kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Baykal:Terörü görmemezlikten gelmek ağır sonuçlar doğurur
Baykal:Terörü görmemezlikten gelmek ağır sonuçlar doğurur

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, terör konusunda, ''Bu konuda gevşek durmanın, geçiştirmenin, görmemezlikten gelmenin, terör uygulayanlarla ilişkili çevrelerin sırtını sıvazlamanın, onlara hoş gözükmeye çalışmanın ne kadar ağır sonuçlar doğuracağını ısrarla anlatıyoruz'' dedi.

Baykal, çeşitli temaslarda bulunmak üzere THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'dan Londra'ya gitti. Baykal, İngiltere'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda yaptığı açıklamada, İngiltere İşçi Partisi'nin kongresi içinde düzenlenecek toplantıya konuşmacı
olarak katılacağını belirterek, toplantının Türkiye ile ilgili olduğunu söyledi.

Toplantıda, Türkiye'nin AB ile tam üyelik ilişkisinin tartışılacağını ve Kıbrıs konusunun Türkiye'nin AB ile ilişkileri karşısında bir engel haline dönüştürülmesinin değerlendirileceğini kaydeden Baykal, burada düşüncelerini aktaracağını anlattı.

Baykal, İngiltere'den İtalya'ya geçeceğini ve Venedik'te ''İslam ve Demokrasi'' konusunda düzenlenen toplantıya katılacağını da belirterek, daha sonra Roma'ya gideceğini ve İtalyan Sosyalist Partisi'nin düzenlediği Türkiye-AB ilişkilerini konu alan bir çalışmaya katılacağını bildirdi.

CHP Genel Başkanı Baykal, ''Türkiye'nin 3 Ekim'de AB ile müzakerelerinin başlamasından önce bu çalışmalarımızın bir önemi, yararı olacağını umut ediyorum. Bu nedenle yapılan çağrıları değerlendirmeyi bir görev bildik'' dedi.

TERÖR KONUSU

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Baykal, ''Erzincan-Erzurum demiryoluna konulan 25 kilogramlık patlayıcıların son anda fark edilerek imha edildiği''nin hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

''Çok üzüntü verici bir tablo. Maalesef bir süredir kamuoyumuza anlatmaya çalıştığımız, terörün tırmanışı konusunun kesintisiz sürmekte olduğunu gösteriyor. Terörün yeni bir nitelik kazanmaya başladığına ilişkin teşhisimizin burada da doğrulandığını görüyoruz. Demiryoluna C-4 koyarak toplu suikast girişiminde bulunmak, artık siyaset değil, insanlık, ahlak anlayışının dışında bir olaydır.

Maalesef, bu yollara başvurmaya başladıklarını görüyoruz. Terör konusu çok önemli. Türkiye'nin dikkatini, ilgisini bu konuya çekmeye çalıştık. Çok kararlı net tavır takındık. Herkesin tavır takınmasını istedik. Bu konuda gevşek durmanın, geçiştirmenin, görmemezlikten gelmenin, terör uygulayanlarla ilişkili çevrelerin sırtını sıvazlamanın, onlara hoş gözükmeye çalışmanın ne kadar ağır sonuçlar doğuracağını ısrarla anlatıyoruz.''

Baykal, yurdun her kesiminden insanın bu konuya sahip çıktığını ifade ederek, ''Güneydoğu'daki halkımızın ezici çoğunluğu bu tip gelişmelerin süratle önlenmesini, terör uygulamasına kesin, kararlı bir tavır takınılmasını ve onun etkisiz kılınmasını istiyor''
dedi.

TBMM'de genel görüşme önergesi verdiklerini hatırlatan Baykal, ''Maalesef hükümeti genel görüşmenin müzakeresine ilgi duyar hale getiremedik. Sayın Başbakan müzakereye katılmayı reddetti. TBMM'de bulunmadı. Arkasından yapılan oylamada 'genel görüşmeye gerek yok, konuşacak bir şey yok' denilerek konu örtbas edildi, kapatıldı. Terör tırmanıyor. Maalesef hükümeti bu konuda duyarlı davranmaya ikna edebilmiş değiliz. Türkiye yanlış konuları konuşuyor. Doğru konuları yanlış kişiler konuşuyor'' dedi.

Demiryolundaki eylemin zamanında fark edilerek önlenebildiğini hatırlatan Baykal, ''Ama o kadar güven içerisindeler ki, oradaki patlamayı seyretmek üzere tertibat almışlar'' diye konuştu.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 TBMM'de yoğun gündem
 Org. Büyükanıt'tan AP'ye kınama
 "Gensoru vereceğiz"
 Arınç: "Türkiye müzakere sürecine başlayacaktır"
 Tarihi konferans bitti
 'Yumurta atanlar çakıltaşı bile değil'
 'Ben bu meseleye ağırlığımı koymam'
 Müzakereler öncesinde açılış konuşması sancısı
 Paranın patronlarından Türkiye'ye AB desteği
YAVUZ DONAT
Kayseri'de meydan diyalogları
Yakın gelecekte seçim yok.
İnönü'nün 'stereo' koltuğu
Kulağı az işiten İsmet İnönü'nün, klasik müzik konserlerini özel bir...
İşte Başkan'ın zafer reçetesi
Akciğer, kolon ve karaciğer kanserini yenen Çiğli Belediye Başkanı...
Derviş, AK Parti'ye rakip olabilirdi
Derviş, AK Parti'ye rakip olabilirdi
Devlet Bakanı Prof. Dr. Beşir Atalay "Seçim anketlerinin tek sürprizi...
Fidyeci caniler!
Fidyeci caniler!
Çanakkale'de 14 yaşındaki İsa Yıldırım'ı fidye için kaçıran iki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu