kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ŞAHiN ULU
Lig iptal olacak

Petrol Ofisi Spor Kulübü Başkanı Şahin Ulu, MHK seçimlerinin geçersiz olduğuna dair açılan davanın kabul edilmesi üzerine harekete geçti Federasyon'un dava sırasında yeni bir yasa ile yargı kararını tanımadığını iddia eden Ulu, "Kamu davası açıp ligin tescilini iptal ettireceğim" diyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) uzun süre başını ağrıtan MHK seçimleriyle ortaya çıkan kaos yeniden gündemde. Petrol Ofisi Spor Kulübü Başkanı Şahin Ulu, TFF aleyhine dava açmaya hazırlanıyor.

KAOS NASIL BAŞLADI?
Geçen yılki genel kurulda Merkez Hakem Kurulu (MHK) da seçildi. Bu seçimde Kemal Ulusu ve Sabri Çelik'in listeleri yarıştı. Seçimi Sabri Çelik kazandı. Ancak yasaya göre listedeki 9 asil ve 9 yedek üyeden en az 2'si hakem kökenli olmamalıydı ve Çelik'in listesi bu kurala uygun değildi. Kemal Ulusu, bu hata nedeniyle seçimin iptali için açtığı davayı kazandı. Bunun üzerine TFF kararı Yargıtay'a götürdü. Yargıtay da Ulusu'yu haklı bulunca TFF bu kez Yargıtay'a 'tashih-i karar başvurusu' yaptı. Bu gelişmeler yaşanırken geçen sezon ligden düşen İstanbulspor ve Sakaryaspor Çelik MHK'sının kararlarının geçersiz olduğunu öne sürerek Tahkim Kurulu'na 'ligden düşmenin kaldırılması' için başvuruda bulundu. Ancak Tahkim Kurulu, "Yargı kararı kesinleşmedi" diyerek bu başvuruları reddetti.

MECLiS'TEN YASA ÇIKTI
Yargıtay, Kemal Ulusu'nun kazandığı davanın tashih-i kararı'nı görüştüğü dönemde Meclis'ten bir yasa çıktı ve "MHK Başkanı atamayla göreve geldi." Bu dönemdeseçilen Ufuk Özerten ligin kalan son 5 haftasında hakemleri atadı. "MHK Başkanı atamayla göreve gelir" yasası çıkmasına rağmen Yargıtay Kemal Ulusu'yu bir kez daha haklı buldu ve TFF'nin tashih-i karar başvurusunu reddetti.

ULUSU NE YAPTI?

Davası haklı bulunan Ulusu, "MHK Başkanı atamayla göreve gelir" yasasının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurma kararı aldı. Ancak Anayasa Mahkemesi'ne başvuru hakkı ancak Meclis'te grubu bulunan bir partiye ait olduğu için CHP ile görüştü. Fakat CHP böyle bir girişimde bulunmayı düşünmedi. Ulusu da "Ben nihayetinde bir spor adamıyım" diyerek ligin tescilinin iptali için dava açmaktan vazgeçti. Ancak Ulusu TFF aleyhine tazminat davası açma hakkına sahip.

ŞAHİN ULU NEREDEN ÇIKTI?
Kemal Ulusu dava açmaktan vazgeçip CHP de Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapmama kararı alınca her şey yoluna girdi ve ligin tescilinin iptal olma tehlikesi yok oldu. Ancak tam da bu sırada Petrol Ofisi Spor Kulübü Başkanı Şahin Ulu ortaya çıktı. Şahin Ulu, şimdi TFF'ye dava açacağını söylüyor. "Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve 33 yıllık spor adamı olarak TFF'ye, yargının onadığı birkararı nasıl uygulamadığı konusunda dava açacağım. Kamu kuruluşu olan TFF'nin bir yargı kararına karşı yasama kararı çıkartmasına ön ayak olmasını, dolayısıyla görevi suistimal etmesini dava edeceğim" diyor. Ulu, bu davayı kazanması halinde neler talep edeceğine dair sorduğumuz soruya da şu yanıtı verdi: "Ya lig tescili iptal olur ya da geçen sezon düşen takımlar yeniden süper lige çıkar. Tabii ki bu yıl da düşme olmaz."

TEMİZ TOPLUM, TEMİZ SPOR
"Geçen sezon düşen takımlarla bir ilginiz mi var? Ya da neden bu konunun bu kadar üstüne gidiyorsunuz?" dediğimizde ise başkan şöyle konuştu: "Bir vatandaş olarak yasal hakkımı kullanıyorum. Türk sporuyla ilgili 15 senedir dava açıp kazanan biri olarak bir kez daha dava açacağım. Temiz toplum, temiz spor demiyor muyuz? En temiz olması gereken kurum olan TFF'nin kamu görevini suistimal etmeye hakkı yoktur." Ulu, İstanbulspor ve Sakaryaspor'un yeniden lige dönmek için Tahkim Kurulu'na başvurmaları halinde bu kez haklı bulunacaklarını da iddia ediyor. Özetle Şahin Ulu, Türk futbolu içerisinde yeniden bir dava sürecini başlatacak gibi görünüyor.

VOLKAN ÜSTÜYILDIZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Meclis'e dava açsın!
 Kaos korkusu kazandı
 Bu benim son şansım
 Paraya bak
 Eyvah ramazan!
 Ersun Yanal'ın yolu Manisa'yla kesişti
 Yerden yere vuracak
 İnönü'de rodeo yapmak isterim
 İstanbul'dan vazgeçemem
 Gökdeniz bizimdir bir yere gidemez
 Başarıya ulaşacaksak geçmişi unutmalıyız
 ASAŞ, Ünyespor'u iki Kemal ile devirdi
 Eczacıbaşı idman yaptı
 Gelin 'bir' olalım
 Doping hapis
 Başbakan El Koydu
 Mahkemede hesaplaşırız
 Günün içinden
KEMAL DİNÇER
Anneciğim Fener!
Ünlü matematikçi Pascal "Yüreğin...
VEDAT BAYRAM
Canaydın ve diğerleri
Galatasaray-Tromsö maçından sonra...
HASAN SAYDAM
Bugün Yarışlar Nerede?...
Vallahi sizleri bilmem ama...
Boğaz'ın Kardelen'i
Boğaz'ın Kardelen'i
Kardelen bursuyla liseyi bitiren Batmanlı Demet Boğaziçi...
12 Eylül komutanına veda
12 Eylül komutanına veda
12 Eylül'ün hayatta kalan son üç komutanı darbenin Kara Kuvvetleri...
Bruce'un Amazon güzeli
Bruce'un Amazon güzeli
Hollywood yıldızı Bruce Willis, Milano'da bir gece kulübünde görerek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu