kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dereli daha iyi olmalıydı

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ufuk Özerten, Galatasaray-Denizlispor maçındaki yönetimiyle eleştirilerin hedefi olan hakem Selçuk Dereli'ye sahip çıktı.Futbol Federasyonu'nun Levent'teki binasında haftalık olağan basıntoplantısını düzenleyen Ufuk Özerten, konuşmasına eski Beşiktaşlı futbolcu Ahmet Özacar'ın vefatıyla ilgili üzüntüsünü belirterek başlarken, geride kalan haftada da hakemlere karşı birtakım olaylar yaşandığını kaydetti.

Türkiye'nin futbolda bir marka olmak için çabaladığı dönemde yaşanan hakem tartışmalarının daha fazla genelleştirilmesinden
ve kamuoyu önünde şov haline getirilmesinden duyduğu rahatsızlığı anlatanÖzerten, ''Bu şekilde netice almak yerine, birinci dereceden yetkilileriyle konuyu konuşarak toptan ve kökten problemin halledilmesinden yana olduğumuzu daha önceden de bildirmiştik. Hakemlik bir uzmanlık işi ve saygı duyulması gerekir. Görüyorum ki yeteri kadar bu kardeşlerimize saygı gösterilmiyor'' dedi.

'SELÇUK DERELİ DAHA İYİ OLMALIYDI'

Ufuk Özerten, Galatasaray-Denizlispor maçının hakemi Selçuk Dereli'nin gösterdiği yönetimle 7.8 puan aldığını hatırlatarak, ''Bu fena bir puan değil. Çok daha iyi olmalıydı'' diyerek, sözlerini şöylesürdürdü:

''Selçuk Dereli 3 senedir FIFA hakemliği yapıyor ve son 3 senedir de 2. klasmana çıkan tek Türk hakemi. 350 tane FIFA hakemi içinde umutvaat eden 14 hakem içinde. Tahmin ediyorum 10-15 senedir bu işte emeğivardır. Bana sık sık şu soruluyor. Avrupa'da hakemimizi göremeyecek miyiz. Bu şartlarda Avrupa'da nasıl hakemimizi göreceğiz. Biz bu hakemimizi saha içinde ve dışında bir takım polemiklerle bu kadar yerden yere vurmaya kalkarsak, herkes ağzına geleni düşünmeden konuşursa nereye varabiliriz.''

BÜLENT TULUN'A TEPKİ

Ufuk Özerten, Galatasaray-Denizlispor maçı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle isim vermeden sarı-kırmızılı kulübün sportif direktörü Bülent Tulun'a tepki gösterdi.

Hafızasının çok kuvvetli olduğunu ifade ederek yine Selçuk Dereli'nin yönettiği Ankaragücü-Galatasaray maçında Ümit Karan'ın faulyapıldığı iddialarına neden olan golünü hatırlatan Özerten, şöyle devam etti:

''Şimdi dönüyoruz İstanbul'a ve bu kez söylenen sözler, 'İnce incealt oymalar', 'Art niyetli olmalar'. Bunlar ayıptır ve günahtır. Biz hiçbir zaman kendi hatalarımızı başkalarının hatalarıyla örtme cihetine gitmiyoruz. Gerektiğinde çıkıp hakemin kötü maç yönettiğini de söylüyoruz. Gayemiz hakemlerimizi iyi maç yönetmeye hazırlamaktır. Bu tek başına ve sadece hakem unsurlarıyla yapılacak bir şey değildir.Futbol bir ailedir. Futbolun temel unsurları vardır. Biz bunlardan da yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu, 'Planlı programlı alt oyma' laflarını çok ağar buluyorum ve şiddetle kınıyorum. Yakıştıramıyorum her şeyden önce. Benim Galatasaraylı dostlarım da var. Onların hakem hakkında söyledikleri kanaatleri çok daha farklı.''

Hakemlerin hatalarıyla kabul edilmesi gerektiğini söyleyen Özerten, ''Çünkü futbolun doğası bu şekilde. Biz reyting sağlamak ve kendimizi bir takım kişiler karşısında aklayabilmek için sahadaki 3 hakemin üzerinde tüm problemleri çözmeye kalkarsak bu gidişat hiç iyiye gitmez. Yarın sahalarda maç yönetecek hakem bulamayız. Bu işler yavaş yavaş dışarılara taşar. Hakemlerimizin onurunu kırmaya, onları darp ve taciz etmeye vardığı taktirde bu işlerin önünü almamız mümkün değildir'' şeklinde konuştu.

'HASAN ŞAŞ KÜFÜR ETMİŞTİR'

Ufuk Özerten, Galatasaray-Denizlispor maçı sonrası sarı-kırmızılı futbolcu Hasan Şaş'ın hakemlere yönelik küfür ettiğini ve bunun raporlara da girdiğini söyledi.

Böyle bir raporun ve küfür hadisesinin doğru olduğunu dile getirenÖzerten, ''Selçuk Dereli ile hakem arkadaşları tarafından duyulmuştur.Maçın temsilcisi tarafından duyulmuştur. Yaşanan küfür olayı yadsınamaz bir gerçektir ve hiç kimse de inkar yoluna gitmesin. Çünkü hiçbir hakemimiz olmayan bir şeyi, yalan bir şeyi yazmaz. Olay koridorda hakem soyunma odasının orada olmuştur'' dedi.Özerten, Hasan Şaş'ın ''Hakemin yüzüne karşı asla küfür etmedim'' sözlerinin hatırlatılması üzerine ise ''Hakemin yüzüne veya arkasındanküfür edilmiş olması fark etmez. Hakemler veya temsilcinin duymuş olması bunun için yeterlidir. Bu konuda hem temsilcinin, hem de hakemlerimizin tespit ettiği bir küfür var. Başlangıcı da 'Emeğimizin karşılığın verin ...'' cevabını verdi.

'HATALAR SIFIRA İNDİRİLEMEZ'

Futbolda hataların sıfıra indirilmesinin mümkün olmadığını kaydeden Ufuk Özerten, ''Futbolun hiçbir unsurunun hatası sıfıra indirilemez. Bunu yapacağım diyen biri varsa ben bugün MHK'yı ona teslim etmeye hazırım. Biz yanlışı sıfıra indireceğiz. Şu anda da yanlış yok. Hakemin de insan olduğunu kimse unutmamalıdır. Biz Türk hakemliği olarak hata yapan tüm futbolculara başarılar diliyoruz. Bir takım insanlar şov yapmak adına bu hakemlere çamur atmasınlar. Bu hakemlerimizin dışarıda başına bir şey gelirse de sorumluluğunun altından kalkamazlar'' diye konuştu.

Ayrıca Özerten, PAF Ligi'nde oynanan Galatasaray-Denizlispor maçında eliyle attığı golü daha sonra hakeme giderek iptal ettiren sarı-kırmızılı oyuncu Özgürcan'a da gösterdiği dürüst davranıştan dolayı teşekkür etti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Hasan Şaş, PFDK'ya veriliyor
 Zirveye ortak geldi
 Ağrı kesici: 1-0
 Hoca bu hafta
 Yola devam
 Sistem 4-5-1
 Hata Gerets'in
 Hasan'a ceza kapıda
 Son umut kupa
 Marco Paşa
 Yiğido tam gaz
 Gaziantep evde yok: 1-1
 Çırağın fendi ustayı yendi!
 Kartal'dan Aslan'a pençe
 Fener petrol buldu
 Cimbom zirveye sigorta yaptırdı
 F.Bahçe 3 puanı 64 dakikada aldı
 Plakayı buldu
 Lig'A da dünkü sonuçlar
 3. Lig görünüm
 Deniz mi? Tehdit mi?
 Türkalp amatöre düştü!
 Emre, Souness'a can verdi
 Real'ler sürpriz yaptı
 Extra
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Yorulmadan kazandı
Fenerbahçe düşük temposuna ve çok...
GÜRCAN BİLGİÇ
Sürpriz olmadı
Daum, çarşambanın cezasını keserken hem...
REHA MUHTAR
Taraftar baskısı!!!
Beşiktaş Konya'da son...
KAZIM KANAT
Çok sevdik be abi!
Beşiktaşlı duygusunu dört kelimeyle...
FATİH ALTAYLI
Canaydın gitmeden gerilim bitmez
Siz Trabzonspor...
Dua etti, fişi çekti
Dua etti, fişi çekti
Erbakan 38 yıllık eşinde beyin ölümü gerçekleşince "Allah'tan geldik,...
Vehbi Koç aramızda yaşıyor
Vehbi Koç aramızda yaşıyor
Pazartesi Sohbeti'nin bu haftaki konuğu Koç Üniversitesi'nin rektörü...
Hollywood yeni güzelini seçti
Hollywood yeni güzelini seçti
Hollywood'da yapılan ankete göre, ekranların en seksi güzeli tahtına...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu