kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstanbul’daki projeler için Dubai International Properties 5 milyar dolar sermaye tahsis edecek. Büyükşehir Belediyesi ise arazileri sermaye olarak şirkete verecek.
İstanbul sekizinci tepeye kavuşuyor
Dünyanın en yüksek yapıları
Dubai'ye 800 metrelik bina yolda
Ürdün Prensesi Haya ile evli
Topkapı Müzesi'ni gezdi
Trafik iyice arapsaçına dönecek

650 Metre

Dubai Prensi, İstanbul Levent'teki Karayolları binasının yerine 650 metrelik üç kule dikecek. Kulelerin adı Bosphorus Tower.

İŞ KULELERİ'NİN 4 KATI
Türkiye, Dubai Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum'u konuşuyor... İlk etapta dört projeye imza atacak... En önemlisi, "Bosphorus Tower..." Her biri 650 metrelik üç kuleden oluşacak dev yapılar, İstanbul'un silüetini değiştirecek... Ve Tayvan'daki 508 metrelik Taipei binasını geçerek dünyanın yeni zirvesi olacak.

EŞİ ÜRDÜN PRENSESİ
El Maktum'un ülkesindeki adı "Arap Şövalyesi..." Modern Dubai'yi yaratan isim... Dünyanın en zengin 18'inci adamı. At yarışına meraklı. Rekor meblağlar yatırdığı için İngiltere'de bahis tahtalarına hane eklenmiş... İyi bir şair... Ürdün Prensesi Haya ile evli... Haya'nın başı açık. Ülkesini olimpiyatlarda temsil etmiş bir sporcu.

TRAFİK ARAPSAÇI!
Proje şöyle işleyecek: Şeyh sermaye, belediye arazi bulacak... Ortaklık kurulacak. Alışveriş merkezleri, rezidanslar, oteller yapılacak. Başbakan Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminden dostu olan Şeyh, İstanbul'un görüntüsünü değiştirecek. Ancak, trafik sorunu can sıkacak...


İstanbul sekizinci tepeye kavuşuyor

Dubai Veliaht Prensi El Maktum'un İstanbul'da gerçekleştireceği dev projelerin başında, Levent'e inşa edilecek olan 650 metrelik Boğaziçi Kuleleri geliyor.

Önceki gün Başbakan Tayyip Erdoğan ile anlaşma imzalamak üzere 50 kişilik bir heyetle İstanbul'a gelen Dubai Velihat Prensi Muhammed Bin Raşid el Maktum'un İstanbul'da gerçekleştirmeyi düşündüğü projeler, şehrin silüetini değiştirecek türden. Toplam 5 milyar dolar harcanacak olan dev projelerin başında ise, tamamlandığında, 2008'de bitirilmesi planlanan Dubai'deki 800 metrelik Burj Dubai binasından sonra dünyanın ikinci en yüksek binası olması beklenen Boğaziçi Kuleleri geliyor. Yapının 650 metre yüksekliğinde üç gökdelenden oluşacağı bildiriliyor. Dubai Şeyhi El Maktum'un başında olduğu Dubai Holding'e bağlı Dubai International Properties'in yetkilileri, 11 Ekim günü Çırağan Sarayı'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile İstanbul'daki yatırımların ilk halkasını açıklayacak. İşte İstanbul'un çehresini değiştirecek dört dev proje:

DEV PROJELERİN DETAYLARI
Zincirlikuyu'ya 650 metrelik 3 gökdelen
: Zincirlikuyu'daki Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'ne ait 80 dönümlük arsada yapılması planlanan üç gökdelenin 200 katlı ve 650 metre yükseklikte olması düşünülüyor. Boğaziçi Kuleleri ismiyle yapılması düşünülen projenin yatırımSahilin serbest bölgeye dönüştürülmesi sayesinde dev bir ticaret alanı oluşturulacak. 55 katlı iki ofis, 35 katlı bir de otel inşa edilecek. bedeli yaklaşık 2 milyar dolar olacak. Projede, alışveriş merkezi, otel, eğlence merkezi ve residence daireler bulunacak.

Tuzla'da yeni bir şehir: Sabiha Gökçen Havaalalanı'nın bulunduğu bölgede yaklaşık üç milyon metrekarelik alanda kurulacak dev yaşam alanında alışveriş ve eğlence merkezi, ofis ile konuttan oluşan bir kompleksin yapımı planlanıyor.

Kartal'a alışveriş merkezi: Kartal Çimento Fabrikası'nın bulunduğu arsada, otel, alışveriş merkezi, ofis ve residencelardan oluşan projenin alanı yaklaşık 400 dönüm. Projenin içinde suni bir göl yapılması da planlanıyor.

Zeytinburnu Projesi: Zeytinburnu sahilinin serbest bölgeye dönüştürülerek dev bir ticari alan oluşturulmasının planlandığı projede, ikisi 55 katlı ofis, diğeri 35 katlı otel olmak üzere toplam 3 gökdelen yapılması düşünülüyor. Veliaht Prensi el Maktum'u ülkesine uğurlayan istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gayrimenkul yatırım ortaklığının önemli bir sektör olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Bunun arkası gelecek. Halen görüşmekte olduğumuz önemli yatırım grupları var. Temaslarımız sadece gayrimenkul konularında değil, başkaKartal çimento fabrikasının bulunduğu arazide hayata geçecek olan proje 400 dönümlük alanda otel ofis ve alışveriş merkezi de içeriyor.konularda da devam ediyor. Bizim özellikle dış seyahatlerimizin temelinde hep bu temaslar vardı."

ANAVATAN'DAN ÖNERGE
Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Emin Şirin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Hazine'nin, hangi şartlarda Dubai International Properties'e arazi tahsis edeceğini sordu. Şirin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, Erdoğan'ın tahsis edilecek arazileri, "Levent'teki eski İETT Garajı, belediyenin Yedikule'deki arazisi, Kartal Çimento Fabrikası, Formula- 1 Pisti ve Zincirlikuyu'daki karayolları arazisi'' olarak sıraladığını ifade etti. Erdoğan'ın, bu arazilerin tahsisi için yetkisi olup olmadığını soran Şirin, ''Bu araziler hangi şartlarla tahsis edilecektir? Yapılacak tahsisler için, belirli bir proje üzerinden ihaleye çıkılması neden düşünülmemektedir? Bu araziler, Dubai International Properties'e ne şartlarla tahsis edilecektir?'' dedi. Şirin, kamu mallarının değerlendirilmesinin neden Özelleştirme Kurumu gibi tek bir kurum tarafından yapılmadığının açıklanmasını isteyerek, "Neden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, Karayolları'na, Demiryolları'na ayrı ayrı, kontrol edilemeyen, prensipleri belli olmayan münferit yetkiler verilmektedir" sorularını yöneltti.Dubai Prensi'nin Türkiye'ye yatırım yapmaya ikna eden kişinin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül olduğu belirtiliyor. Gül'ün geçen şubat ayında Dubai'ye yaptığı gezisi sırasında söz konusu yatırımın şekillendiği, Erdoğan'ın Dubai gezisi sırasında da detaylarda anlaşıldığı öğrenildi. Ayrıca Recep Tayyip Erdoğan ile Dubai Prensi'nin Erdoğan'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasında tanıştığı ve yakın arkadaş olduğu da öne sürüldü.

DIAMOND OF İSTANBUL'A TALİP
17-19 Eylül tarihlerinde Dubai'de gerçekleştirilen inşaat ve gayrimenkul fuarına katılan Türk iş adamı Mehmet Hattat'ın; Velihat Prensi el Maktum'a ait olan şirketin genel müdürü ile gerçekletirdiği temaslarda, şirket yetkilisi Maslak'taki Diamond of İstanbul'un işletmesi ile ilgilendiğini belirtmişti. Burj Dubai'nin yetkililerinden Mohamed Alabbar geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelerek Hema'ya ait Maslak'ta yapımı süren, Diamond of İstanbul projesini gezdi. 250 milyon dolarlık projeye ortak olmayı düşünen Alabbar, önümüzdeki hafta yeniden İstanbul'a gelerek Hema Endüstri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat ile iftar yemeği yiyecek.

EKONOMİ SERVİSİ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Dink'e 6 ay hapis
 NATO'nun gözdeleri
 İşkenceyi 14 yıl sonra itiraf ettiler
 Sedat Bucak Zana'yı suçladı
 Nazım Hikmet'in vatandaşlık davası
 Karneler artık internette
 Dünyada 150 bin Rifai var
 Düzeltme
YILMAZ ÖZDİL
İstanbul için sevişme vakti...
"Ramazan...
ALİ KIRCA
Ramazan müzakereleri..
Türkiye, önce Avrupa'nın kapısını...
FATİH ALTAYLI
Olacağı öngörmek
Sizi biraz geçmişe götürmek istiyorum.
ERDAL ŞAFAK
YSK niyet okuyucusu mu?
Oyalanacak konu yokluğundan...
MEHMET ALTAN
Potpuri...
"....Benim OYAK'ın kurulmasına itirazım üç...
Tanrı Bush'tan çok şey istiyor!
ABD Başkanı'nın dini açıklamaları başına iş açıyor. Önce başkan...
Nobel'i Bush karşıtı aldı
Bu yılki Nobel Barış ödülü, ABD Başkanı'nın Irak ve İran...
Siz yolumuzu açın
Siz yolumuzu açın
Dünya Kupası elemelerinde Türkiye için 'hayati' önem taşıyan maçta...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu