kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Canaydın sert çıktı

G.Saray Başkanı Özhan Canaydın: Sporda terör ortamı yaratılmak isteniyor.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, sporda bir terör ortamı yaratılmak istendiğini ifade etti. Mecidiyeköy'deki Galatasaray Binası'nda bir basın toplantısı düzenleyen Canaydın, yaşananlarla ilgili isim vermeden Tahkim Kurulu'nda yaşanan olaylar nedeniyle sert ifadeler kullandı.
Sözlerine, ''Tahkim Kurulu'ndaki son dönemde yaşanan gelişmeleri hepiniz biliyorsunuz'' diye başlayan Canaydın, şöyle devam etti:
''Olayın vahameti yapılan açıklamalarla daha ağırlaşmaktadır. Dün yayınlanan bir gazetede konunun muhatabı olan bir üst yönetici,
'Tahkim değişecek, Futbol Federasyonu şimdilik kalabilir' diyor, bununanlamı nedir? Bu ülkede herkes, her kulüp, her insan haddini bilmelidir. Spor kurumlarının üyelerinin ne zaman ve nasıl değişeceğine kim karar veriyor? Bu ülkede yasalara uymamanın cezası yok da, ödülü mü var? Bu gücü nereden alıyorlar? Soruyorum, gücü yetenin iktidar olduğu bir spor düzeni mi? Yoksa adaletin ve eşitliğinolduğu bir düzen mi? Sporun nihai karar organı Tahkim Kurulu'nun adetabaskın ve tehditlerle istifaya zorlanması sporumuzdaki bütün dengeleribozmuştur. Bunu yapanlar sonucuna katlanacaktır. Sporda bir terör ortamı yaratılmak isteniyor. Yaratılan bu ortam sporcular, hakemler dahil herkesi etkisi altına almıştır.''
Geçtiğimiz hafta sonunda Ali Sami Yen Stadı'nda yaşananların bir de bu gözle değerlendirilmesini isteyen başkan Canaydın, ''Futbolcularımızın, taraftarlarımızın, hakemlerimizin nasıl bir ruh haline sokulduğunu açıkça görün. Hepinize soruyorum, gerçek suçlu Hasan Şaş mıdır? Yoksa bu futbolcumuzu bu ruh haline getiren bu ortam mıdır? Tüm bu yaşananlar sahada oynanan oyunu etkilemektedir'' dedi.

'ARTIK YETER'

''Artık yeter. Türkiye'de sporun dengesinin daha fazla bozulmasınaizin vermeyeceğiz'' ifadelerini kullanan Özhan Canaydın, artık bu tür olayların peşini bırakmayacaklarını ve asla sessiz kalmayacaklarını dile getirdi.
Canaydın, şunları söyledi:
''Bugüne kadar biz Türkiye'de kuralların, yasaların işlediğini varsayarak hareket ettik. Herkese çağrı yaptık. Kurallar olsun, hepimiz uyalım. Kuralsızlığının da cezasını hep birlikte çekelim. Taraftara ve tüm spor kamuoyuna da bu davranışlarımızla örnek olalım istedik. Bu tavrımız bilin ki güçsüzlüğümüzden değil, yasalara olan saygımızdandı.
Ama biz sustukça başkaları meydanı boş buluyor, istediğini yaptırabileceğini zannediyor. Kurumların bu olaylara göz yummasına hayret ediyorum. Eğer kuralsızlık ilke olduysa, söylesinler bilelim. Galatasaray olarak bugüne kadar gösterdiğimiz sağduyulu, kurallarasaygılı politikamızı sorgulamaya karar verdik.''

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Yetkililere çok ciddi ve hayati bir çağrıda bulunduğunu vurgulayanCanaydın, ''Ne demektir toplantı basmak? Tahkim Kurulu'nu, sporun nihai karar organını değiştirmeye cüret etmek? Hukukçuları, üyeleri baskılarla yıldırmak, hakaret etmek'' dedi. Başkan Canaydın, şöyle devam etti:

''Burası dağ başı değildir. Bu çifte standartlarla, kayırmacılıklaTürk sporu hiçbir yere varamayacak. Kurallar adam gibi, gereğince uygulanmalıdır. Bu tür gayri yasal, gayri ahlaki yöntemlerle sadece Türk sporunu geriye götürürsünüz, ileriye değil. Kaos yaratırsınız, anarşi yaratırsınız ve bu taraftara sirayet eder. Haksızlıkların, çifte standartların ülkemizde sporu seven genç beyinlerde nasıl sonuçlar yaratacağını hesaba katmanız gerekir.''

FENERBAHÇE'YE TAŞ


Konuşmasının sonunda ilginç bir cümle kuran Canaydın, Fenerbahçe'ye taş atarak, ''Legal olmayan başarılar kalıcı değildir. Tüm yetkilileri bir kez daha göreve davet ediyorum'' ifadesini kullandı.
Canaydın, metinden okuduğu konuşmasını bitirdikten sonra çok sayıda basın mensubunun izlediği toplantıda, soru kabul etmezken, ''Haftaya genel anlamda ve Galatasaray'ın üstüne oynanan oyunlar anlamında bir toplantı düzenleyeceğim'' diyerek konuşmasını bitirdi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Ankaragücü: 2 Fenerbahçe: 3
 Konyaspor: 1 Beşiktaş: 1
 G.Saray'da konuşma yasağı
 Baskı kimden?
 Milli Takım için devam!
 İşte o sözleşme!
 Tigana imzaya kaldı
 Şardan da aday
 Prens işbaşında
 Schalke 06!
 Damir'in günü: 101-91
 Olay vekile 1 yıl ceza!
 Altıntop: Gidiyorum
 Beşiktaş'ta Ailton yok, Sergen kadroda...
 Horoz'un sesi yükseldi
 Sarıyer sürpriz arıyor
 G.Antep'in konuğu Erciyes
 Malatya'da 3 sakat var
 Hidayet Büyüledi
 İşte örnek davranış!
 Extra
 Günün içinden
REHA MUHTAR
Tahkim mi, tahakküm mü?.
Tahkim Kurulu karıştı.. 10...
AHMET ÇAKAR
Futbol Federasyonu ateşle oynuyor...
Türk milleti olarak...
İSKENDER GÜNEN
Acemiler mangası!
Trabzonspor kendi sahasında bile...
Halk da YÖK'ten şikâyetçi
Halk da YÖK'ten şikâyetçi
Erdoğan, kamuoyu araştırması yapılsa halkın YÖK'ten şikâyetinin...
Gül: Rektörler de hesabını verecek
Gül: Rektörler de hesabını verecek
Başbakan Vekili Abdullah Gül, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde...
Hollywood yeni güzelini seçti
Hollywood yeni güzelini seçti
Hollywood'da yapılan ankete göre, ekranların en seksi güzeli tahtına...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu