kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Org. Büyükanıt'tan AP'ye kınama

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ''Avrupa Parlamentosu'nda(AP), terörle mücadelemizi 'saldırgan askeri operasyonlar' olarak niteleyen düşünce ve ifade şeklini esefle kınıyorum'' dedi.

Kara Harp Okulu 2005-2006 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış töreninde konuşan Orgeneral Büyükanıt, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesini 'saldırgan askeri operasyonlar' olarak tanımlayan ifadeleri, ''Türkiye Cumhuriyeti'ni uyandırması gereken çan sesleri
olarak izlediğini'' bildirdi.

"İKİ BÜYÜK TEHLİKEYLE KARŞI
KARŞIYAYIZ"


Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün iki büyük tehlikeyle karşı karşıya bulunduğuna işaret eden Büyükanıt, birinci tehdidi, yaşadığımız çağda hala Türkiye'de hilafeti ve şeriatı hayal eden çarpık ve hayali bir düzeni arzu eden her türlü geniş yelpazede yer alan irticai düşüncelere sahip grupların var olması, ikinci tehdidi ise son günlerde değişik platformlarda ortaya çıkan, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik etnik ayrımcılığa dayalı terör örgütü faaliyetlerinin oluşturduğunu söyledi.

Türkiye'yi bir kaos ve çatışma ortamına sokmak isteyen mihrakların aynı zamanda kendi kaçınılmaz sonlarını da hazırladıklarının altını çizen Orgeneral Büyükanıt, şunları kaydetti:

''Avrupa Parlamentosu'nda, terörle mücadelemizi 'saldırgan askeri operasyonlar' olarak niteleyen düşünce ve ifade şeklini esefle kınıyorum. Tüm dünyanın teröre karşı belli ölçüde tavır aldığı bir ortamda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Terörle mücadelesini 'saldırgan
askeri operasyonlar' olarak tanımlayan bu tür ifadeleri, Türkiye Cumhuriyeti'ni uyandırması gereken çan sesleri olarak izlemekteyim.

Her türlü cinayeti hayasızca ve insanlık dışı eylemlerle işleyen tarihin en kanlı terör örgütünün , bugün tüm bu cinayetlerini, barbarlıklarını, demokrasi, özgürlük ve barış gibi insanlığın en yüksek değerleri ile örtüştürmeye çalışanların ve bunlara destek verenlerin oyununa Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin inançlı koruyucuları alet olmayacaktır. Ülke içinden ve ülke dışından destek gören yıkıcı ve bölücü faaliyetler, elbette ki, Türkiye Cumhuriyetini korumakla yükümlü dinamik güçlerin pençelerinde yok olacaklardır''

"KENDİ ULUSUMUZU TABİİKİ SEVECEĞİZ"

Orgeneral Büyükanıt, törende yaptığı konuşmada, ulusal konularda özellikle PKK terör örgütüne karşı gösterilen her tepkiye, 'Türkiye'de milliyetçilik yükseliyor mu?' yargısı ile yaklaşıldığını belirterek, Bu duygunun, ulusun ve onun yüksek değerlerini bir anlamda baskı altına almak anlamına geldiğini ifade etti. Büyükanıt, ''Bizim Milliyetçiliğimiz Atatürk Milliyetçiliğidir. Kendi ulusumuzu tabii ki seveceğiz ve daha açıkçası sevmeyenlerden de nefret edeceğiz'' dedi.

Bu sevginin etnik temele dayanan bir sevgi değil, bir yurttaşlık sevgisi olduğunun altını çizen Büyükanıt, şöyle konuştu:''Avrupa Parlamentosu'nda, terörle mücadelemizi 'saldırgan askeri operasyonlar' olarak niteleyen düşünce ve ifade şeklini esefle kınıyorum. Tüm dünyanın teröre karşı belli ölçüde tavır aldığı bir ortamda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesini 'saldırgan askeri operasyonlar' olarak tanımlayan bu tür ifadeleri, Türkiye Cumhuriyeti'ni uyandırması gereken çan sesleri olarak izlemekteyim. Bilmeyenler için ifade ediyorum. Anayasamız ırkdaşlık üzerine değil, yurttaşlık üzerine kurulmuştur. Anayasayı okuyan, okuduğu halde anlamak istemeyenlere ifade etmemiz gereken konu budur. Türkiye Cumhuriyeti'ndeki vatandaşlarımızın hangisine ayrıcalık tanınmıştır? Yoksa Türkiye Cumhuriyeti içinde ayrılıkçılığı öngören gruplar mı yaratılmaya çalışılıyor?''

Bütün bu söylemleri dile getirenlerin ulusal kimliği parçalamak, dil birliğini ortadan kaldırmak ve bölünmeye hazır bir Türkiye görmek isteyenler olduğuna dikkati çeken Büyükanıt,'' Türkiye'nin ve ulusumuzun güçlü ve dinamik yapısı, ülke sevgisi bu düşünceleri ifade edenlerin yüzüne bir şamar gibi çarpacaktır'' dedi.

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Orgeneral Büyükanıt, tarih boyunca önemli uygarlıklara zemin oluşturan ve güç odaklarının her zaman ilgi ve etki alanı içinde bulunan bölgenin en güçlü ordusunda görev yapacaklarını hatırlatarak, coğrafyayı değiştiremeyeceklerine göre güçlü olmaktan başka çarelerinin bulunmadığını anlattı.

''İHTİRASLARINIZIN TUTSAĞI OLMAYIN''


Büyükanıt öğrencilere hitaben şunları söyledi: ''Genç Harbiyeliler, geleceğin komutanları siz olacaksınız. Kendinizi bu sorumluluk ve üstleneceğiniz onurlu görevlere hazırlamalısınız. Bu yolda mutlaka başarılı olmak zorundasınız. Başarıyı elde etmek için çok istekli olun. Ancak, hiçbir zaman duygularınızı aklınızın önüne koymayın. İhtiraslarınızın tutsağı olmayın. Unutmayın ki, duygularımız çok iyi bir hizmetkar, çok haşin bir patrondur.''

Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Reha Taşkesen de, Kara Harp Okulu'nda, 2005-2006 eğitim-öğretim yılında 11 dost ve kardeş ülkeden 163 misafir öğrenci ile birlikte 3 bin 643 Harbiyeli'nin öğrenim göreceğini belirterek, başarı dileklerinde bulundu.

Açılışta, Prof. Dr. Ünsal Yavuz, ''2000'li Yıllarda Kalkınma ve Küreselleşme Açısından Türkiye'de Ulus Devlet Olmanın Önemi'' konulu ilk dersi verdi.
Törende ayrıca, Orgeneral Büyükanıt, Profesörlüğe yükselen Doç.Dr Yüksek Mühendis Albay Taner Altınok'a profesörlük belgesini ve 2005-2006 eğitim-öğretim yılında başarılı öğrenciler ile personele başarı belgeleri ve armağanlarını, verdi.


(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 TBMM'de yoğun gündem
 "Gensoru vereceğiz"
 Baykal:Terörü görmemezlikten gelmek ağır sonuçlar doğurur
 Arınç: "Türkiye müzakere sürecine başlayacaktır"
 Tarihi konferans bitti
 'Yumurta atanlar çakıltaşı bile değil'
 'Ben bu meseleye ağırlığımı koymam'
 Müzakereler öncesinde açılış konuşması sancısı
 Paranın patronlarından Türkiye'ye AB desteği
YAVUZ DONAT
Kayseri'de meydan diyalogları
Yakın gelecekte seçim yok.
İnönü'nün 'stereo' koltuğu
Kulağı az işiten İsmet İnönü'nün, klasik müzik konserlerini özel bir...
İşte Başkan'ın zafer reçetesi
Akciğer, kolon ve karaciğer kanserini yenen Çiğli Belediye Başkanı...
Derviş, AK Parti'ye rakip olabilirdi
Derviş, AK Parti'ye rakip olabilirdi
Devlet Bakanı Prof. Dr. Beşir Atalay "Seçim anketlerinin tek sürprizi...
Fidyeci caniler!
Fidyeci caniler!
Çanakkale'de 14 yaşındaki İsa Yıldırım'ı fidye için kaçıran iki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu