kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Levent'e 'Dubai Kuleleri'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Dubai International Properties'in İstanbul'daki ortak yatırımlarının ilk halkasını, Levent'te inşa edilecek iki gökdeleni kapsayan yarım milyar dolarlık ''Dubai Towers İstanbul'' oluşturacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Dubai International Properties'in İstanbul'daki ortak yatırımlarının ilk halkası düzenlenen bir basın toplantısı ile açıklandı.

Verilen bilgiye göre, 5 milyar dolarlık yatırımın ilk aşamasında, 500 milyon dolarlık ''Dubai Towers İstanbul'' inşa edilecek.

İş, yaşam
merkezi olarak gerçekleştirilecek projede, 5 yıldızlı otel, ofis alanları, eğlence ve alışveriş merkezi yer alacak. Projenin 2008'de tamamlanması planlanıyor.

Dubai Holding İcra Kurulu Başkanı Mohammed Al Gergawi, önümüzdeki 4 yıl içinde 5 milyar dolarlık yatırım yapmayı düşündüklerini bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Dubai Holding bünyesindeki Dubai International Properties arasında gayrimenkul yatırım ortaklığı kurulmasına ilişkin anlaşma, İstanbul'da imzalandı.

Gayrimenkul yatırım ortaklığı, İstanbul'da 5 milyar dolar tutarında gayrimenkul projeleri oluşturulmasını içeriyor. Projenin ilk ayağı olan, Levent'teki Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen İETT'nin eski garajının bulunduğu arazi üzerinde kurulacak Dubai Towers İstanbul Projesi'nin maliyeti, 500 milyon dolar olarak açıklandı.

Dubai Holding İcra Kurulu Başkanı Mohammed Al Gergawi, imza töreninde yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları ortaklığın, İstanbul ve Türkiye'nin geleceğine yatırımı temel aldığını söyledi.

Dubai Holding olarak zamanlarının önemli bir bölümünü global Pazar ve trendleri analiz etmeye ayırdıklarını, fırsatları teşvik etmeye çalıştıklarını kaydeden Gergawi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle yaptıkları 5 milyar dolarlık ortaklığın da bu fırsatlardan biri olduğunu ifade etti.

Türkiye ekonomisinin gittikçe büyüdüğünü, geçtiğimiz yıllardaki büyümesiyle rekorlar kırdığını ifade eden Gergawi, yabancı yatırımlar, altyapıdaki gelişmeler ve modernizasyon programlarının yarattığı ivmenin büyüme ve gelişme için güçlü bir platform oluşturduğunu, coğrafi konumunun iş ve ticaret merkezi olarak Türkiye'yi Ortadoğu, Balkanlar ve eski Sovyetler Birliği ülkeleri nezdinde stratejik bir pozisyona taşıdığını anlattı.

Bütün bunların büyük ölçekli gayrimenkul projeleri için önemli bir platform yarattığını anlatan Gergawi, şöyle devam etti: ''İstanbul, bütün bu gelişme ve büyümenin en önünde yer alan kent. Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayan, iş dünyasının liderliğinin yanı sıra turist ve ziyaretçiler için de çekici bir metropol. Bu nedenle İstanbul Belediyesi ile güç birliği yaparak şehrin büyümesine destek olacak, katkıda bulunacak bu yatırım programını oluşturduk. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Belediyesi ile birlikte açıkladığımız yatırım ortaklığı, binaların yanı sıra başka büyük ölçekli projeler de gerçekleştirecek.'

Gergawi, bu yatırımın, İstanbul ve Türkiye genelinde binlerce kişilik istihdam olanağı yaratacağını öngördüklerini bildirdi.

PROJE 500 MİLYON DOLARLIK

5 milyar dolarlık bu yatırım programının Dubai Holding'in bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük yatırımlardan biri olduğunu ve önümüzdeki yıllarda hayata geçirilecek önemli gayrimenkul projelerini kapsadığını belirten Gergawi, projelerin, İstanbul ekonomisinin ihtiyaçları ve sunduğu imkanlar çerçevesinde oluşturulduğunu, her birinin şehrin uzun vadeli gelişimine önemli katkıda bulunacağını söyledi.

Gergawi, Dubai'yi 30 yıl zarfında bugünkü haline getirirken büyük ölçekli gayrimenkul projeleri geliştirme konusunda çok derin birikime sahip olduklarını, Dubai International Properties'in de, büyük ölçekli gayrimenkul projeleri geliştirme konusundaki bu deneyim zenginliğinden istifade etmek amacıyla uluslararası pazarlara yatırım yapmak için kurulduğunu anlattı.

İstanbul'da hayata geçirilecek ilk projeyi açıklamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Gergawi, ilk projenin yatırım ortaklığı için ayırdıkları fonların yaklaşık yüzde 10'unu oluşturan 500 milyon dolar tutarında olacağını söyledi.

Gergawi, ''Bugün açıkladığımız projenin, yapılarıyla ünlü bu kent için yeni bir nirengi olacağını ümit ediyoruz. İş, eğlence ve günlük yaşam için en son teknolojiler içeren modern ve çağdaş bir mekan. Geçmişinden de parlak bir geleceğe göz kırpan 21. yüzyıl İstanbulunun yeni bir kilometre taşı'' diye konuştu.

Mohammed Al Gergawi, soruları yanıtlarken de, projenin uluslararası pazarlamasının yapılacağını, amaçlarının İstanbul'u bölgenin finans merkezi yapacak vizyona sahip uluslararası firmaları bu kente getirmek olduğunu söyledi.

YENİ PROJELER GELİYOR

Gergawi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile diğer projeler üzerinde müzakerelerinin devam ettiğini, yeni bir projenin de yine düzenleyecekleri bir toplantıyla duyurulacağını bildirdi.

Gergawi, 5 milyar dolarlık ortak yatırımın ne kadar sürede gerçekleştirileceğine ilişkin bir soru üzerine, önümüzdeki 4 yıl içinde 5 milyar dolarlık yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı.

Bir başka soru üzerine, inşa edecekleri binanın son teknolojiyi içereceğini, en akıllı binalardan biri, belki en akıllısı olacağını belirten Gergawi, bugünden itibaren kendisini İstanbullu olarak gördüğünü, İstanbul'a güvendiğini söyledi.

İstanbul'a sadece finans şirketlerini değil, tüm dünyadaki şirketleri çekmeyi istediklerini kaydeden Gergawi, projelerinde, talep oluşturduktan sonra gidip satış yapacaklarını ifade ederken, İstanbul'u pazarlayacaklarını anlattı.

Kredibilitelerinden dolayı burada bulunduklarını belirten Gergawi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile müzakerelerinin, Türkiye'nin AB ile müzakerelere başlamadan öncesine dayandığını, ondan önce de Türkiye'ye güvendiklerini vurguladı.

KULELER,TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK BİNALARI OLACAK

Dubai Holding bünyesindeki Dubai International Properties (DIP) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ortak gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketinin Levent'te inşa edeceği burgu formundaki kuleler, Türkiye'nin en yüksek binaları olacak.

5 milyar dolarlık yatırımının ilk halkasını oluşturan Dubai Towersİstanbul, dünya çapında ünlü mimarlar tarafından tasarlandı. Dubai Towers İstanbul, DIP'ın ''Dubai Towers'' adını taşıyan ikinci projesini oluşturuyor.
Yaklaşık 300 milyon dolara mal olan ilk proje, ünlü markaları bünyesinde toplayan 3 katlı alışveriş merkezi, 5 yıldızlı butik bir otel ve Batı Körfezi'ni 360 derece gören daireleri tek çatı altında toplayan Dubai Towers-Doha adını taşıyor.

'TÜRKİYE'NİN GURURU'

İş, eğlence, yaşam alanlarını içinde barındıracak projeyle ilgili hazırlanan dokümanda, Dubai Towers İstanbul'un ''Türkiye'nin gururu veen prestijli adresi'' olacağı vurgulanıyor.
Merdivenlerine kırmızı halıların serildiği Çırağan Sarayı'ndaki toplantıda verilen bilgiye göre, Dubai International Properties, tasarımdaki futuristik yaklaşımı, mimaride simgeleşmiş farklı yapılarıile İstanbul'un siluetini değiştirecek.

21. yüzyılın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanan Dubai Towers İstanbul'da, akıllı bina teknolojisi kullanılacak. Tüm ofis alanları, binanın diğer bölümleri ile uyum içerisinde olacak.Binaya taşınacak olan kiracıların hepsine taşınma esnasında hem alan hem de hizmet olarak destek verilecek.

Ofis alanları aynı zamanda anahtar teslim, tamamen mobilyalı ve gerekli tüm ağ hizmetleri tamamlanmış olarak tahsis edilebilecek.Farklı opsiyonları olan oturma alanlarından en etkileyicisi, lüks tesisleri ve panoramik manzarası ile çatı katları olacak. Kiracılara, 24 saat temizlik, güvenlik, geniş otopark, spor salonu, sağlık merkezi, kablosuz internet bağlantısı ve bakım hizmetleri verilecek.Dubai Towers İstanbul, iş merkezi ve rezidanslara ek olarak yemekten modaya, dünyaca ünlü markaların yer aldığı Türkiye'nin en gözde alışveriş mekanını da İstanbullulara sunacak.

300 metre civarında bir yükseklikte inşa edilmesi planlanan Dubai
Towers İstanbul, Türkiye'nin en yüksek binası unvanını da İş Kuleleri'nden alacak. İş Bankası Genel Müdürlüğü'nün hizmet verdiği 3 kuleden en yükseği 181.1 metre uzunluğunda bulunuyor.Tayvan'daki 101 katlı ''Taipei 101'', 508 metrelik yüksekliği ile dünyanın en büyük binası olarak biliniyor.

Malezya'daki 88 katlı Petronas İkiz kuleleri 452 metre, ABD'nin Şikago kentindeki 110 katlı Sears Tower (ABD) 442 metre yükseklik ile ilk 3'e giren binalar arasında bulunuyorlar.

DUBAİ HOLDİNG

Dubai Holding, Ekim 2004'de Dubai'de son 5 yıldır yürütülen büyük ölçekli çeşitli altyapı ve yatırım projelerini aynı çatı altında toplamak, büyük projeleri araştırmak, tanımlamak ve yürürlüğe koymak için kuruldu.
Holding bünyesinde sağlık, teknoloji, finans, gayrimenkul, araştırma, eğitim, insani yardım, turizm, enerji, iletişim, sanayi, biyoteknoloji ve ağırlama sektörlerinde faaliyet gösteren 20 şirket yer alıyor.
Dubai Holding'in uluslararası gayrimenkul yatırımlarını ve projelerini yürüten Dubai International Properties ise Dubai'nin gelişiminde büyük rol oynayan Dubai Internet City, Dubai Media City veBurj Al Arab gibi projelerin ardındaki isim olarak biliniyor.


(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Koç Holding'den TÜPRAŞ'ta ortaklık açıklaması
 Tüketici Güven Endeksi'nde düşüş
 Arıoğlu: "2006'da bir vergi artışı sözkonusu değil"
 Borsada 2.5 gün bayram tatili
 52 milyon YTL'lik 'ofisboy'
 Enerjinin kalbi İstanbul'da atacak
 Blackberry'ye sanayi casusluğu suçlaması!
 Kadın istihdamı en düşük OECD ülkesi Türkiye
 Tavukçulara 2 ay vergi yok
 Hızlı tren hızla İspanyol'a kaldı!
 Çalık-ENI'den sürpriz ortaklık
 'Türkiye kadar gıda denetimi kimsede yok'
 Vakıfbank halka arz için toplanıyor
 Günün Gündemi
GAZİ ERÇEL
Yeni Fed Başkanı'nın karizması olacak mı?
ABD Merkez...
ŞELALE KADAK
Urfa'nın köylerine Sabah okurunun eli işte böyle...
GÜNTAY ŞİMŞEK
'Ot değil dedenin saçları'
Bazı holdinglerin, gurbetteki...
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Dışarıdan para geldiği sürece sorun yok
2006 Bütçesi ve...
Sumaklı'nın yüzü SABAH'la gülecek
'Bir SABAH Çok Şey Değiştirir' kampanyasının yeni adresi...
Wilma Florida'ya fena yaklaşıyor
Florida endişe içinde Wilma'yı karşılamaya hazırlanıyor Kasırganın...
Dua etti, fişi çekti
Dua etti, fişi çekti
Erbakan 38 yıllık eşinde beyin ölümü gerçekleşince "Allah'tan geldik,...
Vehbi Koç aramızda yaşıyor
Vehbi Koç aramızda yaşıyor
Pazartesi Sohbeti'nin bu haftaki konuğu Koç Üniversitesi'nin rektörü...
IMKB
E: 31.846 D:% 1,33
DOLAR
S: 1,364 D:% 0,184
EURO
S: 1,630 D:% -0,031
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu