kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı

Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım çünkü geriye onlar kalıyor. Belki kendimizi katabileceğimiz durumlar karşımıza çıkar, kim bilir?

1 Ekim Cumartesi
Yaratıcılık meydan okumadır

Bugün yapılıyor. Birinci Veli Sempozyumu. Dört oturumda toplam 29 sunum gerçekleşecek. İngilizce öğretmeni Ender Macun'un sunumunun konusu: Yaratıcılığın geliştirilmesi. Yaratıcılık pratiği kapsamında yedi yaşında bir öğrencinin günlüğünden yola çıkarak hazırlanmış. Macun, bir ünlüden alıntıladığı şu sözü söylüyor. "Yaratıcılık bir tür meydan okumadır. E. Becer." Sempozyum bir gün sürüyor. 09.30-17.00. Taş Mektep binasında. (0212) 540 60 00. Bakırköy. Piyasalarda durum bilgisi: 1. Eminönü alt geçitte her türlü ayakkabı: 15 lira. 2. Beşiktaş : Ihlamur Deresi Caddesi'nde İran Kedisi 220, Van kedisi 150 lira. 3. Kadıköy de 2 kilo kedi maması 5 lira..

2 Ekim Pazar
Bisikletçi Tamer
Yapamadığı tamirat yok. 30 yıldır Tuzla'da oturuyor, 15 yıldan beri de bu dükkan var. Küçük dükkanın içi bisiklet parçaları dolu. Çocuklar geliyor. Neler yaptırıyorlar: Fren telini değiştirtiyorlar, lastik patlağını tamir ettiriyorlar, balans ayarı yaptırıyorlar. Bir çoğu da bisikletini süslemek için yıldız, palet, fırıldak, vak vak korna gibi aksesuarlar alıyor. Tamer bey sabah 10'da dükkanı açıyor ve iş durumuna göre bazen akşam dokuza kadar çalışıyor. Fiyatlar çok ucuz: vak vak korna 1,25 Yeni Lira, yağlama 500 kuruş, bakım 2 Yeni Lira, akort 2,5 4 Yeni Lira, patlak 1,5 2 Yeni Lira arası. Yayla Mahallesi, Menekşe Sokak No. 12, Tuzla/İstanbul. Tel: (0535) 4576344. Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin dizelerinde yer almalı. Cevat Çapan. "Düşçülerini bekleyen düşler gibidir / Yağmur bulutlarının altında toprak."

3 Ekim Pazartesi
Amerikan mutfağı

Ailece Kanada'da yaşıyorlardı, bir gün akıllarına Amerikan mutfağını Türkiye'ye getirmek gelmiş. Bizde tatma şansına sahip olduk. Maslak'taki şubeyi Emrullah bey yönetiyor. Neler var? Her çeşit pizza, ince ya da kalın hamurlu, Amerikan usulü pane tavuk çeşitleri, ki bunların baharatı da Amerika'dan geliyor. Amerikan Wedges fırın patatesi ve de kepek hamurundan pizzası, üstüne üstlük Pelin hanımın güler yüzlü hizmeti ile... Lazanyaları çok lezzetli, porsiyonu 9,90 Yeni Lira. Ayrıca Kemerburgaz, Bakırköy, Ataşehir, Suadiye, Kavacık'ta da şubeleri var. Maslak oto sanayii'nin girişindeki BP benzincisinin içinde. Pizzamax.Tel: (0212) 328 22 22 .Maslak. Medya bilgisi: Faydalı bir site. iktidarsiz.com. Vüsat O. Bener'in şiirine dikkat.

4 Ekim Salı
Rengarenk sardunyalar

Güler Ocakbaşı. TRT Radyo Evinin karşı sokağından iniliyor. Çiftlerin en çok hoşlandığı kebapçı diyebiliriz. Harbiye'de olduğu için şehir tiyatrosu oyuncuları da gidiyor. Şamfıstıkkaşarlı tavuk veya etli kebabı ödül alacak lezzette ve sadece 7 Yeni Liraya. Tabii ki içki de var. Özel arabayla gidenlere parkı onlar buluyor, daha ne olsun. Bütün pencerelerden rengarenk sardunyalar sarkıyor. Babil Sokak, Harbiye. Tel: 0212 241 18 66/ 0212 233 49 20. Akdeniz bilgisi: Restoranın adı: Balıkçı.com.tr. Halikarnassos'dan sonra ki koyda. Kaleye merkeze yürüyerek 15 dakika. Çiçekler güller. Açık ve kapalı kısımları var. Manzarası gün batımı ve Bodrum Kalesi. Dalida, Enrico Masias ve Sezen Aksu çalınıyor. Hoş ve pozitif anlamda salaş bir havası var. Sahilde. Fiyatları Bodrum ortalamasının altında, makul. (0252) 313 29 06. Bodrum.

5 Ekim Çarşamba
Mühendis tamirci

Cenk Oto. Oto Elektriği tamircisi. Sahibi Cenk bey. Özelliği, yüksek makine mühendisi ve aynı zamanda açık deniz kaptanı. Tek amacı babasından kalan 45 yıllık dükkanı kapamamak. Oto klimaları üzerine uzman. Çok yakışıklı aynı zamanda. Çok kibar ve müşterilerinin çoğunu hanımlar oluşturuyor. En arızalı klimayı maksimum yarım saat içinde tamir edebiliyor. Fiyatlar çok uygun. Özel durum: Her gelene semaverde çay veriyor. Tel: (0212) 24174 17, 0532 306 60 78. Dolapdere Caddesi 175. Kasımpaşa. Günlük bilgisi: Cesare Pavese. 5 Ekim 1940. "Hayır, her şey bitmedi."

6 Ekim Perşembe
Sakızlı paskalya çöreği

Uğur Pastanesi geçen hafta yeni yerine taşındı. Pastane sahibi ve her daim güler yüzlü usta Nihat Yeğen işini severek yapıyor. Yeni mekanda iki özellik şöyle. 1. İtalya'da uzun süre kalmış bir müşterisinin önerisi ile pastaların sergilendiği vitrin yükseltildi. Artık ürünlere bakmak için eğilmiyorsunuz . Tam bakışınızın karşısında yer alıyor pastalar, kurabiyeler. 2. Siparişle iki kiloya kadar sakızlı paskalya çöreği yapılıyor. Tel: (0212) 247 80 73. Kazım Orbay Cad. 24/3. Blok No:1 Şişli. Lezzet bilgisi: Bayburt Köftecisi. Şişli Ceza Adliyesi karşısı. Palazoğlu sokak. Dört masa. Mercimek çorbası. Kuru. Pilav. Küçük mutfakta büyük tencerede pişiyor. Tadı süper. Fiyat normal. Köfteye laf yok. Usta iyi.

7 Ekim Cuma
Kertenkele ile şemsiye
Yağlı boya resim sergisi. Tarık Sipahi'den. Konular: Rüzgarda tül perde, kertenkele, yağmurda vapur, saksı, fal bakan kız, şemsiye. Fiyatlar 20 ile 90 Yeni Lira arasında değişiyor. 21 Ekim'e kadar her gün 10.00- 24.00 arası izlenebilir. Sergi bir kafede yer alıyor. Caffe Le Sorelle'de. Cafe İstanbul'un en hoş manzaralı sokağında yer alıyor. Akşam üstü ışığında sokakta yürürken tam karşınızda Galata Kulesi size doğru yaklaşıyor. Kafenin arkasında ki küçük odada beş binlik bir dünya haritası pazılı yer alıyor. Tel: 0212. 292 24 98. Serdar-ı Ekrem Sokak. Doğan Apartmanı. No: 52. Kuledibi. Galata.. Sokak istatistikleri bilgisi: Yer: Gayrettepe Vergi Dairesi arkası Özbal Sokağı'nın köşesindeki çocuk parkı. Zaman: 27 Eylül 10.30. Parktaki çocuk sayısı: Sıfır. Parktaki büyük sayısı: Sıfır. Salıncağın üstüne türemiş sağa sola bakan karga sayısı: Sekiz.

Semra AKTAŞ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Katil Doğanlar'daki rolü kaptırdı, yıllarca unutmadı
 "Bıçağı görünce 'İşim bitti' dedim"
 Türkiye'de Çince eğitim başlıyor
 Hayat 50 kediyle güzel
 İstanbul'da çok eğleneceğiz
 Freud, yılan ve anne
 Çağdaş Türk ressamları
 Müzik maratonu'na siz de katılın
 Ender Güzey Vakko'da
 Genç sanatçıların ürünleri
 Caz mevsimi başlıyor
 Oyuncak silah yasaklanmalı mı?
 Harf devrimi burada doğdu
 Ramazan gelmeden iftar çadırı sorun oldu
 Şimdi de şarkı söyleyecek
 Husky'nin esareti bitti
 Öpüştüm ama 'Ne derler?' diye de düşünüyorum
 Yogaya evde de bafllayabilirsiniz
 4 gün sessiz kal içsel huzuru yakala
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Nedir Gamze olayının perde arkası?
Öncelikle gazeteci...
SUNAY AKIN
Su'daki us
Anne karnındaki suda bir batık gibi bekledik...
İftarda açık büfe olmaz
Türk mutfağının genç ustalarından Vedat Başaran "Ramazanın özü yemek değil,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.