in ''keman konçertosu''nu yorumlayacak.

Konserin ikinci yarısında orkestraya, Emil Minev yönetimindeki Ankara Devlet Opera ve Balesi Korosu da katılacak. Ahmed Adnan Saygun'un ''Eski Üslupta Kantat'', Muammer Sun'un ''Cumhuriyet'' ve ''Kurtuluş'' isimli yapıtlarının seslendirilecek bu bölümde Soprano Sayra Seyhan Geçim, Tenor Murat Karahan ve Bas Beran Sertkaya da sahne alacak.

Devlet Opera ve Balesi, Türk Japon Vakfı'nda da izleyiciyle buluşacak. Soprano Esra Abacıoğlu ile Gülay Sözgen, Tenor Oğuz Sırmalı, Bas Tuncay Doğu konserin solistleri olacak. Sanatçılara, piyanist Aylin Özuğur'un yanı sıra kemanda Ümniye Özden ile Göknur Özkaya, viyolada Melda Sak ve viyolonselde Arzu Sugüneş'ten oluşan kuartet eşlik edecek. Konserde, türkülerin yanında ''Sevil Berberi'', ''La Traviata'' ve ''Damdaki Kemancı'' operalarından bölümler yorumlanacak.

KAPALI YOLLAR

Cumhuriyet Bayramı törenleri dolayısıyla, 29 Ekim Cumartesi günü 09.00'dan geçit töreni sonuna kadar Çiftlik Kavşağı, Migros Akköprü Kavşağı, Kazım Karabekir Kavşağı, Konya Yolu (Balgat Köprüsü'nden Emniyet Müdürlüğü önüne kadar olan kısım), Ulaştırma Kavşağı, İstanbul Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi, Turgut Özal Bulvarı, Hipodrom Caddesi il Yenimahalle Köprüsü'ne kadar olan yol güzergahları, ayrıca Anıtkabir'deki tören süresince saat 07.30'dan itibaren de Akdeniz Caddesi ve Gençlik Caddesi'nin sağ şeritleri trafiğe kapatılacak.

TUTUKEVLERİNDE AÇIK GÖRÜŞ

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ceza infaz kurumları ile tutukevlerinde tüm hükümlü ve tutuklulara açık görüş yaptırılacak. Adana, Ankara, Antalya, Bakırköy-Metris, Bayrampaşa Kapalı, Bursa E Tipi, İzmir-Buca ve Ümraniye E Tipi kapalı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara yarın, 29, 30 ve 31 Ekim ile 1 ve 2 Kasım tarihlerinde 6 gün açık görüş yaptırılacak.

Diğer bütün ağır ceza merkezi ve müdürü bulunan ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 29, 30 ve 31 Ekim ile 1 ve 2 Kasım olmak üzere 5 gün, müdürü bulunmayan bağlı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara ise 31 Ekim ile 1 ve 2 Kasım 2005 tarihlerinde 3 gün açık görüş yaptırılacak.

Sayıları ve konumları değerlendirilmek suretiyle, adli suçlardan hükümlü ve tutuklular ile örgütlü suçlardan hükümlü ve tutuklular için ayrı gruplar oluşturulup, her grubun görüş günleri ve saatleri Cumhuriyet başsavcılıkları ile kurum idareleri tarafından tespit edilecek. Bu grupların aynı zamanda ve aynı görüş mahallinde birlikte bulundurulmaması sağlanacak. Kınama cezası dışında disiplin cezası almış ve bu cezası kaldırılmamış hükümlü ve tutuklular açık görüşten yararlandırılmayacak.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Malatya'da tutuklu sayısı 5'e çıktı
 Uğur Dündar ve ekibi serbest bırakıldı
 Eğitim-Sen davası düştü
 Türkiye yasak koydu
 Rektörle ilgili 7 iddia
 Bush'un kabulü hoş değil
 Erdoğan, Yemenli çocukları sevindirdi
 Trafik cezaları artık kredi kartıyla da ödenebilecek
 AB'den Ankara'ya Kürtçe okul baskısı
 Göztepe Parkı'na cami kararı için iptal davası
 Zaman tüneline yolculuk
 'Gönül Fırını'nda duygu seli
 68 yaşındaki Sevim Nine sınıfın incisi
 Karakolda üçüncü kattan atladılar
 Gaziantepli çiftin dördüz mutluluğu
 Demirkol'un çıplak fotoğrafı çekilmedi
YILMAZ ÖZDİL
Yalelli...
"Vizyon" sahibi olmayan münafıklar,...
ALİ KIRCA
Okul günlüğü - 1
Önceki gün okulun "ilk" günüydü..
ÖMER LÜTFİ METE
Dubai kazıkları vicdan kanatırken
Sahur vakti, bir...
UMUR TALU
Kule adabı
Hayfa limanı da yapılsın, Dubai kuleleri de.
FATİH ALTAYLI
Irak'ta Müslüman Barış Gücü
Barzani, Washington'da...
ERDAL ŞAFAK
Dicle-Fırat ve AB'nin talepleri
Dışişleri Bakanı Gül AB...
Yalancının mumu...
Ajanın kimliğini basına kimin sızdırdığını bilmediğini söyleyen...
Suriye'ye 'Zanlıları tutukla' baskısı
Hariri suikastinde adı geçen Suriyeliler'i tutuklama baskısı...
Sultan Mehmet: 3-2
Sultan Mehmet: 3-2
Pazar gecesi Malatya'da lig maçında duble yapan Mehmet Yozgatlı,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu