kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ben ekol yarattım
Kendimi babama beğendiremedim
Örneğim Terim

Ben ekol yarattım

"Benim sahadaki varlığım Türk futbolunda önemli stoperler çıkmasına neden oldu. Beni tutmaya çalışan oyuncuların ortaya çıkmasıyla bir ekol yarattığımı düşünüyorum.".

Galatasaray'ın ve Türk futbolunun süper yıldızı Hakan Şükür, SABAH'ı ziyaretinde her şeyi anlattı: "İlk haftalarda yaşadığım ağır gribe rağmen sezona performans olarak kötü başlamadım. Ama o çizgiden topu geçiremediğiniz sürece her zaman 'Kötü oynuyor.. Yine gol atamıyor' deniliyor. Maalesef bizim ülkemiz böyle. Bunca sene yüzlerce gol atmışım. Atamayınca bir eksiklik ve üzüntü yaşıyorum." "Hata yaptığım zaman özür dileme erdemliğini çok iyi bilirim. Yıllarca çok ağır şeyler yaşadım. 'Paracı' dendi, 'Dinci' dendi. Ama sonunda hep ben haklı çıktım. 13 yıldır bu camianın içindeyim. Galatasaray'ın içinde 15 senede yöneticisinden futbolcusuna ikisi üçü değişiyor, onun dışında 10 tanesi hep aynı. Bu kadar ağır ithamlarla, benim bu camiada senelerce barınabilmem mümkün mü? Her şeyimi biliyorlar. Nefes alışımı biliyorlar, yıllardır idmana gidiyoruz, aynı odalarda kalıyoruz. Kısacası bunlarla baş etmek zordu. Ama hepsini aştım."

"TEK BAŞIMA NE YAPARIM!"

"Sade olmayı çok istiyorum. Ancak bu kadar sorunla boğuşabilmek bazen psikolojik dengesizliklere yol açıyor. Taş olup çatlayacağınız anlar oluyor. Kişilik olarak kimsenin arkasından konuşmam, yüzüne söylerim. Paylaşımcıyım. Takımdaşlık ruhunu çok istiyorum. Yani tek başıma, ferdi yeteneklerimle bir şey olacağına inanmıyorum." "Beni eleştirmeyi kafasına koyanlar futbolumu beğense de beğenmedikleri yönlerimi gündeme taşıyor. Geçmişteki hatalarımı toplum psikolojisine ters düşecek, kavgaya yol açacak biçimde yansıttılar. Eğer beni çok seviyorsan, Hakan Şükür'ü anlatmanın mutlaka bir yolu var. Örneğin milli maçta Tümer'e attığım pasa övgüler yağdırırsın. Ama ben insani değerlere önem verdiğim için ağır eleştirenlere de selamımı veriyorum."

"İNTER EN BÜYÜK HATAM"

"En büyük hatalarımdan biri İnter yerine Milan'a gitmemek oldu. Bunu her defasında söylüyorum. Fatih Hocam da, Milan'ın başındayken orada kolej havasının olduğunu ve yeni gelenleri sahiplenen bir kulüp olduğunu söylüyordu. Yani İnter gibi kaos dolu ve dejenere futbolcuları barındıran bir kulüp değildi." "Kabul etmek gerekir ki, futbol sahalarında farklı bir Hakan Şükür var. Çok mücadele eden, presin dışında asist yapan, egoist olmayan. Aynı zamanda Allah'ın bir lütfu çok gol atan bir Hakan Şükür. Benim sahadaki varlığım Türk futbolunda önemli stoperlerin çıkmasına neden oldu. Beni tutmaya çalışan oyuncuların ortaya çıkmasıyla bir ekol yarattığımı düşünüyorum."

ANELKA FORMAMI İSTEDİ
"Anelka çok genç. Hakkımdaki düşüncelerinin arkasında beni top oynamadığı dönemlerden tanıyor olması var sanırım. Onunla geçen sezonki 5-1'lik kupa maçı sonrası bir sohbetimiz olmuştu. Ayrıca Kadıköy'de 1-0 yenildiğimiz maç sonrası soyunma odamıza gelerek, inanılmaz bir alçakgönüllülükle bizi tebrik etti ve benden formamı istedi. Eğer futboldan biraz anlıyorsanız Anelka'yı tartışmazsınız. Türk insanı olarak, Anelka'nın bu ülkede futbol oynaması beni çok mutlu ediyor." "Hagi daha kontrollü oynatıyordu, Gerets tam tersi. Ben bir forvet olarak daha ofansif oynamayı çok seviyorum. Ama Tomas'a veya Song'a sorarsanız, onlar da orta alana bir kişinin daha konmasını, kendilerini garantiye almayı ister. Hocamız bize '3 yediysen, 4 atacaksın' diyor. Bu mantalite doğrultusunda artık stoperlerimiz de, beklerimiz de hücum adına bir şeyler yapmak istiyorlar. Gerets, rakiplerimiz için 'Bırakın onlar bize önlem alsın, ben kimseye önlem almam' diyor. "Türkiye'de benim kariyerime ulaşmak pek kolay gözükmüyor. İstikrar şart. Uzun sakatlık yaşamayacaksın. Mesela Necati... Yaşı daha çok genç. Kısa zamanda bayağı gol attı. Kariyerimi Neco zorlar diye düşünüyorum. Ümit Karan'ın yaşı itibariyle benim attığım sayıya ulaşması zor."

"BI-RAK-MI-YO-RUM"
"Futbolu bırakma gibi bir düşüncem yok. En az iki sene daha oynamayı düşünüyorum. Uzakdoğu'dan ciddi teklifler geliyor ama ben burada devam etmek istiyorum. Ama gerçekler ortada. Bülent'e olanlar benim de başıma gelebilir." "Taraftarımızın bana olan sevgisi inanılmaz. Ben de onları çok seviyorum. Onlar her şeyi hak ediyor. Özellikle İzmir'deki, Vestel Manisa maçında oyundan çıkarken bana yapılan sevgi gösterisini hiç unutmayacağım."

FAZIL ÜNVERDİ


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Yarıda kalmasın
 Brezilya'ya dönüyorum
 Her daim Herr Daum
 Beraberlik başarıdır
 Çalımbay zirvesi!
 Ha doping ha uyuşturucu
 Yeni yıldız Thun
 Değişim istikrarı!
 Ekran Hoca
 Süper Lig Panoraması
 G.Saray günlüğü
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Hakan Şükür'ün değerini bilmeli
Hakan Şükür gibi ülke...
HASAN SAYDAM
Ders çalışmayı özlemişim
Ders çalışmayı bir tarafa...
TRT'nin personeli çok kalabalık
TRT'nin personeli çok kalabalık
Devlet Bakanı Atalay'a göre TRT'nin en önemli sorunu personel gideri.
İrtica ve terör uyarısı
İrtica ve terör uyarısı
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Harp Okulu...
Mankenliğe veda ediyor
Mankenliğe veda ediyor
Yaklaşık 10 yıldır podyumları arşınlayan 28 yaşındaki Çek model...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu