kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Cennet nasıl bir yer baba!'
Babasını Kabe'de Çizdi
Tabip odası devreye girdi

'Cennet nasıl bir yer babacığım...'

9 yaşındaki Fatih'in karnı ağrıyordu. Her hastane farklı teşhis koydu. Fatih neden öldüğünü bilmeden yaşama veda etti....

İlkokul öğrencisi Fatih Süer'in ağrısı için dört hastane dört ayrı teşhis koydu. Fatih 20 günde ağırlaşıp öldü. Tabip Odası soruşturma açtı... Otopsi yaparlar diye dava açamayan imam baba "Bana cenneti soruyordu" dedi.

'Cennet nasıl bir yer baba!'

Karnı ağrıyıp, 20 günde 4 hastane dolaştıktan sonra teşhis konulmadan ölen Fatih'in, doktor hatasına kurban gidip gitmediği soruşturuluyor.

Henüz 9 yaşındaki Fatih Süer, karın ağrısı şikayetiyle başlayan belirsiz bir hastalık nedeniyle, 20 günde 4 hastane dolaştıktan sonra öldü. Gittiği 4 hastanede de hastalığına bir türlü teşhis konulamayan ve farklı tanılarla ilaç tedavisi uygulanıp evine gönderilen küçük çocuk son olarak verem tedavisi gördüğü KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Çocuk Servisi'nde can verdi. Olaydan sonra soruşturma başlatan Trabzon Tabipler Odası Başkanı Ahmet Ömeroğlu, "Olayda doktor ihmali olup olmadığını araştırıyoruz. İlk belirlemelerimize göre çocuğa müdahale edilmiş ancak tanı konulamama söz konusu. Soruşturma kapsamında arkadaşlarımız olayla ilgili incelemelerine devam ediyor" dedi. Evlat acısıyla çılgına dönen tarihi İskenderpaşa Cami müezzini baba Davut Süer ise ölmeden bir hafta önce oğluyla yaptığı bir konuşmayı hatırladıkça dövünüyor. Baba Süer, "Oğlum bana 'cennet nasıl bir yer baba' diye sormuştu. Sanki öleceğini anlamıştı" diye gözyaşı döküyor. İlkokul 3'üncü sınıf öğrencisi olan Fatih'i ölüme doğru götüren hastalık karın ağrısı ile başladı. Ev hanımı anne Melahat Süer, oğlunu hemen Trabzon Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne getirdi. Yapılan tetkikler sonucu Fatih, idrar yolu iltihabı teşhisi konularak verilen ilaçlarla evine gönderildi. Ancak küçük Fatih'in ağrıları dinmek bilmedi. Anne bu kez oğlunu özel bir polikliniğe getirdi. Buradaki teşhis ise bağırsak üşütmesi oldu. Alınan yeni ilaçlarla evine dönen talihsiz çocukta bu kez iştahsızlık ve yorgunluk belirtileri başladı. Durumu ağırlaşınca da önce Trabzon Devlet Hastanesi, ardından da tekrar Trabzon Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırıldı. Doktorlar bu kez Fatih'e zatürree teşhisi koydu ve yatarak tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

BABAYLA SON GECE
Hastaneye yatmadan önce, Ramazan boyunca göremeyeceği babasını Umre'ye yolcu etmek isteyen Fatih eve döndü. Son gecelerinde baba-oğul birlikte bir süre televizyon izledi. Sonra Fatih ansızın babasına, "Baba kimler ölür" diye sordu. Süer'in "Ömrü biten herkes ölür" yanıtından sonra Fatih bu kez, "Yaşlılar mı önce ölür çocuklar mı" diye sordu. Babanın "Daha çok yaşlılar ölür. 100 yaşlı ölürse ya da 2 tane çocuk ölür" yanıtından sonra Fatih'in soruları devam etti: "Ben ölünce nereye gideceğim baba?" Yüreğine ateş düşürmüştü babasının ama o yine oğlunun sorularına cevap verdi: "Cennete, ama sen ölmeyeceksin oğlum..." Fatih'in dudaklarından bu kez, "Cennet nasıl bir yer baba" sorusu döküldü. Bu konuşmalar üzerine baba Davut Süer Umre'ye gitmekten vazgeçer gibi oldu ama "Sen git baba, ben iyiyim" diyen Fatih'in telkinleri ile yolculuğunu ertelemedi.

'YER YOK' DEDİLER
Anne Süer, ertesi gün oğlunu alarak yatırmak üzere Trabzon Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne gitti. Yeni tetkikler yapıldı ve bu kez Fatih'e verem olduğu söylenerek, acilen KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak hastanede yer olmadığı gerekçesiyle tekrar evine gönderilen küçük çocuğun bitmek bilmeyen hastane maratonuna artık gücü kalmamıştı. Hafta sonuyla birleşen 4 günün sonunda küçük çocuk Farabi Hastanesi Çocuk Servisine yattı. Hastanede tahlil ve tetkikle geçen günün sonunda "Anne yorgunum, uyumak istiyorum" diyerek gözlerini kapatan Fatih. bir daha hiç uyanmadı.

Ahu BOZLAR-TRABZON


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Doğru söylemiyor
 Pamuk: Ben söylediklerimin arkasındayım
 Evinde penis büyütücü çıktı
 Aynalara 'küstü' estetik tutsağı oldu
 Sarıyer ormanında kobay fareler
YILMAZ ÖZDİL
Basın şehidi...
Önce Vahdettin'in "hain" olmadığını...
UMUR TALU
İlkem, kendime yontmak...
Türkiye akademi dünyası...
FATİH ALTAYLI
Siyaset'in Adalet'e tecavüzü
Hükümet ne yapsa Van...
ERDAL ŞAFAK
Hukukun üstünlüğü yargının saygınlığı
Van Yüzüncü Yıl...
BALÇİÇEK PAMİR
Zorunlu bir açıklama
Fikri Sağlar neden yalan söylüyor...
Esad'ın 2 seçeneği
Hariri suikastinden Suriyeli yetkilileri sorumlu tutan BM raporu,...
'Salak ile Avanak' banka soyarsa...
ABD'nin Colorado eyaletinde iki gencin hırsızlık planı hüsranla sona...
Radara yakalandı
Radara yakalandı
İlk 9 karşılaşmada 8 galibiyet ve 1 beraberlikle lige hızlı başlayan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu