kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dışarı Çıkmadan Önce
Dışarı Çıkmadan Önce
Ramazan'da çorba içilir

Dışarı Çıkmadan Önce

Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım çünkü geriye onlar kalıyor. Belki kendimizi katabileceğimiz durumlar karşımıza çıkar....

Ritim ustalarını kaçırmayın
Hint kültürünün İngiltere'deki en önemli temsilcilerinden biri olan bas sihirbazı Shri, büyük ilgi gören Soundscape UK serisi kapsamında bir dizi konserler verecek. Dünyaca ünlü perküsyon ustası Burhan Öçal'ın eşlik edeceği konserler dizisinin ilki 19 Ekim'de Ankara'da. 20-21 Ekim günlerinde İstanbul'da gerçekleşecek konserlerin ardından sanatçılar, 22 Ekim'de İzmirli sanatseverlerle buluşacak. Shri, breakbeats, Jamaican reggae, percussive funk, klasik Hint çalgı ve ezgileri ile kalp atışlarınızı hızlandırırken, Burhan Öçal ritimleri kanınızı kaynatacak. Shri ve Burhan Öçal İstanbul'da Babylon'da dinleyicileriyle buluşacak. Tel: (0212) 292 73 68

Çocuklara çikolata kursu
Mövenpick Hotel İstanbul, 7 -14 yaş çocuklar için 22 Ekim cumartesi bayram çikolataları yapımı kursu düzenliyor. Uygulamalı olarak verilecek olan çikolata yapımı kursunda çocuklara, eritme, saklama ve kalıp yapma gibi bilgilerin yanı sıra beyaz ve siyah çikolata yapımı öğretiliyor. Yapılan çikolataların tadımından sonra minik katılımcılara sertifikaları ile birlikte günün anısına özel olarak dizayn edilmiş önlük hediye ediliyor. Kurs ücreti 75.00 YTL. Tel: (0212) 319 29 29

Sağlık için
Türkiye'de ilk defa düzenlenen "Meme Kanseriyle Mücadele Yürüyüşü" toplumu bilinçlendirmek amacıyla 23 Ekim pazar günü, Beşiktaş-Ortaköy arasında gerçekleşecek. Yürüyüşe ünlü sanatçılar, gazeteciler, iş kadınları, sporcular ile kadınlara yönelik pekçok sivil toplum kuruluşu katılacak. "Meme Kanseri Dünya Turu" çerçevesinde gerçekleştirilecek olan yürüyüş, tüm dünyadaki Avon ülkelerinin ortaklaşa hazırladığı bir proje olma özelliğini taşıyor.

Tasarlayın yarışın
T-Funny Çatlak Tshirt Yarışması, 21 Eylül'de başladı, 18 Kasım'da son bulacak. Yarışmanın tek koşulu eğlenceli ve komik tasarımlar, çizimler veya sözler önermek. Tasarımlardan dereceye girenler Gani Müjde, Salih Memecan gibi ünlü jüri üyeleri tarafından belirlenerek tişörtlerin üzerine basılacak. Yarışmada birinciye 4 bin YTL, ikinciye 2 bin 500 YTL, üçüncüye ise bin 500 YTL para ödülü verilecek. Bilgi için: (0212) 243 97 37)

15 Ekim Cumartesi
Mor güneş ışığı
Topkapı Sarayı ve Sarayburnu'na manzaralı. Cafe restoran. Adı: Sedir. Önünde mini bahçesi. Kapalı kısmı asimetrik odalarıyla ahşap bir mekan. Kendinizi tanıdık bir evde gibi hissediyorsunuz. Öğlen üç civarında güneş ışığı kırmızı mavi camdan geçiyor ve yere ya da masaya pembe /mor renkli olarak ulaşıyor. Ankaralı misafirler için ideal 'bir İstanbul köşesi'. Müzik light caz. Nino Simone'la espresso içmek keyfi. Ortaköy. (0212) 327 98 70. Sokak istatistikleri bilgisi: Çengelköy Karakolu'nun arka yanındaki çınarın yaşı 500'e yakın. Çevresi 6.6 metre, boyu 15 metre.

16 Ekim Pazar
Kitap

Kitabın adı: Dünyanın doğum günü ve diğer öyküler. Yazarı: Ursula K. Le Guin. Metis Yayınları, Eylül 2005. 393 sayfalık kitaptan 3 cümle: 1. Değişime hep kuşkuyla yaklaşır, körü körüne karşı çıkarız. 2. Gitmesi gerekiyordu ve gidemiyordu. 3. Cinsiyet dengesizliği, anlayabildiğim kadarıyla erkeklerin tüm ayrıcalıklara, kadınların da tüm güce sahip oldukları bir toplum meydana getirmiş. Doğa bilgisi: İstanbul'un en yaşlı ağacı Kocamustafapaşa'da Sümbülefendi Cami'nin avlusundaki selvi, yaklaşık 1300 yaşında.

17 Ekim Pazartesi
Kuş muhabbeti

Edirne Kanatlı Hayvanları Sevenler ve Yetiştirenler Derneği. Her gün açık. Çay kahve tost imkanı. Hafta sonları mezat da yapılıyor. Kuş pazarı. Çok büyük akvaryumlar, balıklar da var. Bazı günler toplanıp geziler yapılıyor. Babaeski, Lüleburgaz, Çorlu gibi. Eski Ferhat Sineması karşısı. Kızanlık İş Merkezi. Kat: 2 Edirne. Kumsal bilgisi: Butik pansiyon. Denize uzun kumsala 50 adım. İki oda. Balkonlu. Mutfak malzemeleri ve buzdolabı. Sahici sessiz. Mermer merdivenleri asmaların altında. Mini havuz. Rüzgarı ve rüzgar sesini sevenlere. Fevzi Uçar: (0286) 647 02 91. Belediye plajı yanı. 13. Tavaklı İskelesi. Ezine. Çanakkale.

18 Ekim Salı
Maske takmak

10 Ekim 2005 Ulusal Drama Günü'nü ile ilgili mesajlar: Soru: Neden drama yaparız, drama nedir? Cevaplar: Kaplan olmak için (Ateş, 4 yaş). Tiyatro öğrenmek için (Hakan, 6 yaş). Maske takmak ve dans etmek için (Tan, 5 yaş). Herkesi korkutmak için (Ecem, 5 yaş). Hem mutlu olmayı, hem de hüzünlü olmayı başarırız (İdil, 11 yaş). Tiyatroyla tanışan minikler, dış dünyayı ve çevrelerinde olup biteni gerçekliğiyle algılayabiliyorlar. Çeşitli drama / tiyatro bilgileri kursları. Oluşum Drama Enstitüsü. Büklüm Sokağı No: 22/5 Kavaklıdere, ANKARA. Tel: (0312) 417 84 56. Günlük bilgisi: 18 Ekim 1938. Cesare Pavese. "Ne olursa olsun, herhangi bir konuda başarı kazanma isteği hırstan, aşağılık bir hırstan başka bir şey değildir, bu yüzden en aşağılık yollara başvurmak mantığa aykırı değildir."

19 Ekim Çarşamba
Ahşap kokan teras
Adı: Maya Restaurant. Yemyeşil geniş bir bahçesi ve ahşap kokan terası var. Şehir gürültüsünden uzak. Denize karşı yemek yiyebilirsiniz. Birkaç ay önce açıldı. Tasarımı her mevsime uygun yapılmış. Bahçesi yaza yönelik. Sabah sekiz buçuktan gece 12'ye kadar açık. Çocuk dostu bir mekan, dışarıda çocuk parkı var. 100 masalık iç mekan yerden ısıtma sistemiyle ısınıyor. Pazar günleri açık büfe var. Fiyatı 11 YTL. Dondurmalı irmik tatlısı 4,50 YTL, saç kavurma 9, çoban kavurma 8 YTL, tavuk sarma 8 YTL, mantı 5 YTL. İçki yok. İhlas Marmara Evleri 2. Kısım, deniz tarafı, Tel: (0212) 876 80 93 Beylikdüzü. Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin hangi dizelerinde yer almalı. Ziya Osman Saba. "Saat, sabahın dördü / Rüzgar çığlığı, kedi miyavlaması / Yeniden başlayan çocuk ağlaması / Uyanan kim? Kim öksürdü?"

20 Ekim Perşembe
Pembe Fener

İki katlı bir mekan. Dışarısı da var. 3 adet uzun fener asılı; sarı, pembe ve turuncu renklerde. Pilavları az yağlı, az tuzlu ve tane tane. Helenistik salataları muhteşem. Gecenin geç saatlerinde nargile de içmek mümkün. Dekorasyonu çok hoş. Kırevi Restaurant, Divan Yolu Cad. Hoca Rüstem Sok. 9/1, Sultanahmet. Tel: (0212) 512 69 42 Sonbaharı tanıma bilgisi: Beykoz, Akbaba Köyü'ne giderken Ahmet Rasim'in evinin arkasında cumartesi günleri pazar kurulan yerde, 15 kadar çınar bulunuyor. İçlerinde 5-6 tanesi çok yaşlı. Yaklaşık 300 yaşındalar.

21 Ekim Cuma
Sokak manzarası

Minibüslerin geçtiği caddede. Söğütlüçeşme'den Hasanpaşa'ya girerken sağda. Adı: Hisar Kebap Salonu. Pide, iskender. Orta/küçük bir yer. Tenteli. Kadıköy. Tel: (0216) 348 18 93

Semra AKTAŞ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 İstanbul Park hız kesmiyor
 İş dünyasının genç liderleri
 Annem olmasaydı ne yaparlardı beni burada!
 Barınaktan film setlerine
 88 yıllık marka yeniden doğdu
 İnsanlığın coğrafyası
 17 yaşında bir Türk'ün gözünden Amerika
 Yüzde 100 yün
 Paris moda haftasının ardından
 "Aşk" saçı birinci oldu
 Burada alışveriş yapmak nefes ister
 Maç öncesi müzik şöleni
 Kısa... Kısa... Kısa...
 Kırmızı siyah bir sergi hikayesi
 Hollywood yıldızları bu modacının tasarımlarını yere göğe...
 Modada Osmanlı hükümdarlığı
 Kitap fuarı bizi şölene bekliyor
 Avusturya kültürünü boykot etmeyelim
 Haydi çocuklar aşıya
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Merak kediyi öldürür
Hayatımda ilk defa Kurtlar Vadisi...
ALİ POYRAZOĞLU
Öpüşmenin başkenti
Dudağını bir dudağa değdirmek...
SUNAY AKIN
Attila İlhan ve Turist Ömer
Uyuyamayacağını anlayan...
Yeme konusunda iyiyim ama balıkları ayıramam
Mizah yazarı Gani Müjde denize olan tutkusuyla da tanınır. Müjde ile Maltepe...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.