kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstanbul Park hız kesmiyor
İstanbul Park hız kesmiyor
Rossi Formula 1'de yarışacak

F1'in rakibi İstanbul'da

İstanbul Park dünyanın en hızlı motosikletlerinin yarıştığı MotoGP'ye ev sahipliği yapacak. Yarışlara efsanevi pilot Valentino Rossi de katılacak.

MotoGP'nin 16. ayağı 21-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul Park'ta yapılacak. Dünyanın en çok kazanan 9. sporcusu olan İtalyan pilot Valentino Rossi'nin de katılacağı MotoGP için 20 bin kişi İstanbul'a gelecek. Ekran başında ise yarışı 350 milyon kişi izleyecek. 1949'dan beri düzenlenen yarışlar nisanda başlayıp kasım ayında sona eriyor. 17. yarışta yılın takım şampiyonu belirlenecek.

Formula 1'in iki tekerlekli rakibi olarak görülen MotoGP için İstanbul Park'ın pistine beş milyon dolarlık özel bir düzenleme yapıldı. Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Süleyman Memnun, yarışların bir ayağının altı yıl boyunca İstanbul'da olacağını söylüyor.

72 milyon dolarlık teklif
MotoGP'nin en ünlü pilotu İtalyan Valentino Rossi bu yılki şampiyonluğu da garantiledi. Motosiklet dünyasının David Beckham'ı olarak tanınan 26 yaşındaki Rossi, şovmen yönüyle ilgi görüyor. İddialara göre Rossi, Formula 1'e transfer olacak. Ferrari takımının ünlü sporcuya 72 milyon dolar önerdiği de konuşuluyor.



İstanbul Park hız kesmiyor

İstanbul Park, dünyanın en hızlı motosikletlerinin yarıştığı MotoGP'ye evsahipliği yapacak. 50 televizyon kanalından canlı yayınlacak yarışta, efsanevi pilot Valentino Rossi de pistte olacak.

İstanbul Park'ta 21-23 Ekim günleri arasında yapılacak yarış için yurtdışından 20 bin izleyici ve 600 gazeteci gelecek

Türkiye motorsporlarında henüz uluslararası pilotlar yetiştiremese de dünyanın en önemli motorsporlarına evsahipliği yapıyor. Dünya Ralli Şampiyonası (WRC), Formula 1 ve DTM'den (Alman Binek Otomobil Yarışması) sonra şimdi de MotoGP Türkiye'de yapılmaya başlıyor. Dünyanın en önemli motosiklet yarışı olan MotoGP'nin 16. ayağı 21-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul Park'ta koşulacak. Dünyanın en çok kazanan 9. sporcusu olan İtalyanların efsanevi pilotu Valentino Rossi'nin de yarışacağı İstanbul'daki MotoGP'yi 100 bin kişi canlı izleyecek. 50'nin üzerinde televizyon kanalı tarafından canlı yayınlanacak yarışmayı ekran başında da 350 milyon kişinin izlemesi bekleniyor. Dünyanın en hızlı motosikletleriyle, dünyanın en yetenekli pilotlarının fizik kurallarını altüst ettiği yarışları İstanbul Park'ta canlı olarak izleme imkanı bulacağız. Ancak bu spor Türkiye'de fazla tanınmıyor. İşte, her zaman F1 ile karşılaştırılan, hatta canlı izleyici sayısında son yıllarda F1'i geçmeye başlayan ve artık bir ayağı da İstanbul'da koşulacak olan MotoGP yarışları... İlk kez 1949 yılında yapılan MotoGP, motorsporları dünyasının en eski ve en köklü yarışı olarak biliniyor. Nisan'da başlayıp kasımda sona eren, 4 kıtada 17 yarışla yılın şampiyonu belirleniyor. Dünyanın en önemli motosiklet üreticileri 4 zamanlı 990 cc'ye ulaşan kapasiteli prototipleri bu yarışta test ediyor. MotoGP'de yarışan 17 ülkenin pilotları çok popüler ve çok büyük paralar kazanıyor. Yarış anında motosikletlerin hızı 350 kilometreye kadar çıkıyor. Son teknoloji, dinamizm, heyecan, yenilik, tutku ve hız kelimeleriyle tarif edilen MotoGP, Formula 1'in iki tekerlekli rakibi olarak görülüyor. Bu yüzden de bu spor anlatılırken Formula 1 ile karşılaştırılıyor. Son yapılan bir araştırma MotoGP'nin F1'e göre daha rekabetçi, daha heyecanlı, daha yetenek isteyen spor olduğunu ortaya koyuyor. Her MotoGP yarışı 50'nin üzerinde televizyon kanalında canlı yayınlanıyor. Yarışları 30'un üzerinde ülkeden 600'e yakın basın mensubu takip ediyor. 2003 yılında kurulan Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun (TMF) girişimleriyle İstanbul bu yıl yarış takvimine alındı. TMF Asbaşkanı Süleyman Memnun, MotoGP'nin İstanbul'da yapılaması için 6 yıllık anlaşma yaptıklarını, her yıl için 5 milyon 250 bin dolar ödeyeceklerini söylüyor. 20 bini yurtdışından toplam 100 bin kişinin İstanbul Park'ta yarışları izlemesini beklediklerini de vurgulayan Memnun, İstanbul Park'ın, 5 milyon dolarlık düzenlemeyle MotoGP'nin de yapılabileceği piste dönüştürüldüğünü sözlerini ekliyor. Üç gün boyunca hız ve heyecan dolu saatlerin yaşanacağı yarışların biletleri 20 ile 400 YTL arasında değişiyor.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 İş dünyasının genç liderleri
 Annem olmasaydı ne yaparlardı beni burada!
 Barınaktan film setlerine
 88 yıllık marka yeniden doğdu
 İnsanlığın coğrafyası
 17 yaşında bir Türk'ün gözünden Amerika
 Yüzde 100 yün
 Paris moda haftasının ardından
 "Aşk" saçı birinci oldu
 Burada alışveriş yapmak nefes ister
 Maç öncesi müzik şöleni
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Kısa... Kısa... Kısa...
 Kırmızı siyah bir sergi hikayesi
 Hollywood yıldızları bu modacının tasarımlarını yere göğe...
 Modada Osmanlı hükümdarlığı
 Kitap fuarı bizi şölene bekliyor
 Avusturya kültürünü boykot etmeyelim
 Haydi çocuklar aşıya
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Merak kediyi öldürür
Hayatımda ilk defa Kurtlar Vadisi...
ALİ POYRAZOĞLU
Öpüşmenin başkenti
Dudağını bir dudağa değdirmek...
SUNAY AKIN
Attila İlhan ve Turist Ömer
Uyuyamayacağını anlayan...
Yeme konusunda iyiyim ama balıkları ayıramam
Mizah yazarı Gani Müjde denize olan tutkusuyla da tanınır. Müjde ile Maltepe...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.