kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şehit erlerden Erhan Özün terhisine bir ay kalmıştı.
'İçime doğuyor şehit olacağım'
Her taşın altı aranıyor
PKK adam kaçırma timi kurdu

'İçime doğdu ana şehit olacağım'

Tunceli-Bingöl-Şırnak kırsalında PKK'ya karşı 10 bin askerin katıldığı operasyon sürerken, Tunceli'den 5 şehit haberi geldi. Şehit erlerden Melih Tuncer'in iki ay önce annesine "Arkamdan sakın ağlama, şehit olacağım" dediği öğrenildi...

'İçime doğuyor şehit olacağım'

Tunceli'de PKK ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen 5 askerin ailesi yasa boğuldu. Şehitlerin evinde gözyaşı dinmiyor.

Tunceli'deki operasyonlar sırasında şehit olan 5 erin evlerine ateş düştü. Şehit erlerden 5.5 aylık asker Melih Tuncer'in (20), 13 Ağustos'ta dağıtımda verildiği Tunceli'ye gitmeden önce Bursa'nın İnegöl ilçesi Osmaniye köyünde yaşayan annesi Gülten Tuncer'e, "Anneciğim içime doğuyor, ben burada şehit olacağım, sakın ağlama" dediği ortaya çıktı. Annesi ve iki kız kardeşlerinin gözyaşlarına boğulduğu şehit erin ağabeyi Mahir Tuncer ise kardeşinin gözüpek ve cesur bir delikanlı olduğunu belirterek, "Vatan sağ olsun, kaderinde şehit olmak varmış" dedi. Bu arada Melih Tuncer'in izine geldiğinde evin bahçesindeki duvara yazdığıŞehit er Şener Karadere henüz 20 yaşındaydı."Şafak 450" yazısı görenleri gözyaşlarına boğdu.

TERHİSİNE 1 AY VARDI
Operasyonda şehit olanlardan Erhan Öz'ün (19) Denizli'nin Acıpayam İlçesi'ne bağlı Apa Köyü'ndeki evinde de yas vardı. Terhisine 1 ay kala şehit olan komando erin annesi Ülkü Öz sürekli gözyaşı dökerken babası Bekir Öz oğlunun geçen hafta kendisini aradığını ve "Baba, buralar çok karışık, sağ salim yanınıza dönersem kurban kesip dağıtalım, sen ben dönene kadar bir kuzu al besle" dediğini söyledi. Baba Öz "Ben de dün pazara gittim ama kurbanlık kuzuyu almadan geri geldim. Bugün oğlumunÇavuş Halit Toprak 29 yaşında çatışmada şehit oldu.şehit olduğu haberi geldi. Başımız sağ olsun, vatan sağ olsun, vatana helal olsun. Geride 4 oğlum var, hepsi de vatana feda olsun" diye konuştu. Öz ailesini ziyaret eden Acıpayam Kaymakamı Özyiğit de teröre bu güne kadar çok şehit verdiğimizi ancak terörün de kökünün kazınacağını söyledi.

BAYRAMI GÖREMEDİ
Şehit erlerden 5 aylık asker Şener Karadere'nin (20), Ordu'nun Çamaş ilçesine bağlı Akköy'deki evinde de gözyaşı dinmiyor. Köyde fındık işi ile uğraşan şehit erin babası Cemil Karadere, oğlu ile daha önce konuştuklarında para göndermek istediğini söyleyerek, "Oğlum benden20 yaşındaki er Melih Tuncer şehit olacağını hissetmişti.para istemedi. Bana Babacığım burada bize maaş veriyorlar. Sen kardeşlerime iyi bak. Van'da üniversitede okuyan Cengiz ağabeyimi harçlıksız bırakma ona daha çok lazım olur' dediğini belirtti. Oğluyla son olarak geçen hafta görüştüklerini söyleyen baba Karadere "Terör olayları onu da tedirgin ediyordu. Ancak annesi ağlamasın diye 'buralar rahat bir şey olmaz' diyordu. Lanet kurşun oğlumu bizden aldı" diye konuştu. Anne Pervin Karadere ise PKK terörüne lanet yağdırarak, "Oğlum bayramda izine gelmek istiyordu. Ancak komutanıyla henüz görüşmemişti. Bu mübarek ayda oğlumuzu bizden aldılar" diye konuştu.

VATANA FEDAŞehit er Melih Tuncerin evlerinin duvarına yazdığı Şafak 450 yazısı görenleri bir kez daha üzüyor.OLSUN
Şehit olan çavuş Halit Toprak'ın (29) Mardin'de yaşayan ailesi ise oğullarının şehit olduğunu eve gelen jandarma ekiplerinden öğrendi. Ölüm haberini alan Toprak'ın annesi Müzeyyen Toprak ile babası Veysel Toprak ve 6 kardeşi, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin Teker Mahallesi Muhtarı olan amcası Veysi Toprak, teröristlere lanet yağdırarak, "Halit peygamber mertebesine ulaştı. Vatan sağ olsun" dedi. Terör örgütü PKK'yı lanetleyen amca Toprak, vatan yolunda değil bir Halit, binlerce Halit vermeye hazır olduklarını söyledi. Şehit olan diğer askerlerden onbaşı Oğuz Balıkçı da (20) Sivas'ta toprağa verilecek.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Attila İlhan'a son veda
 Nobel Ödülü Pinter'ın
 Brüksel, 'jeste' hazırlanıyor
 Etinden de, tüyünden de
 "Jürideki istifa Pamuk'la bağlantılı"
 Barış cinayetindeki kilit tanık aranıyor
 Halveti tarikatının 43 büyük şubesi var
 Baykal istedi, baro avukatlıktan çıkardı
 Marmara Adası için vekiller birbirine girdi
 Müftüden imam nikâhına tepki
YILMAZ ÖZDİL
Aman balık yemeyin ha!
Danalar delirdi, tavuğa döndük.
ALİ KIRCA
Mahur beste
1925'te Menemen'de doğdu.. Ülkenin...
ÖMER LÜTFİ METE
Baykuş gribi ne olacak?
Siyasi hayatta rakipleri...
FATİH ALTAYLI
Topbaş'a kıran kırana sorular
İstanbul Büyükşehir...
UMUR TALU
Her şeye düşman!
Şairin hiç olmazsa "manşetlerde...
ERDAL ŞAFAK
Suriye'de kıyamet günü belirtileri
Birleşmiş...
'Bu son' dedi ve tetiği çekti
Eski Lübnan Başbakanı Hariri'nin öldürülmesiyle ilgili BM raporunun...
105 saat sonra kurtuldu
Pakistan ordusunda asker Muhammed Ahmet'in de depremde evi...
Ben sana mecburum
Ben sana mecburum
Fatih Terim maçtan bir gün önce basın toplantısında durumu en yalın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu