kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Barınaktan film setlerine
Barınaktan film setlerine
"Çok zayıf ve raşitikti"

Barınaktan sinemaya

Şile barınağının sevimli sakini Lokum adlı köpek, film yıldızı oldu.


Barınaktan film setlerine

Şile Barınağı'nın terk edilmiş kimsesiz sakinlerinden biriyken şans yüzüne gülen Lokum adlı köpek, Yılmaz Erdoğan'ın "Organize İşler" filmindeki rolüyle şöhret oldu.

Dünyaca ünlü yıldızların yaşamlarında açlık, yoksulluk, kimsesizlikle yoğrulmuş dramatik öyküler dikkat çeker. Hayat onların yüzüne sonradan gülmüş ve bir anda sınırsız bir zenginliğe kavuşmuşlardır. Böyle şöhret öykülerine hayvanlar aleminde rastlanıyor. Bir buçuk yıl öncesine kadar Şile Barınağı'ndaki muhtaç durumdaki köpeklerden biri Lokum'un başına gelenler Hollywood yıldızlarını aratmıyor. Daha minicik bir yavruyken köhne bir sokakta hastalıktan ölmek üzereyken birkaç hayvansever bulup Şile Barınağı'na getirmiş Lokum'u. O günlerde kadar zayıfmış ki kemikleri sayılıyormuş, hatta bir de raşitikmiş. Barınakta gördüğü sevgi ve bakıma rağmen kendisini toparlamakta güçlük çeken minik yavru, bu haliyle hayvansever Senem Kılınç Balak'ın ilgisini çekmiş: "Hafta sonları Şile Barınağı'na rutin ziyaretler yapıyoruz. Kimi ziyaretler veteriner eşliğinde yapılıp aşılama, kısırlaştırma gibi faaliyetleri de kapsıyor. Migros online web sitesi üzerinden gelen mamalar varsa onları bırakıyoruz. Kısırlaştırılmış veya klinikte, pansiyonda olup barınağa geri gelmesi gereken köpeklerimizi getirdiğimiz gibi, yapılan ziyarette hasta bir köpek görürsek onun da İstanbul'da birlikte çalıştığımız kliniklere getirilmesini sağlıyoruz. Yine böyle bir ziyarette barınağımıza bırakılmış yavrulardan birinin çok zayıf ve raşitik olduğunu gördüm." Bu aciz durumdaki yavruyu görür görmez barınak koşullarında kalmaması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Senem Balak, onu bakabileceği tek yer olan ofislerine getirmiş. Böylelikle Lokum'un bekçilik mesaisi de başlamış. Ancak buradaki bu basit görev onun için şöhret yolunda atılan ilk adım olmuş: "Çalıştığım şirketin yöneticilerinden de izin alarak onu ofisimizin bahçesine getirdim. Yaklaşık 1,5 yıldır burada kalıyor. Gönüllü bekçi unvanı aldı."

CAZİP TEKLİF
Ardından ofisin bahçesinde bütün gün dili dışarıda kedileri kovalamaktan yorgun düşen Lokum, aldığı cazip bir teklifle bu rutinden kurtulmuş. Lokum'un aklı ve sevimliliği ile, Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği "Organize İşler" adlı filminde bir rol kapmayı başardığını söylüyor Senem Balak: "Bir gün bir arkadaşım, BKM (Beşiktaş Kültür Merkezi)' de çalışan bir başka arkadaşının Organize İşler adlı filmin setinde bulunacak ve komutlardan anlayan bir sokak köpeğine acil ihtiyacı olduğunu söyledi. Ben de komutları iyi bildiğinden Lokum'u önerdim. BKM'den Serkan abisi hergün sabah gelip ofisten alıp mesaiye götürdü ve akşamları geri getirdi." 10 gün boyunca sete gidip gelen Lokum, güçlü performansıyla göz doldururken bu süreçte üzerindeki çekingenlikten de sıyrılmayı başarmış. Öyle ki ilk günlerde film setindeki merdivenin altından çıkmayan lokum bir kaç gün sonra setin her yerinde dolaşmaya ve herkesten börek-sosis dilenmeye başlamış.

PARA DA KAZANDI
"O çok çalıştığı acıklı bakışlarını kullanarak tabii" diyen Sinem Balak, Lokum'un oyunculuk serüveniyle ilgili şunları söylüyor: "Koşması gereken bir sahne için çocuklar ellerinde sosis koşmuşlar. Tabii Lokum da arkalarından. Lokum bu 10 günlük oyunculuk işinden bir miktar para da kazandı. Bu para Şile barınağına bağışlandı. Böylece barınaktaki dostlarına da faydası olmuş oldu. Barınakların durumu malum. Herkese ve her kuruşa ihtiyacımız var." Bundan sonra da oyunculuk, mankenlik, modellik tekliflerine açık olan Lokum, rol seçiminde titiz davranıyor. En büyük destekçisi sokak hayvanları olan sevimli oyuncunun, işler böyle giderse onlar için çok daha yararlı projeleri bulunuyor.

Neslihan Tunç

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Bu ülkede playboylar profesörlerden çok tanınıyor
 Hırka-i Şerif'in Anahtarı onun elinde
 Azınlıklar olmazsa dünya da olmaz
 Ödevlere internet desteği
 Kadınlar için de iktidar!
 Şarkılarımı yeni nesil de tanıyacak
 Yıldızların güzellik sırları
 Moda dünyasının 'süper' kardeşleri
 Jartiyer çoraplar geri döndü
 40 yıllık mimar fotoğrafçı oldu
 Melissa P. aşkı buldu
 Fakire kürk ve gelinlik bağışlanıyor
 Antika kitaplar satılıyor
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Ramazana Özel
 İstanbul Park hız kesmiyor
 İş dünyasının genç liderleri
 Annem olmasaydı ne yaparlardı beni burada!
 88 yıllık marka yeniden doğdu
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Siz yine medyaya inanın Kadir Bey
Kadıköy Belediye...
FİLİZ AKIN
Ramazan paketleri
Son günlerde hanımlar arası iftar...
SUNAY AKIN
Tavuskuşumu istiyorum
Ramazan ayında iki minare arasına...
AYŞE BRAV
Meğer memleketim insanlarının ne sorunları...
ALİ POYRAZOĞLU
Her izleyici oyunu yeniden yazar
Tiyatroda amaçlanan...
PROF. DR. ERDEM YEŞİLADA
Zehirleyen papatya
Şimdiye kadar bu köşede sizlere...
Gerçek pizzanın püf noktaları var
Pizza artık her yerde. İtalyan mutfağıyla bütün dünyaya yayılan bu lezzetin püf...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.