kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Futbolun GAP'ı

Levent Bıçakcı ve TFF yönetimi, Güneydoğu'da futbolun gelişimini yerinde inceledi. Yanlarında SABAH da vardı. Bıçakcı SABAH'a özel açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanı Levent Bıçakcı ve yönetim kurulu üyeleri ile Cuma Güneydoğu seferine çıktık. Program öylesine yoğundu ki; 2.5 gün içinde 6 ili gezecek, birçok ziyaret ve açılış yapacaktık. Bu sırada Levent Bıçakcı ile konuşma şansı bulduk. Hem hava hem de sohbet sıcaktı. İşte sorular ve Bıçakcı'nın cevapları.

Gezi verimli oldu mu başkanım?
Memnunum. Bu kadar ilgili beklemiyordum. Öğrendim ki, gittiğimiz bölgelerin birçoğuna bugüne kadar başka bir Federasyon Başkanı gitmemiş. Üzücü.

Malatya'yla başlayalım mı?
Malatya, Türkiye'nin en az tesisine sahip illerinden biri. Geçen yıl suni çim saha yapılması için bir ödenek çıkarmış ve göndermiştik. Halen yapılmadığını görmek bizi üzdü. Dikkatli ve duyarlı olmaları gerek.

Peki Elazığ ve Adıyaman?
Elazığspor'un tesisleri çok güzel. Şaşırmadım dersem yalan olur. Kulüp başkanı futbolun içinden geldiğinden, ilerleyen dönemde çok daha başarılı olacaklar gibi. Adıyaman'ı da beğendim. Valisinden, belediye başkanına herkes bütünleşmiş.

30 bin kişilik ve üstü kapalı Ş.Urfa Stadı için düşünceleriniz?
Orada gördüklerim, yapılan ve yapılacak işler son derece olumlu. Statları 30 bin kişilik ve üstü kapalı. Ama gelin görün ki 13 yıl atıl durumda. Böyle bir stadın bir an önce faaliyete geçmesi şart. Bakanımızla da görşerek bu konuda yardım isteyeceğiz. Stat biter bitmez, orada bir milli maç oynanması sözünü verdik. Umarım 2006'da bu gerçekleşir.

Mardin ve Diyarbakır nasıldı?
Mardin'deki durum için çok iyi demek yanlış olur. Yöre halkının spora ilgisi büyük ancak tesis sorunu var. Valimiz ile konuştuk, onlarla koordineli olarak bazı çalışmalarımız olacak. Diyarbakır'da ise durum farklı. İmkanları iyi. Halkın ilgisi de güzel.

Biraz da genel konulara dönelim. Bölgelerde yaşanan altyapı sorunu, büyük illerde de yok mu?
Bakın... Türkiye'de 180-190 bin civarında futbolcu var. Hedefimiz bu sayıyı üç yıl içinde 1 milyona çıkartmak. Eğitim dairemiz ve Milli Takımlar olarak yoğun bir çalışmamız var. Altyapıya destek verilmesi şart. Burada belki de yabancı hocalara ihtiyacımız olacak.

Türk futbolu ve şike konusundaki düşünceniz?
Sanırım A.Sebat-Kayseri maçı hakkındaki olayları soruyorsunuz. Bu maçı tüm detaylarıyla, enine boyuna inceledik. Gerekli olan delilleri bulabilmek için mahkeme kararıFutbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, arkadaşımız Cenk Atılganın sorularını yanıtladı.bile çıkarttık. Toplanan tüm delillerle birlikte olayı Disiplin Kurulu'na sevk ettik. Önümüzdeki hafta bu konu hakkında gereken açıklama yapılacak.

Puan başına para sistemi şikeyi önleyecek mi?
Bu sezon Turkcell Süper Lig olarak kulüplerimize puan başına 78.5 milyar lira, üç puana da 235.5 milyar lira verilecek. Bu sistem sayesinde ligin sonlarında karşılaştığımız şike ve teşvik primi spekülasyonlarına son vermeyi hedefledik. Bir nevi 'Genel teşvik primi' getirdik. Sanırım etkili olacaktır.

En zor günlerinizden biri şike olayının patladığı gün müydü?
Hayır. Başkanlık dönemimin en zor günü MHK seçiminin olduğu gündü. Çünkü, hem süre kısaydı hem de seçim yapmamız zorunluydu. Bir daha yaşamak istemem.

Ya Yanal'ın gönderildiği gün?
Yoo... O kadar kötü olmadım.

Neden?
Ben Terim'in gelmesini istedim!

Yönetimdeki ekibinizden biraz bahseder misiniz?
Hepimiz farklı yerlerden geldik. Yaptığımız toplantılarda ya da sohbetlerde, her zaman görüşlerimizi tartıştık. Sonunda da her zaman doğruyu bulduğumuzu düşünüyorum. Dinamik ve çalışmayı seven bir ekibimiz var. Önümüzdeki sezon için de çalışmalarımız var. Devre arasında bunların hepsini yürürlüğe koyacağız.

İlk hedefiniz nedir?
Türk futbolunun temel taşı olan kulüplerimizle federasyon arasındaki bağı kuvvetlendirmek, uluslararası alandaki saygınlığının artmasını sağlamak. Ayrıca hem bugünün sorunlarına çözüm aramak hem de yarını planlamak felsefesinde hareket ediyoruz.

2006 Almanya ne kadar önemli?
Tabii ki Almanya'yı çok istiyoruz. Ama 2012 Avrupa Şampiyonası'na evsahipliği yapmayı da çok istiyoruz. İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finalinden sonra bence bu şansımız daha da arttı.Resmi başvurumuzu yaptık. 2006 Aralık ayında sonuç belli olacak. Bu proje kapsamında 5 yeni stad inşa edeceğiz. Bunlar Ankara, Antalya, Bursa, Kayseri ve Konya'da olacak. İzmir Atatürk Stadı yenilenecek. İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat ve Saracoğlu statları şu haliyle hazır. 2012'yi almalıyız. Çok önemli.

Mesajınız var mı?
Türk futbolunun gelişmesi için çalışıyoruz. Doğru bildiğimiz yolda korkmadan yürüyoruz. Önümüze çıkan engelleri bir bir aşacağız. Temiz futbol için uğraşıyoruz. Bugüne kadar gördüğümüz destek ve ilgi bizi daha da güçlendirdi. Türkiye'nin adını FIFA ve UEFA'da sorunlu ülke olarak değil, örnek ülke olarak göstermek istiyoruz. Bunu başarmak için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Fenerbahçe: 3 PSV Eindhoven: 0
 Aydın Polatçı altın madalya kazandı
 Kadıköy'den çıkamazlar
 Hooijdonk'a yaylım ateş
 Yazı mı tura mı?
 Yorgun savaşçı
 Gökdeniz'e en fazla 6 ay!
 Öncelik sırası Almanlar'da
 Yönetimden 'Puta' sorgusu
 Döküldük
 Bandırma'da şölen
 Tanjevic'le devam
 Nuri Chelsea'ye!
 Barcelona fark yaptı
 Günün içinden
 Boş alanlara dikkat
REHA MUHTAR
6 futbolcuya ceza yarın kesiliyor
Dedektif gibi iz...
RECEP GİRGİN
Keremkoç ve Rapid
1 .AYAK: Start aldığı son...
Berç Keresteciyan tezi
Berç Keresteciyan tezi
Sabancı Üniversitesi'nde Prof. Berktay'ın öğrencisi Semi Ertan,...
Her üniversitede bir satıcı
Her üniversitede bir satıcı
"Gençler ecstasy'yi içmiyor adeta yiyor" diyen itirafçı V.S.,...
Mankenliğe veda ediyor
Mankenliğe veda ediyor
Yaklaşık 10 yıldır podyumları arşınlayan 28 yaşındaki Çek model...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu