kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dünya Bankası Pakistan'a 20 milyon dolar yardım önerdi
Pakistan'da ölü sayısı 25 binin üzerinde
Müşerref uluslararası topluma yardım çağrısı yaptı
Türkiye Kızılay Derneği bölgeye 8 kişilik ekip gönderdi
Yardım ekiplerini taşıyan 3 askeri uçak Pakistan'a gitti

Pakistan'da ölü sayısı 25 binin üzerinde

Pakistan'da meydana gelen depremde ölenlerin sayısının 25 binin üzerinde olduğu bildirildi..

Pakistan'da yayın yapan Aj televizyonu, kaynak belirtmediği haberinde, Pakistan yönetimindeki Keşmir ve kuzeybatı bölgelerinde ölü sayısının 25 binden fazla olduğunu duyurdu. Bu arada, Pakistan ordu sözcüsü General Şevket Sultan, CNN TV'sine verdiği demeçte, dünkü depremi ''Pakistan tarihinin en büyük felaketi'' olarak nitelendirdi.
Sultan, ''Bu felaket, depremin büyüklüğü ve etkilediği bölgenin genişliği göz önüne alınırsa Pakistan tarihindeki en büyük felaket anlamına gelir'' dedi.
Pakistanlı general, haberleşmenin sağlanamadığı ücra
bölgelerden gelecek haberlerle ölü ve yaralı sayısının çok daha fazla artmasından korktuklarını da belirtti.

PAKİSTAN İÇİŞLERİ BAKANI: ÖLÜ SAYISI 19 BİN

Pakistan İçişleri Bakanı Eftab Han Şerpao, Pakistan'ın kuzeybatısında ve sınırları içindeki Keşmir'de meydana gelen depremde ölenlerin sayısını 19 bin 136, yaralananların sayısını 42 bin 397 olarak açıkladı. Şerpao, yaptığı açıklamada, ölenlerden 17 bin 388'inin Keşmir'in Pakistan'ın denetimindeki bölümünde yaşadığını belirtti. Depremde en çok Keşmir'in başkenti Muzefferabad'ın zarar gördüğünü kaydeden Şerpao, burada 11 bin kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Hindistan da, depremde 360 kişinin öldüğünü, 900 kişinin yaralandığını bildirdi.

ORDU SÖZCÜSÜ: KEŞMİR'İN PAKİSTAN KESİMİNDE ÖLÜ SAYISI 17 BİN

Pakistan ordu sözcüsü Tümgeneral Şevket Sultan, bu ülkedeki Geo televizyonuna yaptığı açıklamada, apartmanların, okul binalarının ve kerpiç evlerin yıkıntıları arasında kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, 18 binden fazla ceset çıkarıldığını belirtti. Tümgeneral Sultan, yalnızca Keşmir'in Pakistan kesiminde ölü sayısının 17 bin olduğunu, yaralı sayısının ise 41 bini bulduğunu kaydetti.

ULAŞTIRMA BAKANI: KEŞMİR'DE 30 BİN KİŞİ CAN VERDİ
Pakistan'ın Keşmir bölgesinde dünkü depremde yaklaşık 30 bin kişinin öldüğü bildirildi. AFP'ye açıklama yapan yerel Ulaştırma Bakanı Tarık Faruk, Keşmir'de yaklaşık 30 bin kişinin can verdiğini, binlerce kişinin yaralandığını söyledi. Yerel bakan, ''Tahminlerimize göre, bölgemizde 30 bin civarında insan öldü. Köyler, kasabalar tamamen yıkıldı. Başkent Muzafferabad harabeye döndü'' dedi. Pakistan, merkez üssü başkent İslamabad'ın yaklaşık 90 kilometre kuzeyinde bulunan 7,6 büyüklüğünde depremle dün sarsılmıştı.

İKİ OKULUN ENKAZI ALTINDA KALAN 850'DEN FAZLA ÇOCUĞA ULAŞILMAYA ÇALIŞILIYOR

Pakistan'da umutsuz aileler, dün meydana gelen şiddetli depremde yıkılan iki okulun enkazı altında kalan 850'den fazla çocuğa ulaşmaya çalışıyor. Pakistan'ın dünkü depremde en çok zarar gören bölgelerinden Kuzey Batı Sınırı dağlarındaki Balakot vadisindeki bu çabalar, mahsur çocukların sesleri ve ailelerinin ağlamaları eşliğinde sürüyor. Bölge sakinlerinin yaklaşık 200 kadar çocuğun mahsur kaldığını söylediği devlet okulunun enkazının altından ''Kurtarın beni, annemi çağrın, babamı çağrın'' sesleri defalarca duyuluyor.

Öte yandan, 4 katlı Özel Şahin Okulu'nun enkazının altında 650 kadar çocuğun bulunduğu belirtildi. Enkazı kazmaya çalışan aileler, 19 çocuğu yaralı olarak kurtardıklarını, 6'sının cesedinin çıkarıldığını söylediler. Bu arada, okulun çatısının üzerinde 4 çocuğun cansız bedeninin görüldüğü kaydedildi.
Bu sabah kurtarılan Busra adlı bir kız öğrenci, sınıfta oturdukları sırada deprem olduğunu, kalkmaya çalıştıklarını, ancak her şeyin yıkıldığını anlattı. Busra, ''Boynuma kadar gömülü kaldım. Diğerleri hala enkaz altında'' dedi.

DÜNYA HAREKETE GEÇTİ

Pakistan'da meydana gelen, Hindistan ve Afganistan'ı da etkileyen 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından, dünya ülkeleri yardım için harekete geçti.

ABD Başkanı George W. Bush, Pakistan'a 100 bin dolarlık yardım malzemesi göndermek için harekete geçildiğini söyledi. Amerika'nın bölgeye ayrıca askeri helikopter göndermeyi teklif ettiği kaydedildi. Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Japonya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Pakistan'daki depremden sonra hızlı şekilde yardım çalışmalarını başlatan ülkeler oldukları belirtildi.

Hindistan Başbakanı Manhoman Sing'in, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'i arayarak yardım çalışmalarına destek vermeyi teklif ettiği, Müşerref'in şükranlarını ileterek, yardıma ihtiyaç olduğunda kendilerine başvuracaklarını söylediği ifade edildi. Pakistan'da arama çalışmaları sırasında çok sayıda kişinin de enkaz altından kurtarıldığı kaydediliyor. İslamabad'da çöken Margala bloklarının altından bu sabaha kadar 33 ceset çıkarıldığı, yaklaşık 90 kişinin ise sağ olarak kurtarıldığı bildirildi. Başkentte çöken tek bina olan blokların enkazında yaklaşık 50 kişinin daha olduğu belirtiliyor.

Keşmir'in Pakistan yönetimindeki bölgesindeki Muzaffarab kentinin, deprem nedeniyle çok büyük hasar gördüğü kaydediliyor. Bölgede bulunan Reuters muhabiri, kentte bütünüyle bir yıkım olduğunu, Muzaffarab'ın ''ölüm kenti'' haline geldiğini aktardı. Azad Cammu ve Keşmir Üniversitesi öğrencilerinin enkaz altında kaldığı belirtiliyor.

HİNDİSTAN'DA YARDIM ÇALIŞMALARI

Pakistan'da meydana gelen depremin büyük hasar verdiği Hindistan'ın Cammu-Keşmir eyaletinde de arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Cammu-Keşmir Eyaleti üst düzey yetkilisi Vicay Bakaya, yaklaşık 300 kişinin öldüğü bölgede arama çalışmalarının sürdüğünü, ölü sayısının artabileceğini söyledi. Sınırdaki Uri, Tangdar ve Punc bölgelerinde yıkımın büyük olduğunu kaydeden Bakaya, kurtarma ekiplerinin gece geç saatlerde bu bölgelere ulaştığını söyledi. Depremde 850'den fazla kişinin yaralandığı, yaralıların 30'unun durumunun ağır olduğu belirtildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Sonntag Hz. Muhammed'i tanıttı
 Yunanistan'da 4.4'lük deprem
 'Anayasa reddedilirse kaos olur'
 Çin'e göre Everest 8844.43 metre
 Dağıstan'da çatışma: 7 ölü
 Polonyalılar sandık başında
 Basra'da intihar saldırısı: 1 ölü
 Ölüm 1 dakikada geldi
 Hayatını sutyenine borçlu!
 Sayısalın mucidi trilyoner oldu
 Kate Moss'a ünlülerden destek
 Bush karşıtı tişört uçaktan attırdı!
 Evdeki hesap çarşıya uymadı
 Halle Berry uçak alışverişine çıktı
 Kısa... Kısa...
SOLİ ÖZEL
Bin bir buse
Geçmiş yıllara göre hayli farklı...
Sizi seviyoruz
Sizi seviyoruz
Danimarka, grubumuzdaki kritik randevuda Gravgaard'ın golüyle...
Onlar bizim çocuklarımız
Onlar bizim çocuklarımız
Dünya Kupası'nın ev sahibi Almanya'yı, bu ülkede oynayan Halil ve...
Yabancı sermaye eleştirisine yanıt
Yabancı sermaye eleştirisine yanıt
Erdoğan, Siirt'te yabancı sermaye eleştirilerine yanıt verdi: Yahudi...
Pamuk gibi ziyaret
AB Komisyonu Üyesi Rehn, Orhan Pamuk'u evinde ziyaret ettikten sonra...
Memecan ve Kırca okurlarıyla buluştu
'24. İstanbul Kitap Fuarı' Beylikdüzü'ndeki TÜYAP'ta açıldı. Ali...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu