Mutfakta Lezzet Güneşi
Sebzeli kek * 3 adet yumurta * 1 su bardağı yoğurt * 1 su bardağı sıvıyağ * 3 su bardağı un * 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri * 1/2 su bardağı bezelye * 1 adet havuç * 1 adet patates * 1 paket kabartma tozu * 5-6 adet yeşil zeytin * Tuz Havuç ve patatesi soyup, yarı yarıya haşlayın, küp küp doğrayın. Yumurtaları çırpın, sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın, yoğurdu ilave edin. Diğer malzemeyi ekleyin. Tuz, un, karabiber ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra iyice karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına yayın. Zeytinleri dilimleyerek kekin üzerine dizin. İsıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Yeşil çorba * 5 çorba kaşığı sıvıyağ * 1 su bardağı iri doğranmış soğan * 1 su bardağı doğranmış pırasa * 8 su bardağı tavuk suyu * 2 su bardağı küp doğranmış patates * 1 tatlı kaşığı tuz o6 adet ince doğranmış marul yaprağı 3 çorba kaşığı tereyağını orta ateşte ısıtın. Soğan ve pırasaları ilave edip iki dakika soteleyin. Et suyu, patates ve tuzu ekleyip kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Karışımı robottan geçirip tekrar tencereye koyun. Başka bir tencerede kalan tereyağını ısıtıp, marulları soteleyin ve çorbala ekleyin. Sıcak servis yapın.
Fırında biber dolması * 500 gr. dolmalık biber * 250 gr. kıyma * 2 orta boy soğan * 2 çorba kaşığı margarin * 1 su bardağı su * 1 domates * Tuz, karabiber Tohumlarını çıkardığınız biberleri yıkayın. Yemeklik doğradığınız soğanları yağla beraber ateşte kavurun. Kıyma ilave edip, suyunu salıp, çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber koyup, karıştırın. Hazırladığınız içi biberlere doldurun. Dilimlenmiş domatesle biberlerin üzerini kapatın. Dolmaları tepsiye dizip, 1 bardak su koyduktan sonra fırında suyunu çekene kadar pişirin.
|