kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Mutfakta Lezzet Güneşi

Sebzeli kek
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 3 su bardağı un
* 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1/2 su bardağı bezelye
* 1 adet havuç
* 1 adet patates
* 1 paket kabartma tozu
* 5-6 adet yeşil zeytin
* Tuz
Havuç ve patatesi soyup, yarı yarıya haşlayın, küp küp doğrayın. Yumurtaları çırpın, sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın, yoğurdu ilave edin. Diğer malzemeyi ekleyin. Tuz, un, karabiber ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra iyice karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına yayın. Zeytinleri dilimleyerek kekin üzerine dizin. İsıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Yeşil çorba
* 5 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 su bardağı iri doğranmış soğan
* 1 su bardağı doğranmış pırasa
* 8 su bardağı tavuk suyu
* 2 su bardağı küp doğranmış patates
* 1 tatlı kaşığı tuz o6 adet ince doğranmış marul yaprağı
3 çorba kaşığı tereyağını orta ateşte ısıtın. Soğan ve pırasaları ilave edip iki dakika soteleyin. Et suyu, patates ve tuzu ekleyip kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Karışımı robottan geçirip tekrar tencereye koyun. Başka bir tencerede kalan tereyağını ısıtıp, marulları soteleyin ve çorbala ekleyin. Sıcak servis yapın.

Fırında biber dolması
* 500 gr. dolmalık biber
* 250 gr. kıyma
* 2 orta boy soğan
* 2 çorba kaşığı margarin
* 1 su bardağı su
* 1 domates
* Tuz, karabiber
Tohumlarını çıkardığınız biberleri yıkayın. Yemeklik doğradığınız soğanları yağla beraber ateşte kavurun. Kıyma ilave edip, suyunu salıp, çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber koyup, karıştırın. Hazırladığınız içi biberlere doldurun. Dilimlenmiş domatesle biberlerin üzerini kapatın. Dolmaları tepsiye dizip, 1 bardak su koyduktan sonra fırında suyunu çekene kadar pişirin.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Karnıyarık böreği   / 09-10-2005
 Kıymalı lazanya   / 08-10-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 07-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 06-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 05-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 04-10-2005
 Pırasalı krep   / 03-10-2005
 Fırında nektarinli tart   / 01-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 29-09-2005
 Lezzet Güneşi   / 28-09-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Arpa ektim darı, DJ'ler şarkıcı çıktı!
"Power...
HAKAN & UTKU
Sanal reklamlı TV diyalogları
Bir bu eksikti. Şimdi de...
AHMET UMİT
Beyoğlu'nun En Güzel Abisi... (8)
Duvarda düzgünce...
AYŞE TÜTER
Mutfakta Lezzet Güneşi
Sebzeli kek
* 3 adet...
Ramazanda sağlıklı olmak elinizde!
Ramazanda sağlıklı olmak elinizde!
Ramazanın ilk günlerinde sindirim ve hazım problemlerine bağlı...
Torun Reza'ya süper kutlama...
Torun Reza'ya süper kutlama...
New York'ta bulunan Ender Mermerci, 1 Ekim'deki 52'nci yaş...
Butik açıyorlar
Butik açıyorlar
Dice Kayek markasıyla dünya çapında üne sahip olan Ayşe ve Ece...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.