kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bir Türk markasıyla yeniden doğuyor
Bir Türk markasıyla yeniden doğuyor
Linda'nın günlüğü 100 bin euro

17 yıl sonra yine Linda

1988'de Derimod'un modeli olan Linda Evangelista, aynı firma için bu kez bir Türk fotoğrafçının objektifine poz verdi. Çekimde yalnızca Pazar SABAH vardı.

Kuruluşunun 30. yılını kutlayan deri giyim firması Derimod, yeni sezon katalog çekimlerini 17 yıl önce de markanın yüzü olan top model Linda Evangelista'yla yaptı. Ünlü fotoğrafçı Nihat Odabaşı'nın görüntüleriyle yeniden doğan Evangelista, özel hayatından arkadaşı Kate Moss'un kokainle yakalanmasına kadar her şeyi anlattı.


Bir Türk markasıyla yeniden doğuyor

Moda dünyasında "efsane" olarak anılan top model Linda Evangelista yıllar sonra Derimod için poz verdi. 40 yaşındaki ünlü modelin fotoğraflarını, Elizabeth Hurley'le de çalışan Nihat Odabaşı çekti.

90'lı yıllarda ortalığı kasıp kavuran top modellerin başında; Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Elle McPherson ve Linda Evangelista gelir. İnanması zor ama her nasılsa bu kadınlar 40'lı yaşlarında olmalarına rağmen 20 yaşındaki kadar genç ve çekici görünüyorlar. "Görünüyorlar" diyorum çünkü çoğumuz gerçek halini bilmeden, sadece fotoğraflarına bakarak bu yorumu yapıyoruz. Derimod firmasının 2005 sonbahar-kış koleksiyonunun çekimleri için Paris'e giderken bunu düşündüm. Çekimlerin ünlü model Linda Evangelista ile yapılacağını ve onun 40 yaşında olduğunu öğrenince, ister istemez "İşin aslı şimdi meydana çıkacak" dedim kendi kendime. Dedim ve bir araya geldiğimiz akşam yemeğinde cevabımı aldım! 10 Mayıs 1965 doğumlu Kanadalı model; uzun kadife pardesüsü, son derece sade siyah bluz ve eteği, ayağında babet ayakkabılarıyla gerçekten bir genç kız gibiydi. Gözaltında torbacıklar, yüzünde hafif çizgiler oluşmuştu belki ama hala çok hoştu. 40 yaşında olmak da onu hiç rahatsız olmadığını söylüyordu, "Yaşlanmanın tek alternatifi var, o da ölüm. Yaşlanmazsam yaşadığımı anlayamam ki!" Sıra yemeğe geldiğinde onun isteği üzerine gittiğimiz "Kınugawa" adlı Japon restoranında (Paris'te çok popüler olduğu kesin) yosundu, ottu, sushiydi derken bir yığın şey sipariş ediyoruz. Daha doğrusu Linda sipariş ediyor... Belli ki yemek yemekten çok keyif alıyor. "Japon mutfağına neden bu kadar düşkünsünüz?" diye sorunca, "Aslında ben iyi yemeğin her türlüsünü severim. Japon mutfağını hafif ve sebze ağırlıklı olduğu için tercih ediyorum. Yani fazla kalorili değil" diyor. Güzel modelin iştahını gördükten sonra, nasıl formda kaldığını merak etmemek elde değil. Evangelista, "Çekimim olmadığı her gün spora gidiyorum. Çok iştahlıyım ama yediklerime dikkat ederim. Ancak kendimi aç bırakmam, bu en tehlikelisi. Genelde sebze, meyve ve peynirle besleniyorum. Bazı günler kendime izin verip istediğimi yiyorum" diyor.

KISA SAÇIN UĞURU
Annesi ve babası İtalyan olan Evangelista, Kanada'da doğmuş. 15 yaşında katıldığı Miss Nigara Güzellik Yarışması'nda bir ajans yetkilisinden ilk iş teklifini almış. Lise mezunu olan Linda, o günden itibaren büyük bir moda dergisine kapak olabilmek için çekimden çekime koşmuş. Onu hayallerine kavuşturan fotoğrafı ise 1988 yılında dünyaca ünlü moda fotoğrafçısı Peter Lindberg çekmiş... "Vogue Dergisi için bir moda çekimi yapılacaktı. Peter Lindberg'e hayrandım. Çekim başladığında Linderberg bir an durdu ve 'Saçını keseceğiz, seni kısa saçlı görmek istiyorum' dedi. Kuaför saçımı orada kesiverdi. O fotoğrafımla aynı anda beş ülkedeki Vogue Dergisi'ne kapak oldum. Kısa siyah saçlı halim çok beğenilmişti. Kısa süre sonra artık ben de top modeller listesindeydim" diye anlatıyor çıkış öyküsünü. Peki bu kadar ünlü ve başarılı bir isim olmaktan bıktığı, sıkıldığı olmuyor mu? Evangelista, "Hiçbir şey dışarıdan görüldüğü kadar kolay ve hoş değil. Şimdi her şey benim isteklerime göre yürüyor ama her zaman böyle değildi. Hayatımın büyük bir bölümü yollarda ve otel odalarında geçti. New York'ta bir evim var ama doğru düzgün kalamıyorum bile. Ama yine de hiçbir şeyden şikayetçi değilim. Sağlıklıyım, güzel görünüyorum ve en önemlisi hala işimde çok başarılıyım" diyor.

BUNALIMI ATLATTI
Ünlü top modeller Naomi Campbell ve Kate Moss'la çok iyi arkadaş olan Evangelista, boş vakitlerinde bir araya gelip poker oynamaktan büyük keyif aldıklarını söylüyor. Söz Kate Moss'dan açılınca onun kokain kullandığına dair çıkan haberlere şöyle yorum getiriyor: "Gereğinden fazla yaygara koparıldığını düşünüyorum. Kate, işinde çok başarılı ve çok özel bir manken. Kokain kullanıyor olabilir ama çok disiplinlidir. Şu an bir klinikte tedaviye başladı. Zor bir dönemde ve her şeyden çok desteğe ihtiyacı var. Bir ay sonra tekrar işinin başında olacak. Herkes biraz daha sabırlı olabilirdi." Fransız Milli Takımı'nın kalecisi Fabien Barthez ile birlikte olan ve yaklaşık üç yıl önce bu ilişkisini bitiren Evangelista uzun süre kötü günler yaşamış. Barthez'den hamile kalan ve çocuğunu düşürüp hayata küsen modeli, bu kez diğer bir ünlü fotoğrafçı, Steven Meisel hayata döndürmüş. "Sen bir efsanesin, sana ihtiyacımız var" diyerek güzel mankeni ikna eden Meisel, Vogue Dergisi'ne çektiği fotoğraflarla Evangelista'nın tekrar işine dönmesini sağlamış. Şimdi moda dünyası 40 yaşındaki bu muhteşem kadın için "The legend is back", yani "Efsane geri döndü" diyor...

İlknur K. AKMAN

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Karanlık dünyanın kahramanı
 İki cinayetin ardındaki sır
 Bir aslan evladınız olsun
 Antakya'da medeniyetler NASIL buluşamadı?
 Macahel'e bulutlararası yolculuk
 Gelecekte evlerden çok otomobilde yaşayacağız
 Dünyaya hangi mercekten bakıyorsunuz?
 1700 yıllık seramik fırını canlanıyor
 Kahkaha tufanı
 Ceza Yasası'nda Fidyeci boşluğu
 Ortaköy cinayetlerinin sırrı
 AB'de bir Atatürk hayranı
 Onlar İzmirli Hıristiyan Türkler
 Zamanı yakalamak zamana egemen olmak
 Antalya'da bir devrim yaşandı
 Yedikçe aptallaşıyor muyuz?
 Anadolu'yu fotoğraflamak isterim
 Artık bizim de şarap uzmanlarımız olacak
 Bu kitaplar hep olacak
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Çocuk yere düşen şekeri yerse ne olur?
Örneğin ben...
MEHMET ALTAN
Gençler kalın kitap okumaz mı?
Ramazan'ın başlamasıyla...
KAZIM KANAT
Başbakan Erdoğan hedefim başka demiş!
Kahveye geldim,...
REFİK DURBAŞ
Galataport'ta Assos taşları
Hakir ve fakir Evliya...
Şimdi uçma zamanı
Şimdi uçma zamanı
Yurtdışı ve yurtiçi seferleriyle yoğun geçen yaz sezonu sonrasında...
Öger'den özel lounge
Öger'den özel lounge
Öger Grup, Avrupa'da ve Türkiye'de benzeri olmayan bir uygulama...
18. yüzyılda Mantık 19.'da Aşk vardı, şimdi Seks ön planda
Amerikalı evlilik uzmanı Stephanie Coontz "Evlilik Tarihi" adlı...
Gaziantep yerel mutfakların başkenti
Güneydoğu'da öncelikle mutfak kültürünü araştıracak koruyacak bir enstitü...
Susamlı, çörekotlu sıcacık pideler
İftar saati yaklaştıkca ramazan pidesini sıcak sıcak alıp eve getirmek için...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.