Proteinin 'yararlı'sı yumurtada
ABD'deki Harvard Üniversitesi'nden Dr. Lilian Cheung, proteinin temkinli kullanılması gerektiğini düşünüyor. Proteinin insan sağlığı için çok önemli olduğunun altını çizen Dr. Cheung, "Burada önemli olan nokta, proteinin hangi gıdadan geldiği... Örneğin, kızarmış tavuk, kırmızı et ve pastırmadan alınacak protein zararlı olabilir" diyor.
Fasulye De Zengin "Nedense, 'çok protein alınırsa vücudun çok yağ yakacağı' sanılıyor. Ama bu yanlış. Çünkü protein de kalori içerir. Ve bu kalori vücutta yağa dönüştüğü taktirde, bir daha yakmak çok zor olur" diyen Cheung, fasulye, ızgara tavuk eti (göğüs kısmı) ve yumurtadan alınan proteinin faydalı olduğunu söylüyor.
DIŞ HABERLER
|