kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Baykal: Kral çıplak

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Türkiye'nin AB ile tam üyelik ilişkisi içerisine girmesi kimseyi bizim kadar mutlu etmez. Ama bu müzakere çerçevesinin bizi oraya götürmeyeceği görülüyor. Kral çıplak...'' dedi.

Baykal, parti genel merkezinde İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde konuşan Baykal, İSO'nun İstanbul'un en eski ve köklü kurumlarından biri olduğunu belirtti. İSO'nun ekonominin sorunlarını birebir yaşayan bir kurum olduğunu ifade eden Baykal, İSO'nun görüşlerinin kendileri
için önemli olduğunu kaydetti.

Seçim dönemleri yaklaştıkça yapısal reformları gerçekleştirmenin güçleşeceğini söyleyen Baykal, Türkiye'nin yapısal reformlarını çözmede geç kaldığını savundu. Küçük ise Türk sanayicisinin büyük bir mücadele içinde olduğunu söyleyerek, 3 yılda ekonomik dengelerde meydana gelen iyileşmelerde sanayicilerin önemli katkısı olduğunu ifade etti.

Sanayicinin önündeki sorunlarını çözmenin Türkiye'nin sorunlarını çözmek anlamına geleceğini kaydeden Küçük, Ankara'daki temasları çerçevesinde sorunlarını yetkililere ilettiklerini ifade etti.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, bir soru üzerine ERDEMİR'in OYAK tarafından alınmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.
ERDEMİR'in OYAK ile daha da ileri atılımlar yapacağını ifade eden Baykal, ''OYAK'ı kutlarım. ERDEMİR'in ucuz bir fiyata uluslararası çelik tröstlerinin kontrolü altına girmesini engellediler'' diye konuştu.

Baykal, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün bugün TBMM'de bilgilendirme yapmasıyla ilgili bir soru üzerine, çok önemli bir süreçte Parlamento'nun tamamen devre dışı kaldığını savundu.

''Ana muhalefet olarak biz de Dışişleri Bakanlığı bürokratları da devre dışı kaldı'' diyen Baykal, ''Türkiye'nin en önemli konuları bir siyasi parti genel merkezinde büyükelçilerle görüşülüyor. Bu görüşmelere Dışişleri Bakanlığını diplomatlarından hiçbirisi katılmıyor, tutanak tutulmuyor. Parti genel merkezinin laubali ortamında devletin tutanakları, bürokratları olmadan, ciddiyet bulunmadan bu konular ele alınmıştır'' dedi.

TBMM'nin ''devre dışı'' olduğunu, Dışişleri Bakanı Gül'ün bugün yapacağı bilgilendirmeyle de ''devre içine'' girmeyeceğini savunan Baykal, ''Bugün Parlamento'yu bilgilendirecekler. Dostlar alışverişinde görsün.'' dedi.

Baykal, ''Başbakan, AKP Genel Merkezi'nde al gülüm ver gülüm anlayışıyla Türkiye'nin geleceğini çerçeveye oturtuyor'' diye konuştu.Bu çerçevenin belgesinin içeriğinden kimsenin haberi olmadığını ifade eden Baykal, ''Bu kadar tarihi, önemli bir konu bu kadar laubali götürülebilir'' diye konuştu.

İSTİKAMET TAM ÜYELİK DEĞİL

Türkiye'nin geldiği noktanın ''17 Aralık'tan daha geri'' olduğunu savunan Baykal, şöyle konuştu: ''Bunun da mı bayramını yapacağız? 17 Aralık'ın bayramını yapmamamız gerektiğini öğrenmiştik daha evvel. Bugünkü gidiş tam üyeliğe doğru değildir.

Türkiye'nin AB'ye tam üye talebini kararlılıkla, cesaretle ortaya koyan yöneticiler çıkacaktır. Bugün çerçeve neyi öngörürse görsün, bu böyle olacaktır. Bizi götürdükleri istikamet tam üyelik değildir. Aldatmacadır. Bugün 'hayır bunu kabul etmem' diyebilecek özgüvene sahip bir iktidar Türkiye'de yok diye, AB'nin Türkiye'nin uzun vadeli çıkarlarını yok sayması mümkün olamaz.''

Baykal, bir gazetecinin ''Sizin eleştirilerinize yönelik eleştiriler de var'' sözleri üzerine, şunları söyledi: ''Türkiye'nin AB ile tam üyelik ilişkisi içerisine girmesi kimseyi bizim kadar mutlu etmez. Ama bu müzakere çerçevesinin bizi oraya götürmeyeceği görülüyor. Kral çıplak... Biz de mi aynı şarkıları söyleyelim, aldatma korosuna katılalım. Bizim görevimiz gerçeği söylemek. Ama bize 'kıskanıyorlar; memnun olmuyorlar' diyorlar. Bunlar doğru değil. Biz, Türkiye kazansın istiyoruz. Birileri, oyunu bozmayın, avunuverin diyor. Ekonomi,
siyaset için iyi olur, 15 yıl sonrasının derdini tutmak sana mı düştü diyorlar. Bizim devlet yönetimi anlayışımız bu değil.''

3 Ekim görüşmelerinde 17 Aralık'tan daha fazla metin sansürü ile karşı karşı kalındığını söyleyen Baykal, ''Belgede özel statü yazdırmadın ama bu zaten özel statü ilişkisine giriyor. Bunun üzerine etiketi koydurmadık diye ilişkinin türü değişmiyor. Bu, özel statü ilişkisi'' dedi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Çerçeve Belgesi ile AB kendisini bağlamıştır
 En kısa sürede üye olacağız
 Yeni sınır kapısı için çalışma
 Borrell'den görüşme çağrısı
 Putin, Erdoğan ile telefonla görüştü
 Straw "Uçuruma düşüyoruz" dedi
 AB için ilk sınav bilimde
 Gül: Dünya için bir hediye
 'Duvar aşılmıştır'
 Az daha kopuyordu
 'İşbirliği içinde çalışacağız'
 AB tarihinde ilk kez Türkçe tercüme yapıldı
 Teravih Namazını Kocatepe Camii'nde Kıldı
 Baykal: Saatler dursa da 3 Ekim önemli bir tarih
 Ağar: Başarı ama taçlandırılamadı
 Mumcu kutladı: Türkiye artık aktör
 Yılmaz: İkinci sınıf üyeliğe razı oldu
MUHARREM SARIKAYA
Erdoğan'ın aldığı yetki...
AB ile müzakerelere başlama...
YAVUZ DONAT
Beyaz sayfa... Yeni bir başlangıç
Avrupa Birliği'ne tam...
Osmanlı ve Türk motifine hayran
Türk modacı Atıl Kutoğlu, Avusturya'nın Dışişleri Bakanı Plassnik...
En kritik anda ortaya çıkan nine
AB krizini "Enerjimizin çekildiği anlar oldu" diye anlatan Erdoğan...
Başesgioğlu tanık
Başesgioğlu tanık
Yüce Divan, Yılmaz Hükümeti'nde İçişleri Bakanlığı yapan AK Parti...
Gözyaşı 'sel' oldu
Gözyaşı 'sel' oldu
Rize'yi önceki gece vuran sel felaketinde 7 kişi hayatını kaybetti.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu