kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hakan & Utku @ SABAH
 

Kuş Gribi haberleri

Kuş gribinin Türkiye'ye giriş yaptığı haberinin alınmasından sonra bazı tavuk üreticilerinin topluca cinnet getirdiği gözlendi. "Yetti ulan!! Önce antibiyotikli tavuk krizi, şimdi de kuş gribi. Yakarız ulan kendimizi! Kanatlı hayvanlara gıcığınız mı var ulenn?" diyerek üstlerine benzin döken tavukçular daha sonra bölgeye getirilen Erman Toroğlu kuklasını yakarak sakinleşti.
Bölgeye gönderilen GBB (Geh Bili Bili) timleri bölgede sürek avı başlattı. Bir grup çilli horozun haberi alır almaz arkalarında "Bakalım bizsiz sabah nasıl uyanacaksınız? işlerinize zamanında nasıl gideceksiniz? İş veriminin düşmesinden biz sorumlu olmayacağız. Mücadelemizi gerilla yöntemleriyle sürdüreceğiz. Yaşasın kanatlıların direnişi, kahrolsun itlafçılar ve onların işbirlikçileri" yazılı bir not bırakarak, kaçtığının duyulması halkta paniğe sebep oldu. Yetkililer olası zamansız ötme eylemlerine karşı vatandaşları uyardı.
Manyas'ın Kızıksa beldesinde ilginç bir hadise yaşandı. H.Y. (44) adlı kadın kocasını uyuttuktan sonra kuş itlaf ekibine teslim etti. H.Y. ekip şefine yaptığı açıklamada "Kocam kocalık vazifesini ne zamandır yerine getiremiyordu. Kuşunun ötmeme sebebinin grip olduğunu zannediyorum. Son zamanlarda evden kahveye gidiyorum diye çıkıyor ama kahveye gitmiyordu. Bir gün gizlice takip ettim ve Kuş Cenneti'ne girdiğini tespit ettim. Alın bunu gömün, üstüne de kireç dökün" dedi.
Manyas Kuş Cenneti'nde ölümü bekleyen bazı kuş cinslerinin sözcülüğünü üstlenen bir Afrika papağanı yaptığı açıklamada "Biz azınlık değiliz. Bu cennetin asli unsuruyuz. Ermeni katliamını tartışan aydınlar bizim dramımıza kulaklarını kapamasınlar. Gerekirse AİHM'ye kadar gideriz pardon uçarız gaaaaakkk!!!" dedi
Darıca Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan devekuşları kuş gribini protesto etmek için kafalarını soktukları topraktan çıkardılar. "Vakit kafayı kuma gömme vakti değil, vakit isyan etme, gerçek kimliğimize sahip çıkma vaktidir. Tarihi gerçeklerle yüzleşmeliyiz. Biz kuş değiliz, hiçbir zaman kendimizi kuş gibi hissetmedik, hep deveydik ve deve kalacağız" diyen deve kuşları daha sonra güvenlik önlemlerinin artırılmasını, aksi takdirde öldürüleceklerini iddia ettiler.
Normal insan gribi olunduğunda önerilen tavuksuyu çorbanın kuş gribine etkisinin ne olacağı uzmanları ikiye böldü. Bir grup uzman, "hastalık zaten tavuktan geçiyor, bir de onun suyunu içip altın vuruş mu yapacaksınız?" derken bir başka grup ise kameraların karşısında bol limonlu tavuksuyu çorba içerek hastalığa meydan okudular.
Şakacı bir yetkilinin "İnsanların kuş gribine yakalanması imkansız ama kuş beyinliler hariç" açıklamasına inanan bir grup kuş beyinlinin jandarmaya teslim olması gergin atmosferi bir nebze olsun, yumuşattı.
Yıllarca kuş muamelesi görmedikleri halde hastalık çıkınca en önce kendilerinin yok edilmesi tavukları kızdırdı. Konu hakkında açıklama yapan bir grup tavuk "Yıllarca kar demedik kış demedik burada kaldık. Başkaları gibi zoru görünce sıcak ülkelere uçmadık. Yumurtamızla etimizle budumuzla kışın da hizmet verdik. Karşılığı bu mu olmalıydı?" dedi.
İstanbul'da bir kuş üzümü üreticisi, kuş gribi paniğinin kendi satışlarını da etkilemesinden korkup kuş üzümünün bir şey yapmayacağını göstermek amacıyla bir oturuşta 5 kilo kuş üzümünü yedi. Fenalaşarak hastaneye kaldırılan vatandaş yoğun bakıma alındı.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Tanrıyla konuşan Bush   / 11-10-2005
 Sanal reklamlı TV diyalogları   / 10-10-2005
 Masal kahramanı günlükleri-5   / 07-10-2005
 Müzakere görüşmelerinin arka planında neler oldu?   / 06-10-2005
 Özhan Canaydın'a yeni protesto gerekçeleri   / 05-10-2005
 Meraklısına gereksiz bilgiler   / 04-10-2005
 Rüyalarda buluşuruz   / 03-10-2005
 Masal kahramanı günlükleri-4   / 30-09-2005
 Evden kaçan saf köylü kız anasıyla mektuplaşır   / 29-09-2005
 Ortaya karışık seri röportajlar   / 28-09-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Anne-kız ilişkisi ne zaman çığırından çıkar?
Oynatmaya...
HAKAN & UTKU
Kuş Gribi haberleri
Kuş gribinin Türkiye'ye giriş...
AHMET UMİT
Beyoğlu'nun En Güzel Abisi... (10)
Ya Muammer, Kilis'te...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Pazı çorbası
Un, yumurta,...
Oruç anne ve bebeği için risktir
Oruç anne ve bebeği için risktir
Ramazanda uzun süren açlık saatleri anne adayını olumsuz...
Urgancı eşine yaklaşmıyor!
Urgancı eşine yaklaşmıyor!
Tekstilci Mehmet Urgancı'nın, Jacqueline Bisset'nin eski...
Los Angeles'a geri dönüyor
Los Angeles'a geri dönüyor
Yer aldığı projelerle oyunculuk kariyerinin zirvesine ulaşan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.