kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Futbolumuza yeni bir soluk

Fatih Terim ve ekibi, Türk futbolunun yarını için geliştirdikleri ve federasyona aktardıkları projeleri SABAH'a anlattı.

Son Dünya Kupası'nda üçüncü sıraya yerleşen A Milli Takımımız'ı 2006 Dünya Kupası finallerine taşıyabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Milli Takımlar Baş sorumlusu Fatih Terim ve ekibi, kısa vadededeki bu hedefin dışında uzun vadeli hedefler için de kolları çoktan sıvamış durumda. Futbol Federasyonu'nun Beylerbeyi'ndeki tesislerinde SABAH'ı konuk eden Terim ve ekibi, futbola yeni bir soluk ve yüz kazandırmak için aralıksız sürdürdükleri çalışmalar hakkında da bilgi verdiler. Terim ve ekibi, göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları çalışmalar sonrasında Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'na birçok proje sunmuş durumda. Geçmişte yaptığı çalışmalarla futbola yeni bir çehre kazandıran Terim'in bu kez daha geniş bir ekiple işe soyunması ve daha geniş kapsamlı projeler sunması federasyon tarafından da memnuniyetle karşılandı.
SABAH'ın ziyaretinde Tolunay Kafkas (Ümit Milli Takım Antrenörü), Reha Kapsal (Ümit Milli Takım Teknik Direktörü), Müfit Erkasap, Mehmet Özdilek, Oğuz Çetin (A Milli Takım Antrenörü), Fatih Terim (Milli Takımlar Baş Sorumlusu) ve Eser Özaltındere (A Milli Takım Kaleci Antrenörü) detaylı bilgiler verdiler. 2006 mücadelesinin sonuçlanmasının ardından Milli Takım'a çok sayıda genç yetenek kazandırmaya hazırlandığı öğrenilen Fatih Terim'in ekibini de bu yönde çalışması için talepte bulunduğu öğrenildi. Hedeflerini kısa ve uzun vade olarak ikiye ayıran Terim, "Yarının temelini bugünden atabiliriz. Ama bu günlerde düzgün çalışmazsak yarının temeli bozuk olur" diye konuştu. İşte Terim ve ekibinin federasyona sunduğu yeni öneriler:

1- 1998 yılında kaldırılan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın yerine Süper Kupa finali yurt dışında olmak kaydıyla oynansın. Böylece hem yurt dışındaki Türk izleyiciler takımlarını izleme fırsatı bulurlar hem de sezon öncesi Avrupa Kupaları'na hazırlanan takımlara ciddi bir sınav fırsatı doğar.

3- Sarı kart uygulamasında birçok ülkedeki sisteme geçilsin. Sezon içinde önce 4 sarı karta bir maç ceza verilsin. Daha sonra üç ve iki sarı kart futbolcuya ceza getirsin. Böylece futbolcuların sahada daha kontrollu olmaları sağlanacak. sağlanacak. Bu Avrupa maçlarına da yansıyacak.

3- Rezerv lig uygulaması bir an önce başlasın. O hafta kadroya alınmayan oyuncuların yer alacağı maçlar için önceleri o haftaki A takımlar maçı öncesi aynı stadda yapılması fikri ortaya atılmıştı. Şimdi bu maçların yaş sınırı gözetilmeden pazartesi günü oynanması gündemde. Böylece federasyonunun yeni anlaştığı İddaa'dan gelecek paylar da artabilir.

4- 13 bölgedeki eğitim merkezlerinde planlanan reorganizasyon süratle gerçekleşsin. 6 bölgeyle başlayacak çalışmalar sonrası bölgelerden daha faydalı çalışmalar üretilebilir. Yeni yetenekler bulunabilir.

5- Futbol milli eğitime de sokulmalı. Böylece okullarda kurulan takımlar artar ve yeni bir kaynak oluşur. Futbol eğlenceden ziyade, eğitim dersi gibi olmalı. Böylece temeli sağlam çalışmalar yapılabilir. Bunun için federasyon istek yapacak her okulla temas kurmaya hazır.

6- Süper Lig'de 11 yabancı kalecinin görev yaptığı düşünülürse yerli kaleciler için teşvik arttırılmalı. Yabancı kaleci transferinde bazı ön koşullar uygulanabileceği gibi, Türk kalecilerin ikinci ve üçüncü ligler de dahil olmak üzere gelişimlerine Futbol Federasyon olarak destek verilebilir.

DENİZ DERİNSU


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Ana gibi yar olmaz
 Saracoğlu'nda pankart tepkisi
 Daum'dan annelere hediye
 Şimdi sıra yenilerde
 Protesto şoku
 Güz günleri
 Altın çocuklar Çin karşısında
 Gençler sezonu yeni açtı!
 Denizli allak 'Bulak'
 İç Anadolu derbisi
 Konya ulaşamadı...
 Susiç'in ilk maçı
 Artık 4 teker
 Alon-sona Doğru
 Adnan Türkkan'a baskı yapmıyoruz
 Portakal'ı soyabilecek miyiz ?
 Komşu finalde
 Nihat Kahveci Boş Geçmiyor
 Chelsea aldı gidiyor
 Extra
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Takım oyunu
Tempo ve saha içi organizasyonu olarak değil...
GÜRCAN BİLGİÇ
Fener'in iki kralı
Fenerbahçe tribünleri Beşiktaş...
AHMET ÇAKAR
Özel bir adam
Fenerbahçe dün gece futbol adına ve futbol...
RECEP GİRGİN
Yatko ve Son Of Sun
1.AYAK: Etkili olduğu pist ve...
Azrail'e beş gol birden attı
Azrail'e beş gol birden attı
Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut kanser oldu, vuruldu, kaza...
Ermeni Konferansı tartışmalı başladı
Ermeni Konferansı tartışmalı başladı
Boğaziçi Üniversitesi'nde önceki gün düzenlenecek olan ancak...
'Ana' gibi yar olmaz!
'Ana' gibi yar olmaz!
Ünlü iç çamaşırı mağazası Victoria's Secret'ın seksi yıldızı Ana...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu