kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Omer Urundul @ SABAH
 
Hakan Şükür'ün değerini bilmeli
PSV Eindhoven nasıl çözülür?

Hakan Şükür'ün değerini bilmeli

Hakan Şükür gibi ülke futboluna 11 senedir çok büyük hizmetler veren çağdaş bir forvetin değerini anlamayanlar ve çeşitli nedenlerle anlamak istemeyenler için yeri geldikçe bir şeyler yazmak ihtiyacı duyuyorum. Hakan Şükürsüz G.Saray'ın kazanmasına rağmen Samsun'daki kopuk futbolu canlı bir örnek. G.Saray alışılmış, rakip sahaya yerleşen, dar alan presine dayalı modelini pazar gecesi sergileyemedi. Samsun sürekli hücum girişimlerinde bulunurken geride de mahkum kalmadı. Oyun dar alanda değil sahanın bütününde şekillendi. Bu sezonun flaş ismi Ümit Karan da etkili olamadı. Maçı TV'de yorumlayan Ümit Kayıhan da Şükür gerçeğini net bir şekilde dile getirdi.

TEKKE
DAHA İYİ DEĞİL
Bugün Fatih Tekke'nin Hakan Şükür'den daha iyi forvet olduğunu söyleyenler var. Hayretler içinde kalıyorum.
Fatih Tekke yetenekli bir forvet. Ben de beğeniyorum ama Türkiye liginde. Fatih Tekke'nin uluslararası alanda bir başarısı var mı? Bilhassa güçlü rakipler karşısında çok az pozisyona giriyor, gol atamıyor, sırtı rakip kaleye dönük, kafa toplarında hiç başarılı olamıyor. Ayrıca fiziki devamlılığı da yok. Canlı bir örnek vereyim: 4 gün arayla kritik Danimarka ve Ukrayna maçlarında görev yapınca sezon başı olmasına rağmen tükendi. Sivas ve Vestel Manisa maçlarında sahada yoktu.
Hakan Şükür senelerdir haftada 2 gün oynuyor. Zorluk derecesi yüksek uluslararası maçlarda hem G.Saray'da hem Milli Takım'da savaştı. Pres yaptı, savunmaları rahatsız etti, goller attı, goller attırdı. En önemlisi de sistemi işleten başrol oyuncusuydu. Üstelik senelerdir bu ağır trafikte sakatlık probleminden oynayamadığı maç sayısı 5'i geçmez.

ERSUN
YANAL YAKTI
Ersun Yanal eğer hayal dünyasında yaşamayıp Hakan Şükür'ü dışlamasaydı biz bugün grup lideriydik. Yüksek tempolu ve hırslı oynadığımız Danimarka deplasmanında 60 dakika 10 kişi oynayan rakibi mutlaka yenerdik. Ukrayna'ya İstanbul'da en azından yenilmezdik. O maçta belki de futbol tarihimizin en fazla sayıda duran topunu kazandık. Stoperleri ve kalecileri yıldız oldu. Ayrıca 2 maçta da golsüz berabere kaldığımız Yunanistan'ı en az bir defasında yenerdik. Ben Ersun Yanal'ı yazılarımla Hakan Şükür konusunda hep eleştirdim. Eleştirimin odak noktası da şuydu; Hakan Şükür'ün Türkiye'de alternatifi yok. Onun kadar deneyimli ve etkili olmasa da, benzer yapıda faydalı bir alternatif olsaydı bu kadar üstünde durmazdım.
Şenol Güneş de Hakan Şükür'ü her yönüyle takdir eden bir teknik adam. Güneş 50 sene sonra katıldığımız Dünya Kupası'nda takımı 3. yaparak tarihe geçti. 2004 Avrupa Şampiyonası elemelerinde de Milli Takımımız genelde başarılıydı. İngiltere gibi güçlü bir rakibin kıl payı gerisinde kaldık ama playoff'ta Letonya maçı kabus oldu.
Bu kabusun nedeni, Letonya ile deplasmanda elverişsiz saha koşullarında Şenol Güneş'in inanılmaz bir yanlışla Hakan Şükürsüz oynamasıydı. Bu yanlışı yapmasa biz o takıma kesinlikle yenilmez, Euro 2004'e katılırdık. Güneş de hâlâ Milli Takım'ın başında olurdu.
Fatih Terim Hakan Şükür'ün değerini çok iyi biliyor.
Terim'in de Hakan Şükür ile zaman zaman büyük problemleri oldu. Ama kendi yöntemleriyle bunları halledip Hakan'ı hiç devre dışı bırakmadı. Çünkü kafasındaki sistemin işlemesinin odak noktasının ve diğer katkılarıyla saha içindeki en büyük silahının Hakan Şükür olduğunu biliyordu.

UEFA'DA
BAŞ AKTÖR
Fatih Terim Milli Takım'ı seneler sonra 96 Avrupa Şampiyonası'na götürdü. En önemlisi belki de bir daha görmemiz mucize olan UEFA Kupası'nı G.Saray'a kazandırdı. Bu başarıda Terim modelinin ve takımdaki bütün futbolcuların katkısı vardı. Ama baş aktör yine Hakan Şükür'dü. Fatih Terim Milli Takım'da tekrar göreve gelince hiç düşünmeden Hakan Şükür katkısını devreye soktu. Grup liderliğini garantileyen namağlup Ukrayna'yı, 'tamam devam mı' maçında zor da olsa deplasmanda yendik. 90 dakikada 2 pozisyonumuz var. Biri kaçtı, biri gol oldu. İkisinin de hazırlayıcısı Hakan Şükür.
Eğer Hakan Şükür oynamazsa G.Saray'ın Tromsö maçından bile çekiniyorum. Ama en büyük korkum cezası dolayısıyla oynayamayacağından Arnavutluk deplasmanı.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Takım oyunu   / 25-09-2005
 Hiç konuşulmayan hata   / 20-09-2005
 Nefes kesen uzatma   / 19-09-2005
 Büyük hata   / 14-09-2005
 Heinz doğru transfer   / 13-09-2005
 Korkutan devre   / 11-09-2005
 Hakan olmasa yenilirdik   / 06-09-2005
 Ümidimiz bitmedi   / 04-09-2005
 Galatasaray turu geçer   / 30-08-2005
 Orta saha başarısı   / 28-08-2005
ÖMER ÜRÜNDÜL
Hakan Şükür'ün değerini bilmeli
Hakan Şükür gibi ülke...
HASAN SAYDAM
Ders çalışmayı özlemişim
Ders çalışmayı bir tarafa...
TRT'nin personeli çok kalabalık
TRT'nin personeli çok kalabalık
Devlet Bakanı Atalay'a göre TRT'nin en önemli sorunu personel gideri.
İrtica ve terör uyarısı
İrtica ve terör uyarısı
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Harp Okulu...
Mankenliğe veda ediyor
Mankenliğe veda ediyor
Yaklaşık 10 yıldır podyumları arşınlayan 28 yaşındaki Çek model...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu