kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şükrü Saraçoğlu'nun genç taraftarları
Amerika'dan bilet geldi haydi maça gidelim

ABD'de yaşayan Fenerbahçeli taraftarlar Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndan 10 kişilik kombine bilet aldı. Bu biletlerle her maçta Türkiye'nin farklı yerlerinden 10 korunmaya muhtaç çocuk stada gidiyor.


Şükrü Saraçoğlu'nun genç taraftarları

Kuzey Amerika'da yaşayan Fenerbahçeli taraftarların topladığı paralarla her maçta korunmaya muhtaç 10 çocuk Şükrü Saraçoğlu Stadı'na gidiyor.

Şükrü Saraçoğlu stadında artık her maçta tribünlerde yerini alan on özel konuk var. Takıma destek için gelen on kişilik özel grup kendilerine ayrılan kombine koltuklarda keyifle maçın tadını çıkarıyor. Çoğu ilk kez stadyumda maç izleme keyfi çıkaran bu özel konuklar yurdun çeşitli yerlerinden gelen korunmaya muhtaç çocuklar. Her maç farklı bir yurttan gelen çocuklar Fenerbahçe taraftarının gözbebeği. Kuzey Amerika'da yaşayan Fenerbahçe taraftarlarının kendi aralarında topladığı paralarla alınan on adet kombine bilet işte bu çocukların maçı keyifle izlemesini sağlıyor. Ülkelerinden binlerce kilometre uzakta yaşayan Fenerbahçe taraftarı Türkler belki de takımlarına duyduğu özlemi bu yolla gideriyorlar. Fikir Fenerbahçe taraftarlarını bir araya getiren Metin Şen'in de kurucularından olduğu "antu" isimli internet sitesinde ortaya çıktı. Sitede bir grupları olan Kuzey Amerika'daki Türkler korunmaya muhtaç çocukları maça göndermek için Ağustos ayında kolları sıvadı. Grup sezon başında on kombine bilet alacak kadar parayı toplamıştı bile. Yaklaşık 3 bin YTL amacına ulaşması için Türkiye'ye gönderildi. Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndan korunmaya muhtaç çocuklar için on koltuk satın alındı. Sezonun başlamasıyla birlikte koltukların sahipleri de statta yerini aldı. On kişilik ilk grup Bolluca'daki Korunmaya Muhtaç Çocuklar Evinden geldi. İlk tecrübe başarıyla atlatılınca ikinci olarak Halkalı Yetiştirme Yurdundan çocuklar Fenerbahçe- Kayserispor maçı için davet edildi.

ÖNCE ALIŞVERİŞ
Amerika'daki taraftarların emaneti çocuklar sitenin diğer üyeleri tarafından ağırlandı. Maça saatler kala yurtlarından alınan çocuklar önce formalarını almak üzere alışverişe götürüldü. Maç için hazırlanan çocuklar yemeklerini yedikten sonra stadta kendilerine ayrılmış koltuklarda yerlerini aldılar. Halkalı Yetiştirme Yurdu'ndan gelen Fenerbahçe-Kayserispor maçını izleyecek çocukların büyük çoğunluğu hayatında ilk kez stadyumda maç seyredecek olmanın heyecanını yaşıyordu.

BÖYLE DAHA ZEVKLİ
15 yaşındaki Savaş Karakurt Küçükyalı Çocuk Yuvası'ndayken bir kez yuvadan kaçıp maça geldiğini ama bunun kadar keyifli olmadığını söylüyor. Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Karakurt babası yüzünden Fenerbahçeli olduğunu söylüyor. Faruk Özkan'ın ise Halkalı Yetiştirme Yurdu'ndaki odası Fenerbahçe posterleriyle dolu. Arada bir müdürle arası bu yüzden bozulsa da o sonuna kadar Fenerbahçe mücadelesini sürdüreceğini belirtiyor. "Ben bir kez Gaziantep maçına gitmiştim. Ama bu kez çok daha mutluyum. Yeni stadı gördüm, maçların hiçbirini kaçırmıyorum, hep televizyondan izliyorum ama burada olmak hayal gibi" diyor. Göksel Sayı ise maç için çekilen kurada çıkmayınca çok üzülmüş ama onu maça getirecek formülü de antu'cu taraftarlar bulmuş; "Biz maç için yurtta kura çektik. On kişi seçtiler sekizi Fenerbahçe taraftarı, diğer ikisi Galatasaray ve Beşiktaş'lıydı. Ben kurada çıkmadım. Çok üzüldüm ama sonra bizi maça götürmeye gelen ağabeyler araya girdi ve ben de maça gidebildim" diyor. 15 yaşındaki Ayhan Gültekin ise Beşiktaş taraftarı olmasına rağmen maça gelmiş ve kendi takımına da çağrı yapıyor; "Bizim takımda böyle bir organizasyon yapsa çok iyi olur. Çünkü başka türlü maça gitmemiz mümkün değil. Maça gelmek bence çok güzel." Halkalı Yetiştirme Yurdu'ndan gelen çocuklar Fenerbahçe'nin Kayserispor karşısında aldığı galibiyetin tadını sonuna kadar çıkardılar. Özgürce tezahürat yapıp takımlarını desteklediler. Belki bütün hafta arkadaşlarına maçı anlatacaklar, önümüzdeki hafta ise on kombine biletle yeni özel konuklar ağırlanacak.

Sonat BAHAR / HABER MERKEZİ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Afet kültürümüz yok
 Acta est fabula (*) (oyun bitti)
 Demokrasinin unutulmaz anları
 Vehbi Koç'un hayali gerçekleşti
 Alman profesörü kim öldürdü?
 Mutluluk istediğinizi elde etmek değildir
 Afgan kadınların umudu parlamento
 Dünyanın en güzel erkeğini Çin'e kaptırdık
 "İçimden haykırmak geliyor, 'Ben iyi roller istiyorum' diye"
 Üzerine denizaltı kokusu sinen yaşamlar
 Atlara şiir okuyan şeyh
 Gelecek oyununu cennette sahneleyecek
 Türk seyircisi klasik müzik seviyor
 Oyuncak sektöründe çığır açan çirkin yaratık
 Okay kardeşlerin kaderini o değiştirdi
 Melankolinin estetiği tango
 Titanik'e dokunmak
 Sahildeki isimsiz kadın cesedi
 İşte 'takım böyle tutulur'
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Yeniden başlasın burada kalmasın
Herkesin hayatında bir...
MEHMET ALTAN
Ağızda pilav pişse benden Tuna kadar yağ
Geçen hafta...
REFİK DURBAŞ
Borusan Filarmoni sezonu açtı
İstanbul'un iki yakasını...
İtiş kakıştan kurallı boğuşmaya futbol
İtiş kakıştan kurallı boğuşmaya futbol
2005, FIFA'nın ilk yüz yılını arkasında bıraktığı yıldır. FIFA...
Pist Ataköy'e doğru uzayacak
Pist Ataköy'e doğru uzayacak
DHMİ, Atatürk Havalimanı'ndaki trafiği rahatlatmak için 06-24 pistini...
Mevlana: 'Yemek dediğim akıldır'
Nevin Halıcı Londra'da yayınlanan Türk mutfağını anlattığı 'Sufi Cuisine' adlı...
Çıtır çıtır gevrek simitler
Tok karnına bile insanı baştan çıkarır simit... İstanbul'un bütün diğer...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.