kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İki nar uğruna vahşi cinayet

Malatya'da iki nar yüzünden korkunç bir vahşet yaşandı. İbrahim Şengün, narları koparan 9 yaşındaki Umut Ünsal ve Hüseyin Aksüt'ü döverek bayılttı. Bağlayıp ateşe verdi... Yakalanınca da çocukların birine tecavüz ettiğini söyledi.

İki nar uğruna vahşi cinayet

Bahçesinden nar koparan 9 yaşındaki iki çocuğu bayıltıp diri diri yakan zanlı suçunu itiraf etti. İbrahim Şengün arama ekibine katılarak cesetlerin bulunmasına da yardım etti.

Malatya'da iki tane nar yüzünden yaşanan vahşet duyanların kanını dondurdu. Yazıhan ilçesine bağlı Hamidiye köyünde önceki akşam meydana gelen olayda, köyde yaşayanlar, İbrahim Şengün'ün ablasının kına gecesi için toplandı. Büyükler eğlenceye başlarken, iki ailenin Hamidiye İlköğretim Okulu 3'üncü sınıfına giden ve aynı sırada oturan oğulları 9 yaşındaki U.Ü. ile H.A. diğer arkadaşları ile bahçede oyun oynamaya başladı. İki arkadaş, bahçenin arka tarafındaki nar ağacından birer tane nar kopardı. Kısa bir süre önce askerden gelen ve içine kapanık bir yapısı olduğu belirtilen İbrahim Şengün, bu duruma çok sinirlenerek iki çocuğu kovalamaya başladı. Korkuya kapılan çocuklar da bahçeden çıkıp köyün dışına doğru koşmaya başladı. Çocukların kaçmalarına daha da sinirlenen Şengün, peşlerinden gittiği iki çocuğu köyün 200 metre dışında yakalayarak dövmeye başladı. Çocuklar bir süre sonra dayaktan bayıldı. Hırsını alamayan Şengün köye dönerek bir çamaşır ipi aldı ve çocukları el ve ayaklarından bağladı. Ardından da baygın vaziyetteki iki çocuğu sürükleyerek yakındaki dere yatağına götürüp üzerlerine kekik otu koyarak ateşe verdi. Talihsizçocuklar diri diri yanarken, İbrahim Şengün hiçbir şey olmamış gibi geri dönerek kına gecesini izlemeye koyuldu.

ARAMALARA KATILDI
Gecenin sonunda çocukların ortada olmadığını gören iki aile panik halinde U. ve H.'yi aramaya başladı. Aramalara katılan İbrahim Şengün de bir süre sonra, silahlı iki kişiyi cesetlerin bulunduğu yöne koşarken gördüğünü söyleyerek köylüleri o tarafa yönlendirdi. Arama çalışmalarını sürdüren köylüler kısa bir süre sonra iki çocuğu dere kenarında ağır yaralı olarak buldu. Çocuklarını o durumda gören acılı aileler, sinir krizi geçirirken, köylüler iki arkadaşı önce Yazıhan ilçesine bağlı sağlık ocağına götürdü. Burada ilk müdahaleleri yapılan çocuklardan U. Ü. Beydağı Devlet Hastanesi'ne, H.A. ise durumu daha ağır olduğu için Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırıldı. Sonrasında duruma ağırlaşan U.Ü. de Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edildi. Benzeri görülmemiş bir şekilde yaşamlarını yitiren ve vücutlarında yüzde 70 oranında yanık oluşan çocuklar kurtarılamadı.

SIRA ARKADAŞIYDILAR
Olayın bildirilmesi üzerine köye gelen jandarma, kına gecesine katılan diğer çocukların, İbrahim Şengün'ü iki arkadaşlarını kovalarken gördüklerini söylemesi üzerine Şengünİbrahim Şengüngözaltına alındı. Jandarma tarafından sorguya alınan Şengün, suçunu itiraf ederek her şeyi anlattı. İfadesinde çocukları "Bir yıldır çocuğu gibi bakıp yetiştirdiği" narları koparırken görünce kendisini kaybettiğini söyleyen Şengün, bayılttığı çocuklardan birine tecavüz ettiğini de öne sürdü. Evde yapılan aramada da çocukların el ve ayaklarının bağlandığı çamaşır ipinden arta kalan parçalar bulundu. Olay yerinde bir bahçe traktörü izine rastlayan savcılık, cinayete ikinci bir kişinin karışıp karışmadığını ve talihsiz çocukların başka bir yerde öldürüldükten sonra olay yerine götürülerek yakılıp yakılmadığını belirlemeye çalışıyor. Zanlı İbrahim Şengün tutuklanırken, ailesi ise jandarmanın koruması altında köyü terk etti. Korkunç olayın ardından Hamidiye İlköğretim Okulu 3'üncü sınıfında okuyan ve aynı sırada oturan iki çocuğun arkadaşlarını da yasa boğdu. Okula geldiğinde çocukları ağlarken bulan öğretmenleri Koray Öz, derse giremedi. Arkadaşları da iki minik öğrencinin sırasına çiçek bıraktı. Katil zanlısı İbrahim Şengün, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Malatya Cezaevi'ne gönderilirken, linç edilmekten korkan ailesi de jandarmanın korumasında köyden ayrıldı.

Sırrıberk ARSLAN - Zekeriya ÖZKÖSEOĞLU / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Hava yastıklarının biri bile açılmadı
 Türk doktorun mucize bebeği
 TV dizisinde acı son
 Starlar birbirine girdi
 Kaçırılmak istenen kuyumcuya şok
 Üsküdar Meydanı trafiğe kapanıyor
 SHÇEK'de 5 yılda 478 cinsel istismar davası
 Porno film eşliğinde cinsel taciz iddiası
 Okulda verilen yemek zehirledi
 Kazdıkları kuyuya düştüler
 Beşiktaş'a 'Çağdaş' kültür sanat merkezi
 Nezih Demirkent ödülü "Kara Altının Öyküsü"nün
 Tiyatroculardan Bilgin'e teşekkür plaketi
 İyi ki doğdun
 Başımız Sağolsun
 Alo SABAH İstanbul
REHA MUHTAR
Nahoş
Kafamı kurcalayan acayip sorular var... Ne...
EMRE AKÖZ
Erdoğan gol mü yedi?
Star TV'nin dünkü satışını...
MEHMET BARLAS
Star TV'nin satışı üzerine medyada doğan yeni...
SAVAŞ AY
Ustasından tek derste 'Frikik nasıl...
HINCAL ULUÇ
Dinlenme dediğin böyle olur...
Bu defa tam bir dinlenme...
Ben ekol yarattım
Ben ekol yarattım
"Benim sahadaki varlığım Türk futbolunda önemli stoperler çıkmasına...
Yarıda kalmasın
Yarıda kalmasın
17 yaş altı milliler Çin'i 5-1 yenerek yarı finalist oldu. Gençler...
Suriye'de "rejim değişimi" senaryoları
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Steve Hadley'in geçen...
Ecevit'ten ahde vefa
Ecevitler, Oran'da 3'üncü kattaki kullanmadığı evini, daha önce...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu