kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Belediyelerin kurduğu çadırlarda oruç açmak İstanbul’da bir gelenek halini aldı.
İftar çadırları kuruldu kulaklar ezan sesinde

Halk arasında yardımlaşmanın arttığı Ramazan ayına girerken, belediyeler de hazırlıklarını tamamladı. Meydanlara kurulan çadırlarda binlerce kişi orucunu birlikte açacak.

Toplumsal dayanışmanın güzel örneklerinin yaşandığı Ramazan ayında belediyeler, dar gelirli vatandaşların ve iftarda evlerine yetişemeyenlerin yüzünü güldürecek hazırlıklar yaptı. İstanbul'da gelenek haline gelen ve her yıl ilçelerin çeşitli noktalarında kurulan çadırlarda bu Ramazan'da günde ortalama 150 kişiye yemek dağıtılacak. Uygulamada, bu yıl ilk defa hijyenik paketler halinde 10 ayrı noktada mobil araçlarla yemek dağıtılacak. Vatandaşlana dağıtılacak hijyenik yiyecek kutuları içerisinde, pilav, et-tavuk, hurma, zeytin, peynir, tatlı, paket su, paket ekmek, ıslak mendil, kaşık, tuz ve kürdan bulunacak. İstanbul'daki bazı belediyelerin yaptığı Ramazan programı şöyle:

AVCILAR BELEDİYESİ: Avcılar Meydanı'nda ve Yeşilkent Mahallesi'nde kurulan 500'er kişilik iftar çadırlarında Ramazan boyunca her gün iftar yemeği verileceği, iftar yemeklerine katılamayan 2 bin yoksul vatandaşa da gıda yardımı yapılacak. Ayrıca Ramazan boyunca iftar çadırlarında ve havuz çevresinde çeşitli animasyon gösterileri yapılacak.

BAKIRKÖY BELEDİYESİ: Bakırköy Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl başlattığı iftar çadırı uygulaması bu yıl da devam edecek. Kartaltepe Millet Parkı ve Osmaniye Asmalı Konak arkasında kurulan çadırlarda her gün toplam 2 bin kişiye iftar yemeği verilecek. Ayrıca Belediye, iftar çadırına gidemeyecek durumda olan 5 bin dar gelirliye de erzak paketlerini evlerine giderek ya da muhtarlıklar aracılığıyla dağıtacak. Bakırköy Belediyesi ve Bakırköy Gençlik Meclisi tarafından hazırlanan Ramazan Şenliği bu yıl ilk kez Fildamı Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

BEYOĞLU BELEDİYESİ: Dört ayrı yerde ramazan çadırı kuracak olan Beyoğlu Belediyesi'nin seçtiği mekanlar; Taksim Meydanı Gezi Parkı, Kasımpaşa Turabi Baba, Cinderesi ve Yenişehir Camii'nin önü.ek olarak Okmeydanı'nda bir binada da Ramazan ayı boyunca iftar yemeği dağıtacak. Kasımpaşa Kızılay Meydanı'nda kurulan etkinlik çadırında ise iftardan sonra tuluat, tasavvuf müziği, illüzyon gibi eski Ramazan eğlenceleri gerçekleştirilecek. Tüm Ramazan boyunca önceden belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere de 5 bin adet erzak paketi dağıtacak. Talimhane Şehir Muhtar Caddesi'nde de bir Ramazan sokağı kurulacak.

EMİNÖNÜ BELEDİYESİ: Eminönü Belediyesi Yeni Camii yanında bin kişi kapasiteli iftar çadırı kuruldu. Bu çadırdan günde 3 bin kişi yararlanacak. Ramazan ayının başlamasıyla beraber 2 bin kişiye erzak yardımı yapılacak. Havaların giderek soğuması nedeniyle kıyafet ve kömür yardımı da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

EYÜP BELEDİYESİ: Eyüp Sultan Meydanı'nda kurulacak iftar çadırında 130 bin kişiye yemek verilecek. Eyüp belediyesi yetkilileri Ramazan ayı boyunca 10 bin aileye erzak yardımı yapacaklarını belirttiler. Yetkililer önceden belirlenen yoksul 10 bin aileye giyecek yardımının yapılacağını da ifade ettiler. Kış mevsimine girmemiz nedeniyle de ihtiyacı olan 5 bin aileye de kömür yardımının yapılacağını söylediler.

KADIKÖY BELEDİYESİ: Kadıköy Belediyesi yetkilileri Küçükbakkalköy aşevinde pişirilecek yemekleri 5 bin kişiye dağıtacak Kadıköy Belediyesi yetkilileri sıcak yemek dağıtımının Ramazan boyunca Küçükbakkalköy, Yenisahra, Dumlupınar, Eğitim, Barbaros, Kayışdağı, Atatürk, İnönü, İçerenköy, Fikirtepe mahallelerinde sürdürüleceğini belirttiler.

KARTAL BELEDİYESİ: Kartal Meydanında kurulacak iftar çadırında her akşam bin kişiye iftar yemeği verilecek. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yılda 2 bin 500 mağdur aileye kumanya yardımı yapılacak. Ayrıca her akşam teravih namazı sonrasında Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde çeşitli kültür etkinlikleri düzenlenecek.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ: Üsküdar Belediyesi her akşam Üsküdar'ın çeşitli noktalarında akşam yemeği dağıtacak. Çadır yerine, Üsküdar sahilinde demir almış bir gemide 1250 kişiye iftar yemeği verilecek. Yavuztürk Mahallesi, Örnek Mahallesi, Bahçelievler, Harem otogar ve yemekhaneden de dağıtılacak. Ayrıca yoksul vatandaşlara 15 bin adet kumanya verilecek.

Şeyda ÇETİN / HABER MERKEZİ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Osmanlı ve Türk motifine hayran
 En kritik anda ortaya çıkan nine
 Sanatçıların tarikatı
 Efe Özal eşinden 100 bin YTL istiyor
 Eski dostlar düşman oldu
 Fatma Ebe her köye lazım
 Fidyecileri atlatıp ailesine kavuştu
 Bomba ellerinde patladı 1 ölü 7 yaralı
 Aydın'da alkol 'out' oldu
 Hapis yatacak
 Gates'in Marmaris keyfi
 Okulu yanan köye sekiz derslikli okul
 Gebze ile Halkalı arası 1.5 saate inecek
 İlk teravih namazı kılındı
 Denetimde Avrupa standardı
 Çorum'da iftar çadırı tartışması
 Onur Air'den Ramazan indirimi
 İstanbul'da pide fiyatları açıklandı
 Ramazan davulu yasaklandı
 5 bin aileye gıda yardımı
 Prof. Bayraktar Bayraklı: Oruç
EMRE AKÖZ
Komutanın tuhaf demeci
Pazartesi günü Avusturya'nın...
MEHMET BARLAS
Hani Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktu..
Türkiye'nin AB...
İLKER SARIER
Alkışlar Türkiye'ye
Tarihi cesurlar yapar!
Gazi...
MAHMUT ÖVÜR
Şehitlikleri onarmak neden zor?
Türkiye'de bazen öyle...
SAİT GÜRSOY
Üniversiteli gençlerin çoğu sorunlu
Marmara Üniversitesi...
SAVAŞ AY
Bakan Cemil Çiçek yazımı okuyunca..
Basın ve tiyatro...
HINCAL ULUÇ
AB'ye, AKP mi giriyor, acaba?..
"Şu ekrandaki yazıya bir...
Rıza benimle gider
Rıza benimle gider
"Del Bosque'yi erken göndermekle hata yapmıştım. Aynı yanlışı Rıza...
Gruptan çıkarız
Gruptan çıkarız
Beşiktaş, UEFA'da Sevilla, Bolton, Zenit ve Guimaraes'le aynı gruba...
Straw "Uçuruma düşüyoruz" dedi
AB Dönem Başkanı İngiltere'nin Dışişleri Bakanı Jack Straw,...
AB için ilk sınav bilimde
Müzakereler resmen başladı. İlk aşamada "tarama süreci" var ve bu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu