kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hollywood yıldızları bu modacının tasarımlarını yere göğe koyamıyor
Hollywood yıldızları bu modacının tasarımlarını yere göğe koyamıyor
Stil

Yıldızların modacısıyla çok özel

Adı Max Azria. Sharon Stone, Halle Berry, Sarah Jessica Parker gibi birçok ünlü kadını giydiriyor. 15 yıl önce kurduğu ve dünyada 5 bin 400 satış noktasına sahip BCBG Max Azria markasının 57 yaşındaki yaratıcısı başarı öyküsünü SABAH'a anlattı.


Hollywood yıldızları bu modacının tasarımlarını yere göğe koyamıyor

İsmini 'çok şık, çok tarz' anlamına gelen 'bon chic, bon genre' deyiminden alan BCBG Max Azria markasının kurucusu Max Azria, bugüne geliş öyküsünü sadece Cumartesi Sabah'a anlattı.

Geçtiğimiz Mart ayında Türkiye'de de bir mağaza açan BCBG Max Azria markasını çok iyi tanıyanlardanım. Şık ve trendy kıyafetleriyle kendine özen göstermeyi seven tüm kadınlara hitap eden marka, yüksek kalitedeki kıyafetleri, uygun fiyata sunuyor. Markanın kurucusu Fransız tasarımcı Max Azria; 1989 yılında en büyük hayali olan bir modaevi kuruyor. Üstelik anavatanı Fransa'dan kalkıp, Amerika'ya gelerek... 1995 yılında Kaliforniya'da "En iyi modacı ödülü" alan Max Azria, bir yıl sonra New York moda haftasında ilk defilesini yaparak kısa zamanda tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Ardı ardına aldığı ödüller, Azria'yı moda dünyasında en çok ilgi gören isimlerinden biri yapıyor. "Çok şık, çok tarz" deyimini felsefe olarak kabul eden Max Azria, Amerikan ruhu ile Avrupa'nın sofistikeliğinin mükemmel birleşimini yaratmayı başarmış bir tasarımcı. Günlük giyimden gece elbisesine, ayakkabıdan aksesuara, çantadan gözlük koleksiyonuna kadar çok geniş bir ürün yelpazesi ile Hollywood yıldızlarının da tercihi...

- Moda dünyasına adım atmanız nasıl oldu?
Moda sektörü her zaman ilgimi çekmiştir. Bu yaratıcı ve teatral dünyanın bir parçası olmayı arzulamıştım. Bunun üzerine kariyerime, moda tasarımı konusunda başladım. Kendi görüşlerimi tüm dünyanın ulaşabileceği şekilde ifade etmek istiyordum.

- BCBG Markası 15. yılını kutladı. BCBG Max Azria nasıl kuruldu?
BCBG Max Azria'yı 1989 yılında kurarken, amacım Avrupa'nın sofistikeliği ile Amerikan ruhunu birleştirerek modaya yeni bir yön kazandırmaktı. Benim en büyük hayalim "designer" kategorisindeki kıyafetleri yeniden yapılandırarak, modern kadınlara çok yüksek kalitedeki en trend kıyafetleri daha uygun fiyat politikası ile sunmaktı. Ben bu işe başlarken, bazıları bunun bir hayal olduğunu düşünüyordu ama şu anda çevrem bu hayalimi gerçekleştirmeme yardım eden muhteşem insanlarla dolu.

- Fransa'dan Amerika'ya gelmek ve bir isim yapmakta zorluk çektiniz mi?
Aslında hayır. Amerika, oldukça açık bir ülke. Ben Tunus'ta doğdum, Paris'te büyüdüm. Farklı ülkelerde yetişmem gerçekten bana farklı kültürlere gözümü açmamı sağlayarak, vizyonumun gelişmesinde yardımcı oldu. Geçmişim, sahip olduğum Avrupa etkilerini modern Amerikalı kadının gereksinim ve tutkuları ile birleştirmeme izin verdi.

- Hollywood yıldızlarını sizin tasarımlarınız içerisinde kırmızı halılar üzerinde yürürken görüyoruz. Fakat siz bununla da yetinmeyip, yeni bir atılım daha gerçekleştirdiniz ve kişiye özel dikim yapan Max Azria Atölyesini kurdunuz. Bu fikir nasıl doğdu?
Uzun yıllardır çok ünlü müşterilerimden özel, ısmarlama kıyafetler hazırlamam konusunda sayısız istek almıştım. "Max Azria Atelier", bu istekleri yerine getirmekte daha fazla enerji harcamama, dünyanın en çekici kadınlarına dünyanın en muhteşem davetlerinde giymek üzere son derece lüks, türünün tek örneği olan kıyafetler üretmeme imkan veriyor. Bu atölyeyi açtığımdan itibaren dünyanın en güzel kadınlarından bazılarını giydirme şansını elde ettim: Sharon Stone, Halle Berry, Sarah Michelle Gellar ve Eva Longoria ve daha birçoğu...

- Bu özel kıyafetlerin fiyatları aşağı yukarı ne kadar?
Bu tamamen isteğe ve tasarlanan ürüne göre değişir. Aşağı yukarı 15.000 $ - 50.000 $ arasında değişiyor.

- BCBG, aynı zamanda ayakkabıları ile çok başarılı oldu ve Amerika içerisinde ayakkabı satışlarında rekor kırıyor. Bu başarıyı neye bağlıyorsunuz?
Ürünlerimizi mükemmelleştirmek amacı ile çok çalıştık. Ayakkabılarımız müşterilerin aradıkları en önemli özellikleri taşıyor. Birincisi, her zaman yenilenen, modern bir havaya sahip olan şık, zarif ve zamana bağlı olmayan tasarımlar. İkincisi mükemmel kalite ve işçilik.

- Bu markanın haricinde yaratmak istediğiniz yeni markalar var mı? Örneğin "BCBG Kids" veya "BCBG Home" gibi...
Günümüzün global pazarı içerisinde bir şirket her zaman yeni ortaklıklara açık olmak zorundadır. Şirketimiz kesinlikle yeni kategorilerde genişlemeye devam edecektir, ancak detaylar konusunda şu anda bahsetmek için çok erken.

- Ürünleriniz şu anda dünyanın her yerinde satılıyor. Bu kadar farklı pazarlara girerken ne tür zorluklarla karşılaştınız?
Pek olumsuz şartlarla karşılaştığımız söylenemez. Söyleyebileceğim tek şey dünyanın her yerinde mağazalarımızın bulunması, perakende konseptimizin ve marka felsefemizin farklı pazar ve kültürlere adapte olma özelliğinin yüksek olması. BCBG Max Azria markası olarak, Amerika'da 160 mağazamız ve dünyada 5400 satış noktamız var.

- Bu arada hiç Türkiye'de bulunma fırsatınız oldu mu?
Henüz değil ama çok yakın zamanda gelmeyi planlıyorum.

- Türk kadınları konusunda neler söyleyebilirsiniz? BCBG kadını "Bon Chic Bon Genre" (Çok Şık Çok Tarz ) profiline uyuyor mı?
Tabii ki, uyuyor. Tasarımlarımı yaşlarına ve uluslarına bakmaksızın tüm kadınlar için yapıyorum ve tümünden ilham alıyorum. Kadınlara stil, kalite ve çeşitlilikte en son yenilikleri sunarak günlük yaşamlarına kolaylık ve güven kazandırmayı amaçlıyorum. Her yaştan Türk kadınının bu felsefeye cevap vereceğinden eminim.

- Charlize Thearon, Julia Roberts, Jennifer Garner, Selma Hayek, Cameron Diaz, Gwyneth Paltrow, Jennifer Lopez, Sarah Jessica Parker, gibi yıldızların vazgeçemediği bir marka haline geldiniz. Şu aralar tarzını en beğendiğiniz ve en çok giydirmek istediğiniz kişi kim?
Sienna Miller'ın giyim tarzını beğeniyorum. Onun stili aslında özensiz gibi gözüküyor ama çok cool bir havası var.

- 2005-2006 sonbahar-kış sezonunun esin kaynağı nedir? Hangi stil ve renkleri göreceğiz?
Sonbahar koleksiyonumuzun esin kaynağı 1900'lerin başlarındaki Bloomsbury edebiyat ve sanat hareketidir. Sonbahar koleksiyonu dokuma ve renk karışımları ile oldukça bohem ve romantik havaya sahip. Koleksiyon, kroşe detayları bulunan hafif ve uçuşan kıyafetler içeriyor. Dişierkek kavramları üzerinde oynanmış, örneğin yün balıksırtı üzerine şifon veya kadifeler var.

Esra Çoruh

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 İstanbul Park hız kesmiyor
 İş dünyasının genç liderleri
 Annem olmasaydı ne yaparlardı beni burada!
 Barınaktan film setlerine
 88 yıllık marka yeniden doğdu
 İnsanlığın coğrafyası
 17 yaşında bir Türk'ün gözünden Amerika
 Yüzde 100 yün
 Paris moda haftasının ardından
 "Aşk" saçı birinci oldu
 Burada alışveriş yapmak nefes ister
 Maç öncesi müzik şöleni
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Kısa... Kısa... Kısa...
 Kırmızı siyah bir sergi hikayesi
 Modada Osmanlı hükümdarlığı
 Kitap fuarı bizi şölene bekliyor
 Avusturya kültürünü boykot etmeyelim
 Haydi çocuklar aşıya
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Merak kediyi öldürür
Hayatımda ilk defa Kurtlar Vadisi...
ALİ POYRAZOĞLU
Öpüşmenin başkenti
Dudağını bir dudağa değdirmek...
SUNAY AKIN
Attila İlhan ve Turist Ömer
Uyuyamayacağını anlayan...
Yeme konusunda iyiyim ama balıkları ayıramam
Mizah yazarı Gani Müjde denize olan tutkusuyla da tanınır. Müjde ile Maltepe...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.