kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dünya bebeklerin gözüyle çok farklı
Dünya bebeklerin gözüyle çok farklı

Prima'nın anne ve babaların 0-30 ay arasındaki bebeklerin gelişimlerini, deneyimlerini ve ihtiyaçlarını anlamaları ve dünyaya bebeklerin gözüyle bakmalarını sağlamak için başlattığı 'Prima Bebek Dünyası' adlı proje İstanbul'dan sonra şimdi de İzmir'de devam ediyor.

Hazır bebek bezi markası Prima, ailelerin, 0-30 ay arası bebeklerin gelişim evrelerini, deneyimlerini ve bebeklerin ihtiyaçlarını daha iyi anlamaları amacıyla başlattığı 'Prima Bebek Dünyası' adlı proje şimdi de İzmir'de sürüyor. Proje, İstanbul'da gerçekleşen tanıtımının ardından geçtiğimiz hafta İzmirli ebeveynlerle '3. Ulusal Ana Çocuk Sağlığı Kongresi' kapsamında buluştu. Ana-çocuk sağlığı, bebek ölümlerinin azaltılması, çalışan kadın ve çocuk, doğum öncesi ve sonrası bakım gibi başlıkları konu edinen ve aynı zamanda projeye de ev sahipliği yapan kongrede, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Rüstem Zeydan ve Dokuz Eylül Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Adem Aydın tarafından 'Prima Bebek Evi'nin açılışı da gerçekleştirildi.

AİLE BEBEĞİNİ ANLAMALI
Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte, markanın Dış İlişkiler Müdürü Elif Ekemen, bebeğin gelişiminin ilk üç yılının çok önemli olduğunu vurguladı. Yurtdışında da büyük ilgi gören bu projenin amacını ekmen şu sözleriyle açıkılıyor, "Ailelerin, 0-30 aylık bebeklerinin ihtiyaçlarını daha iyi anlamaları ve onların o dönem yaşadıklarını deneyim etmeleri için böyle bir projeye başladık. Prima Bebek Dünyası, daha önce Avrupa'da 5 farklı ülkede de uygulandı. Bu projenin başarısını ve faydalarını gördüğümüz için projeyi Türkiye'ye getirme kararı aldık." Projeyle 10 bin aile ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen Ekemen, aynı çalışmaları sırasıyla Ankara, İzmit, Antalya, Bursa veİstanbul'da düzenleyerek Türkiye turunu tamamlayacaklarını belirtti. 'Prima Bebek Evi'nde bebeklerin renkleri nasıl algıladığını anlatan dev karyola ve geometrik objeler, bebek cildinin dokunma hissine vereceği tepkilerin anlatıldığı doku kabini, denge özelliklerinin öğretildiği puflar, bebeğin gözüyle devasa boyutlardaki masalar, ilk adımların zorluğunu gösteren kaygan zemin, giyinirken yaşanan sıkıntıları kanıtlayan özel tasarım kıyafetler ve resim yaparken yaşanan zorlukları ispatlayan kocaman kalemler bulunuyor. Bunlar, dünyaya bebeklerin gözünden bakmayı ve onların yaşadıklarını anlamayı sağlıyor.

BİLİNÇLENDİRME SÜRÜYOR
İleri dönemlerde de sosyal sorumluluk projeleri düzenlemeyi planladıklarını söyleyen marka yetkilileri, Sağlık Bakanlığı ve Unicef işbirliği ile gerçekleştirilen 'Bilinçli Anne Sağlıklı Bebek' adlı projelerinin de devam edeceğini açıkladı. Bundan sonraki hedeflerinin anne ve babaları 0-3 yaş arası çocukların ihtiyaçlarını anlamaları ve hamilelik sürecinde yaşananlar konusunda bilinçlendirmek olduğunu sözlerine ekledi.

ZEYNEP GÜLER GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Erotik klip şans getirdi
 Lezbiyenleri anlatıyorlar!
 Sorun yok!
 'Banyo'nun yüzü nihayet güldü
 Tarkan kendini 'ti'ye aldı
 Aliye uğurlu geldi
 Soğutan tavırlar
 Güzide için araba kiraladı
RAHŞAN GÜLŞAN
Merkür bana tuzak kurmuş!
Anneciğim ben saat kaçta...
HAKAN & UTKU
Evden kaçan saf köylü kız anasıyla mektuplaşır
Anam,...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Enginarlı piliç rulosu
Enginar,...
Çocuk yılda 5 cm uzamalı
Çocuk yılda 5 cm uzamalı
Eğer bir çocuk, özellikle de 4-10 yaş arasında, yılda 5 santimden az...
Sema Çelebi'den iftariyelik ıstakoz!
Sema Çelebi'den iftariyelik ıstakoz!
Amerika'nın Maine şehrinden ithal ettiği canlı ıstakozları Bebek'teki...
Kapalıçarşı'ya düşmüş bile!
Kapalıçarşı'ya düşmüş bile!
Günün ekonomik koşullarına ayak uydurup tutkunu oldukları 'marka'...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.