kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hakan & Utku @ SABAH
 

Rüyalarda buluşuruz

Rumuz : Bozukçalar
Efendim hayır olsun, geçen gece rüyamda Nikaragua'da bir bardayım. İlkokul arkadaşlarımla buluşmuşuz, muz likörü içip eşli pişti oynuyoruz. Bu sırada yanımıza bulunduğumuz bölgenin valisi geliyor, "Buralarda eşli pişti oynamak yasaktır" diyerek oyunumuzu bozuyor. Oyunumuz bozulunca biz de bozuluyoruz. Bizim bozulduğumuzu gören vali de bozuluyor. Tam o sırada masamıza koşarak gelen barın garsonu, içtiğimiz likörün bozuk olduğunu söylüyor. Bunun üzerine bir arkadaşım "Bu şimdi mi söylenir?" diyerek garsonu tersleyince garson da bozuluyor. Ben bu arada saatime bakıyorum. Bir de ne göreyim, saatim de bozulmamış mı? Moralim bozuluyor. Bozuk muz likörü dolu bardağımı bozuk saatime vurarak kırıp bileklerimi kesiyorum. Ortalık kan revan içinde kalıyor. Arkadaşlarım hep bir ağızdan 'kan rüyayı bozar, yapma' diyor ama geç kalıyorlar. Rüyam bozuluyor. Uyanıyorum. Rüyamı yorumlar mısınız?

Yorum: Valla yazınız o kadar bozuktu ki, mektubunuzu okurken hayli zorlandık. Ama asıl zorluğu, bozuk Türkçe'nizi anlamaya çalışırken çektik açıkçası. Mektubunuzun metnini düzeltene kadar anamız ağladı. Şimdi bir şey diycez bozulacaksınız. Onun için boşverin!

***


Rumuz : Fitil fitil
Rüyamda şarbona yakalanıyorum. Şarbon ineklerde olur diye kalkıp veterinere gidiyorum. Veteriner bana fitil yazıyor. "Bu fitili 3 sene boyunca günde 3 kere kullan bir şeyin kalmaz" diyor. Fitilin her biri 5 santim uzunluğunda. Ben 'olmaz' deyince veteriner 'üzülme zamanla alışırsın' diyor. Ben 'alışmaktan korkuyorum ya zaten' deyince, veteriner alışmaktan korkmayı engelleyici başka bir fitil yazıyor. Bu fitillerin uzunluğu ise 6'şar santim. Benim heyecandan başım dönmeye başlıyor. Başımın döndüğünü gören veteriner "Bunlar baş dönmesine bire bir" diyerek yeni bir fitil yazmaya kalkıyor. Ben tam veterinerin muayenehanesinden kaçmaya çalışırken, kapıda önümü 3 orangutan kesiyor. Orangutanların her birinin elinde 10 santimlik fitiller var. "Dön arkanı bir şeyin kalmayacak" diye bağırarak üstüme üstüme geliyorlar. "Bu kadar üstüme gelmeyin" diyerek ağlamaya başlıyorum. Ter içinde uyanmışım. Nedir bu rüya ya?

Yorum: Sayın okuyucumuz, anlaşılan siz bu yakınlarda doktora falan gitmişsiniz. O da size fitil yazmış. Bu da sizin ağırınıza gitmiş. Delikanlılık gururunuz incinmiş. Ama takmayın. Bu bir ilaç sonuçta. Sizin iyiliğiniz için. Hem fitil dediğiniz nedir ki göz açıp kapayana kadar geçer gider. Şuncaaz fitil ne yapacak canım koskoca adama?!

***


Rumuz: Tek terlik
Rüyamda kendimi terliksi hayvan olarak görüyorum. "Madem terliksi hayvanım, arkadaşlarımın arasına katılsam ya" deyip diğer terliksi hayvanları aramaya başlıyorum. Çok geçmeden bir grup terliksi hayvanla karşılaşıyorum. Sevinçle onlara doğru ilerliyorum. Aklımda bir an önce diğer tekimi de bulup ikili olmak var. Ama olaylar hiç de umduğum gibi gelişmiyor. Diğer terliksi hayvanlar beni aralarına almıyorlar. "Sen parmak arası terliksi hayvansın, biz ise misafir terliksi hayvanlarız" diyorlar. "İyi ya daha misafirperver olmanız gerekmez mi?" deyince "Yürü sen plaja" deyip beni kovuyorlar. "Bu havada plajda ne işim var?" dediğimi duymuyorlar bile. Rüyamın yorumunu şeyedicektim bi zahmet!

Yorum: Uyuduğunuz odada ters dönmüş terlik falan olabilir. Malum ters duran terlik uğursuzluk getirir derler. Eğer bu değilse rüyanız yakında bir terlikçide işe başlayacağınızı ama çok geçmeden kovulacağınızı söylüyor da olabilir. Yok bu da çıkmazsa, o zaman terliksiz yere basmayın demekten başka çaremiz kalmıyor.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Masal kahramanı günlükleri-4   / 30-09-2005
 Evden kaçan saf köylü kız anasıyla mektuplaşır   / 29-09-2005
 Ortaya karışık seri röportajlar   / 28-09-2005
 Uykusuz her gece (Özel)   / 27-09-2005
 Kayıtdışı   / 26-09-2005
 Masal kahramanı günlükleri-3   / 23-09-2005
 Berbat durum senaryoları   / 22-09-2005
 Uykusuz her gece   / 21-09-2005
 Son dakika diyalogları   / 20-09-2005
 Bilgeden satılık Ferrari   / 19-09-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Ayın 1'i Kilisesi...
Nazara, gelinliğe, arabaya, eve,...
HAKAN & UTKU
Rüyalarda buluşuruz
Rumuz : Bozukçalar...
AYŞE TÜTER
Pırasalı krep
Tuz, karabiber, yumurta, un ve sütü...
Öğün sayısı düştü diye fazla ve ağır yemeyin
Öğün sayısı düştü diye fazla ve ağır yemeyin
Uzun süre aç kalan kişi, iftar ve sahur yemeklerinde dikkatli...
Yeni yaşını NY'da kutladı
Yeni yaşını NY'da kutladı
Ender Mermerci'nin, cumartesi günü New York'ta görkemli bir...
İşin sırrı kremmiş!
İşin sırrı kremmiş!
Alzheimer Derneği'nin gecesinde gördüğüm Siren Ertan'ın yüzü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.