kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ekselansları Tümer Metin

'İsviçre'yi geçeceğimize, Dünya Kupası'nda da finale kadar gideceğimize inanıyorum. Ve finalde kupayı getiren golü atmak istiyorum'.

Milli Takım'ın eleme grubunda oynadığı son üç maçta ortaya koyduğu futbol ve attığı birer golle playoff şansını getiren isim olan Tümer Metin, SABAH'ın sorularına çarpıcı yanıtlar verdi. İşte 'Ekselansları Tümer'in açıklamaları...

Terim gelene kadar Milli Takım'a yeniden çağrılmayı bekliyor muydun?

Fatih Hoca gelen kadar böyle bir umudum yoktu. Milli Takım'a girmek ve Dünya Kupası'na gitmek benim için hayal olurdu. Çünkü daha iyi olduğum dönemler oldu. Bazı hocaların bazı oyunculara daha ihtimaslı baktığını ve onları tercih ettiğini gördüm. Ama bu tercihler hiç benden yana kullanılmadı. Bulgaristan maçı öncesi kadro açıklandığında benim için çok büyük sürpriz oldu. Danimarka maçı öncesi bir arkadaşıma Goethe'nin bir lafını mesaj olarak yolladım; "Kişi kendini bir şeye adadığı zaman Tanrı da harekete geçer" diye... Hedefimiz son üç maçta 9, olmazsa 7 puandı; başardık. Şimdi 'Barajı geçeceğiz' diyoruz. 31 yaşındaki Tümer için 2006 Dünya Kupası son şanstır ben bunu değerlendirmek istiyorum.

Milli Takım'a çağrılınca ne düşündün?

Sezon başında sakattım, hazırlık kampı geçirmemiştim. Fatih Hoca ile daha önce tanışmamıştık. Bulgaristan kampında, "Sana ve yeteneklerine güveniyorum" dedi. Eski hocalarımdan olumlu referans aldığını söyledi. Beni en mutlu eden şey Fatih Terim'in güvenini boşa çıkarmamak oldu.

ARTIK BENİM SENARYOM

Danimarka maçı öncesi neler hissettin?


Burası çok önemli. Bu senaryo benim değildi. Çünkü grup maçlarında yoktum. Son 3 maçlık senaryoda bana bir rol verildi. Bazı arkadaşlar gibi stresli değildim. Çünkü kaybedecek bir şeyim yoktu. Zaten uçurumun kenarındaydık. Sonra Ukrayna maçı ve yine uçurum. Puan kaybında bile gidiyorsunuz. Ukrayna maçı öncesi psikolog Acar Baltaş beni çağırdı, konuştuk. "Bu senaryo benim değil ağabey. Ben piyangodan çıktım" dedim. Almanya'yı yendikten sonra, Danimarka'nın Yunanistan'ı mağlup ettiğini öğrendik. Olimpiyat Stadı'ndan otele dönerken otobüste Acar Baltaş'a "Artık senaryo benim senaryom" dedim. Allah da yüzümüze güldü. Söylediklerimizin de arkasında durabildik.

Beşiktaş ile Milli Takım arasındaki performans farkının sebebi nedir?

Teknik anlamda futbolcu olarak birSAĞIM DA TAHTA DEĞİL....  Tümer, sağ ayağı için Almanya maçında oayağımla çektiğim, direkten dönen şuta ben deinanamadım. 20 tane vursam öyle gitmez. AmaArnavutluk maçındaki gol normaldi. Sonuçta bensolağım ama sağım da tahta değil dedi.şey söylemem doğru olmaz. Kaygan bir zemin. Ben olumsuz bir şey de görmüyorum. Milli Takım başarılıysa benim de bir katkım olmuştur. Ancak Fatih Terim'den malzemecisine kadar birçok kişinin eseri. Beşiktaş'ta da bir başarı ya da başarısızlık varsa bu sadece benim değil bütün takımındır...

GOLÜ RÜYAMDA GÖRDÜM

Play-off'ta ne yaparız?

Finallere gidersek -ki gideceğiz- hiç kimse 'Bu süprizdi' diyemez. Çünkü hak ediyoruz. Bu final içime doğuyor. Size çok ilginç bir şey söyleyeyim. Arnavutluk maçından önce rüyamda sağ ayağımla gol atacağımı gördüm. Bozulmasın diye kimseye söylemedim. İlk kez söylüyorum. Artık karşımıza kimin çıktığı önemli değil. Strateji maçları. İkinci maçı 55 bin kişinin desteğiyle ilk kez ev sahibi kimliğiyle oynayacağız ve Kadıköy'de Dünya Kupası'nın biletini alacağız. Bugün (dün) benim doğum günüm, asıl doğumgünümü 16 Kasımda Saracoğlu'nda kutlayacağım. Finallere gideceğimize yürekten inanıyorum ama daha da çok inandığım bir şey daha var: Dünya Kupası'nda finale kadar gideceğiz. Ve o final maçında kupayı getiren golü atmak istiyorum.

TERİM'LE YAŞAMAK LAZIM

Terim, 'İmparator' lakabını hak ediyor mu?

Fatih Hoca'yı anlamak için birlikte yaşamak lazım. Ben geç kalmışım. Onunla 15 sene çalışan arkadaşları kıskanıyorum. Nuri'ye de Terim'le bu kadar erken karşılaştığı için ne kadar şanslı olduğunu söyledim. Bunun kıymetini bilmesini öğütledim. Terim deyince akla gelen ilk şey öz güven ve öz saygı. Ne istediğini biliyor. Fatih Terim bir dakikada çok şey öğrenebilceğiniz bir değer. Fatih Hoca, 'Vatan, Millet, Sakarya' anlayışından farklı olarak ilk gün şunu söyledi: "Biz nasıl kanırız, kazanırken nasıl keyif alırız. Başarısızlığı düşünmeyin. Bunu üzerime ben alırım. Hesabını veririm." Bence bizi rahatlatan ve değişimin en büyük etkenlerinden biri... Başarının etkenlerinden biri de bu.

Hakan Şükür hakkında neler söylersin?

Hakan Şükür'ü tartışacaksak kendimizi uçurumdan aşağı atalım. İstatistikler her zaman doğruları karşılamaz ama ortada bir de Hakan Şükür gerçeği var. Hakan ağabeyin rakamlarına ulaşan başka bir futbolcu yok...

Vahap HACIOĞLU


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Gönlüne göre
 En uç noktaya talibiz
 Alexpress
 Düşünen adam
 Rekora 3 var
 Potalar şenleniyor
 Filede servis günü
 Letonya yenilgisi 2. torbaya düşürdü
 Biyediç'in startı
 Fenerbahçe'nin Korel Engin isyanı
 Dopingin bedeli iki yıl ceza!
 Chelsea-Bolton TV8'de
 2. Lig'de tek maç var
 Günün içinden
GÜRCAN BİLGİÇ
Tek örnek, ilk örnek
Önce Tromsö faciası sonrasında...
KAZIM KANAT
İki Fatih bir olunca!
İki Fatih yan yana gelince arada...
LEVENT TÜZEMEN
Takımdaşlık felsefesi
Tiran'daki otelde maçtan bir gece...
HASAN SAYDAM
Favoriler Kazanamaz ise...
Bugün İstanbul Veliefendi...
Rektör Aşkın cezaevinde
Rektör Aşkın cezaevinde
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü, 25 milyon dolarlık tıbbi cihaz...
Üç saniye farkla ölümden döndüler
Üç saniye farkla ölümden döndüler
İçinde 15 asker bulunan askeri zırhlı araç, asfalt yola döşenen...
Bruce'un Amazon güzeli
Bruce'un Amazon güzeli
Hollywood yıldızı Bruce Willis, Milano'da bir gece kulübünde görerek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu