kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kadir Topbaş, geçtiğimiz mart ayında Cannes’da düzenlenen Uluslararası Yatırım Platformu’nda, Küçükçekmece’deki projeyi tanıtmıştı.
Topbaş'ın hayal dediği projeler...
Toplantıya sürpriz erteleme
'Projeler hep vardı'

Kim hayalci?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a 650 metrelik kule haberi için "hayal ürünü" dedi. Oysa, Topbaş Fransa'nın Cannes kentinde mart ayında düzenlenen yatırım platformunda bu projeleri bizzat tanıtmıştı (üstte). Projelere belediyenin internet sitesi referans gösteriliyordu. Ama haber üzerine sayfalar siteden kaldırıldı.

Topbaş'ın hayal dediği projeler...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Boğaziçi Kulesi için 'Hayal' diyor. Ancak, belediyenin internet sitesinde bulunan projeler aksini gösteriyor.

Dubai Velihat Prensi Muhammed Bin Raşid el Maktum'un İstanbul'da hayata geçirmeyi planladığı projeler tartışılmaya devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş özellikle 'Bosphorus Tower' (Boğaziçi Kulesi) ile ilgili olarak 'hayal' nitelemesini kullanırken, bizzat belediyeye ait internet sitesinde kulelerin Beşiktaş Belediyesi sınırları dahilinde, Levent'e yapılmasının planlandığı belirtiliyor. Elde edilen bilgilere göre Zincirlikuyu'daki Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'ne ait 80 dönümlük arsa üzerine yapılması planlanan gökdelenin 200 katlı ve 650 metre yüksekliğinde olması öngörülüyordu. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın dün yaptığı 650 metrelik gökdelenlerin 'sadeceTartışmaların odağındaki Boğaziçi Kulesi, Büyükşehir Belediyesinin internet sitesindeki bilgilere göre, Leventte Karayolları 17. Bölge Müdürlüğünün bulunduğu alana inşa edilecek.bir iddia' olduğu yönündeki açıklaması akılları karıştırdı. Topbaş açıklamasında, "Herkes önce hayallerini koyuyor ondan sonra gündem oluyor. Nerede ne yapılacağı henüz net değil, mimari projesi yok" ifadelerine yer verdi.

CANNES'A GİTTİ
Oysa İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başkan Topbaş'ın 'mimari projesi yok' dediği bu planlarla bu yıl 8-11 Mart tarihlerinde Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen Uluslararası Proje Finansman Yatırım Platformu'na (MIPIM) katıldı ve finansman aradı. Uluslararası basının da takip ettiği bu etkinlik esnasında tanıtılan projeler, internet üzerinde de tartışılmaya başlandı. Tartışmalar esnasında bilgi ve proje görüntüleri içinİnternetlinkleri bir andakayboldu  Tüm projelerin detaylarının bulunduğu internet linki ulaşılamaz oldu. Küçükçekmece Gölü projesine göre göl çevresinde yat limanları ve bu tesis kapsamında bina grupları oluşturulacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesi referans olarak verildi. Ancak söz konusu projelerin yer aldığı internetteki sayfalar 'bilinmeyen nedenlerden dolayı' bir anda ulaşılmaz hale geldi. Başkan Topbaş'ın 'hayal' olarak nitelendirdiği projelerin en ünlüsü olan 'Bosphorus Tower' dünyanın en tanınmış emlak sitelerinden www.emporis.com'da yer aldı. Üstelik İstanbul'a sadece bir gökdelen değil birden fazla gökdelen yapılacağı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bizzat kendi sitesinde yayımladığı bilgilerden de açıkça anlaşılıyor. Cannes'daki Uluslararası Proje Finansman Yatırım Platformu'nda yer alan projeler şöyle: İstower, Çamlıca Tower, Bosphorus Tower, Skyport Tower, Millennium Towers, UrbanÇamlıca Tepesinde yaklaşık 50 hektar alan üzerine inşa edilecek projede televizyon kulesi, otel, kongre alışveriş ve eğlence merkezleri bulunacak. Plan kapsamında teleferik de yer alacak.Spines, Kartal Taş Ocakları Dönüşüm Projesi, Küçükçekmece Göl Çevresi, Haliç'e Konaklama, Zeytinburnu Kentsel Dönüşüm Projesi.

CEVAP SİTEDE
Topbaş açıklamasında, Bosphorus Tower adı verilen ve yüksekliği 650 metre olacak kulenin varlığının yanı sıra yüksekliğine de itiraz ediyor. Bu itiraza cevap yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sitesine yapılan referansla veriliyor. Başta www.skyscrapercity.com ve www.wowturkey2. com siteleri olmak üzere bu tür mimari projelerle ilgili birçok sitede projelerle ilgili tartışmalar sürüyor. Bu tartışmalarda adı geçen Bosphorus Tower projesinin 650 metre yüksekliğinde olacağı belirtiliyor. Referans olarak ise Büyükşehir Belediyesi'nin www.ibb.gov.tr/isatZeytinburnu sahilinin serbest bölgeye dönüştürülerek dev bir ticari alan oluşturulmasının planlandığı projede, ikisi 55 katlı ofis, diğeri katlı otel olmak üzere üç gökdelen yapılması düşünülüyor. gökdelenliserbestbölge gökdelenliserbestbölge adresi gösteriliyor. Ancak bu adrese girildiğinde sayfaların belediye sitesinden kaldırıldığı görülüyor. Oysa ki MIPIM platformu bile tanıtım için bu adres üzerinden bilgilere referans veriyor.

VİDEO GÖSTERİMLİ PROJE
Cannes'daki MIPIM platformuna katılmak için projelerin en az ön değerlendirmesinin yapılmış olması gerekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehircilik Atölyesi tarafından hazırlanmış projelerin 10'unun fizibilitesinin, 10'unun da ön değerlendirmesinin yapılmış olduğu biliniyor. Ayrıca Bosphorus Tower adlı yapının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin henüz kapatılmamış olan application. ibb.gov.tr/isat/ adresli internet sayfasında yayınlanan bir video gösteriminde Beşiktaş ilçesinde yapılacağı net olarak gösteriliyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Kanatlı itlafında Avrupai yöntem
 Göztepe Parkı'na cami kararı yeniden görüşülecek
 Cem Yılmaz gerçek Mayk'ın peşinde
 2 aylık polisin hazin sonu
 İstanbul, Avrupa'nın kültür başkenti olma yolunda
 Kayıp eşini bulana 8 bin dolar verecek
 Köksal'a babalık davası
 Gaspçılar sınır tanımıyor
 'Ben polisim' deyince kaçırıldı
 Salih Hotiç toprağa verildi
 Huzurevinden canlı yayın!
 İslam aydınları Galata turu yaptı
 Boğaziçi Köprüsü 10 gün bakımda
REHA MUHTAR
Ayağa getirtilen Sakal-ı Şerif..
Aslında, "Bu...
EMRE AKÖZ
Ne hain, ne de kahraman
Hatırlar mısınız? 2004'ün...
MEHMET BARLAS
Erdoğan dans etmeyi de bilseydi..
CHP Genel Başkan...
SAVAŞ AY
Üçüncü Thutmosis ve tombul sosis
Sultanahmet...
HINCAL ULUÇ
Sezon da böyle kapanır işte..
Sevgili Feride taç...
BAYRAKTAR BAYRAKLI
Barış dini İslam
Ey iman edenler! Hepiniz birden barışa...
Terim damgası
Terim damgası
Grupta birincilik şansını yitirmiş, tek hedefi ikincilik olan bir...
Sonunu iyi getireceğiz
Sonunu iyi getireceğiz
Terim, Anavutluk maçının zor geçeceğini belirterek, "Ama üstesinden...
Güler: Nükleer enerji gerekli
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, 2010 yılından sonra doğacak...
AK Partili Torun: Kıl işleriyle uğraşmam
Sakal-ı Şerif olayının perde arkasında ne var? bakan koç suçu üstüne...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu