kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kitap fuarı bizi şölene bekliyor
Kitap fuarı bizi şölene bekliyor
Fuar Etkinlikleri
Andante 3 yaşında
Haftanın Kitapları

Kitap fuarı bizi şölene bekliyor

İstanbul Kitap Fuarı bugün başladı. Merkez Kitaplar yayıncılık dünyasına iddialı girdi. Günışığı Kitapları TÜYAP'ta okurları Avusturyalı yazar Christine Nöstlinger'in kitaplarıyla buluşturuyor.

Bu hafta edebiyat dünyasında yine hareketlilik var. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 24. İstanbul Kitap Fuarı, bugün saat 12.00'de TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Beylikdüzü'nde açılıyor. Yaklaşık 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilen İstanbul Kitap Fuarı`nın ana teması bu yıl 'Avrupa'daki Türkiye, Türkiye'deki Avrupa' olarak belirlendi. Bu tema çerçevesinde edebiyattan kültüre geniş bir yelpazede yaklaşık 210 etkinlikte 750 yazar, sanatçı, bilim adamı, gazeteci ve politikacı konuşmacı olarak yer alacak. Kitapseverlere yeniden duyurulur. Türkiye'nin önde gelen yazarları ve yayıncıları geçen salı Taksim Lares Park Hotel'de düzenlenen Merkez Kitaplar gecesine katıldı. Ciner Grubu'nun şemsiyesi altında yayın hayatına başlayan Merkez Kitaplar yayıncılık dünyasına iddialı bir yayınevi olarak girdi. Ciner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner, Medya Grup Başkanı M. Kenan Tekdağ, Sabah Gazetesi Genel Yönetmeni Ergun Babahan gecenin önde gelen isimleriydi. Yayın Yönetmeni Defne Asal Er yönetiminde haziranda hazırlıklara başlayan Merkez Kitaplar son yıllarda hareketlenen yayın piyasasına yeni bir soluk ve heyecanla bir başlangıç yaptı. Kokteylde az satan kitaplar, çok satan kitaplar, hiç satmayan kitaplar, kitabının tanıtımını yaptıramayan yazarlar konuşuldu. Bu anlamlı geceye katılan ünlü konuklardan bazıları: Perihan Mağden, Ahmet Altan, Ayşe Kulin,Yavuz Donat, Celil Oker, Reha Muhtar, Umur Talu, Şule Talu, Erdal Şafak, Emre Aköz, Doğan Hızlan, Atilla Dorsay. Perihan Mağden ve Celil Oker'i yazarları arasına katan Merkez Kitaplar önümüzdeki günlerde gerek Türk yazarlarıyla gerek yabancı yazar ve kitaplarıyla adından sık sık söz ettirecek.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI
Çocuklar ve gençler için kaleme alınmış Türk ve dünya edebiyatından seçkin örnekleri yayınlamayı sürdüren Günışığı Kitaplığı, TÜYAP'ta yine yeni kitaplarla okurlarını karşılıyor. Güçlü ve çok sesli anlatımıyla ülkemiz çocuk edebiyatına ustalara yakışan derinlikte, zengin bir üslup kazandıran Zeynep Cemali'nin kitaplarını yalnızca çocuklar değil, yetişkinler de zevkle okuyor. Öyküsel roman tekniğiyle birbirinden ilginç romanlar kaleme alan Cemali'nin, tıpkı "Patenli Kız" romanı gibi zekice öykülerle kurguladığı son kitabı "Ballı Çörek Kafeteryası" da her yaştan kitapseverin zevkle okuyacağı bir başyapıt! Kitaplarında, çocukların gözüyle büyüklerin dünyasını anlatan Cemali, "Ballı Çörek Kafetaryası"nda bir baba kızın işlettiği küçük kafeteryayı ve çevresinde yaşanan renkli öyküleri anlatıyor. Kitaplarıyla çocuklar ve gençler kadar yetişkinleri de fetheden ünlü yazar Christine Nöstlinger'in yeni gençlik romanı da TÜYAP'ta okurla buluşuyor. Ergenlik çağındaki iki gencin ilk ciddi ilişkilerinin anlatıldığı gençlik romanı "İşte Şimdi Hapı Yuttum!" okul, aile, boşanma, parasal sıkıntılar, dış görünüşün gençler üzerindeki etkileri gibi konuları ustaca işliyor. Avusturyalı yazar Christine Nöstlinger, romanını yalın ve gündelik konuşma diliyle kaleme alırken genç bir kızın günlüğünden gençlik deneyimleriyle ilgili çok önemli ipuçlarını da başarıyla okura aktarıyor. Kendisi, yazma konusunda "tembel" olduğunu ileri sürse de son otuz yılda 100'ün üstünde kitabı ve sayısız makalesi yayınlanan çok üretken bir yazar olan Nöstlinger, çocuklara ve gençlere yazmanın yanı sıra yetişkinlere de şiirler ve öyküler kaleme alıyor; çeşitli gazete ve dergilerle Avusturya Radyosu için de çalışıyor; yabancı düşmanlığına karşı etkin bir sosyal örgütlenmeye destek veriyor.

HIGHSMITH SEVERLERE
Heyecan verici, hareketli bir romandan bahsetmek istiyorum. Patricia Highsmith'in "Ocak Ayının İki Yüzü" Can Yayınları'ndan çıktı. Romanlarını olayların gelişmesine paralel çizgide, psikolojik ve felsefi bir yaklaşımda sunarak, bu çok boyutlu yapıtlarıyla en güç beğenen okurların bile takdirini kazanan Patricia Highsmith, Amerika'dan Yunanistan'a, oradan Paris'e uzanan bu sürükleyici romanında çok ilginç bir polisiye kurgusu yaratıyor. Roman, üç kişinin ekseninde örülüyor. Chester MacFarland, Colette ve Rydal Keener adlarında üç Amerikalı... MacFarland, çeşitli kirli işlerden yükünü tutmuş, mirasyedi gibi para harcayan biri. Karısı Colette, bir erkekle değil, daha çok onun cüzdanıyla evlenmiş, lüks yaşam hayalleri olan, aptal değilse de saf bir sarışın. Rydal Keener ise serüvenci bir genç. Kitapta bir yanda dolandırıcılıktan aranan MacFarland'in, bu suçluluk telaşı içinde nasıl bir katile dönüştüğünü izliyoruz. Öte yanda ise serüvenlere sürüklenmiş bir gencin, gizli hesaplarla başlayıp hüzünlü bir aşkla noktalanan öyküsüne tanıklık ediyoruz. Can Yayınları kitap fuarında önemli etkinlikler de gerçekleştiriyor. "Büyübozumu: Yaratıcı Yazarlık'' adlı kitabın yazarı Murat Gülsoy'un vereceği yaratıcı yazarlık seminerinde kurmaca edebiyat yapıtlarının yazım süreci, kurmacanın unsurları, kurmaca metinde zamanın kullanımı, mekanın işlevi, karakterlerin yaratılması, olay örgüsünün yapılandırılması, anlatım biçimleri, edebi türler, dramatik gerilimin oluşturulması gibi başlıklar tartışılacaktır. 10 Ekim Pazartesi günü saat 14.15 - 16.15'te gerçekleştirilecek seminer TÜYAP Karadeniz Salonu'nda...

Sayım Çınar

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 İstanbul Park hız kesmiyor
 İş dünyasının genç liderleri
 Annem olmasaydı ne yaparlardı beni burada!
 Barınaktan film setlerine
 88 yıllık marka yeniden doğdu
 İnsanlığın coğrafyası
 17 yaşında bir Türk'ün gözünden Amerika
 Yüzde 100 yün
 Paris moda haftasının ardından
 "Aşk" saçı birinci oldu
 Burada alışveriş yapmak nefes ister
 Maç öncesi müzik şöleni
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Kısa... Kısa... Kısa...
 Kırmızı siyah bir sergi hikayesi
 Hollywood yıldızları bu modacının tasarımlarını yere göğe...
 Modada Osmanlı hükümdarlığı
 Avusturya kültürünü boykot etmeyelim
 Haydi çocuklar aşıya
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Merak kediyi öldürür
Hayatımda ilk defa Kurtlar Vadisi...
ALİ POYRAZOĞLU
Öpüşmenin başkenti
Dudağını bir dudağa değdirmek...
SUNAY AKIN
Attila İlhan ve Turist Ömer
Uyuyamayacağını anlayan...
Yeme konusunda iyiyim ama balıkları ayıramam
Mizah yazarı Gani Müjde denize olan tutkusuyla da tanınır. Müjde ile Maltepe...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.