kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dışarı Çıkmadan Önce
Dışarı Çıkmadan Önce
Acapella'nın sultanları
Okuldaki sorunlar

Dışarı Çıkmadan Önce

Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım çünkü geriye onlar kalıyor. Belki kendimizi katabileceğimiz durumlar karşımıza çıkar, kim bilir?

Penceredeki teyze
Eski dar bir Galata sokağı. Yine eski bir apartman. 13 eski mermer basamak. Basamakları çıktığınızda solda biraz yukarınızda pencereden bakan iki yaşlı teyze. Biri başörtülü. Size daha doğrusu aşağıya televizyon ekranından bakıyorlar. Sabahtan akşama kadar açık tv ekranından aşağıdakilere bakıyorlar. Sokağı seyreden iki teyzenin videosu. Demir pencere parmaklıklarının arkasına konmuş ekranlar. İlk görüşte teyzeleri gerçek sanıyorsunuz. 28 Eylül'e kadar. Saat 12'den akşam 8'e kadar etrafı seyrediyorlar. Apartmanın girişinde yukarıda. Bu konumu/durumu gerçekleştiren: Yasemin Ö. Kaya. Adres: Serdar-ı Ekrem Sokak. Elmaslı Apartmanı. No:31. Kuledibi. Mektup bilgisi: 23 Eylül 1959. Ahmet Hamdi Tanpınar. Fransa. Antibes'ten. "Deniz son derece edepsiz. Beş gündür etrafı gürültüye boğdu. Geceleri onun huzursuzluğunu, tabiatı Sinop'ta veya Antalya'da imişim gibi penceremde hissetmenin lezzeti başka şey."

25 Eylül Pazar
Fasulye Turşusu
Bir Pazar gününü de mutfakta değerlendiremez miyiz? Değerlendirebiliriz. Malzeme: Taze fasulye 2 kg. Sarımsak 10 diş. Kaya tuzu 75 gr. Acı kırmızı biber 2 adet. Tuzlu su. Taze fasulyeleri kılçıklarını alarak ayıklayın. Yıkayıp süzdürün. Sarımsakları dövün. Fasulyeleri kaynar suda 3-4 dakika haşlayın. Süzdürerek soğuk suya bırakın. Biraz bekletin. Temiz bir kaba alın. Dövülmüş sarımsağı, kaya tuzunu ve biberi ekleyin. İyice harmanlayıp birbirlerine karışmalarını sağlayın. 3 litrelik bir turşu kavanozuna düzgünce yerleştirin. Üzerini, kaynatılıp soğutulmuş tuzlu su ile hiç boşluk kalmayacak biçimde tamamlayın. Sıkıca kapatıp 15 gün beklemeye bırakarak kullanın. Sokak istatistikleri bilgisi: Zaman: Geçen hafta, 14.15. Yer: Akaretler Yokuşu ile Dolmabahçe caddesi köşesi. Yerdeki kuru çınar yaprakları: 55. Rüzgarda sürüklenen kuru çınar yaprakları : 8.

26 Eylül Pazartesi
Deniz minareli Bodrum vazosu
Baba ve hatta dede mesleğini sürdürüyor Mehmet Yılanlı. Çömlekçi. Ve hiç makine kullanmadan. Eski yapım şeklini uyguluyor. Kili dinlendirip elle çalışıyor. Amfora ve artık yapılmayan eski Bodrum vazolarını yapıyor. Özelliği üzerinin deniz minareleri ile bezeli/süslü olması. Fiyatları 15-20 milyon arası. Amforalar 100 dolar civarında. Müzelerde gördüğümüz amforaların aynısı. İstenirse zeytinyağı ya da şarap saklanabilir bu amforalarda. Tel: (0252) 367 12 45. Bodrum. Müzik bilgisi: CD'nin adı: Narcotango. Carlos Libedinsky'den. Bitmesini istemeyeceğiniz bir cd. Tademus SRL yapımı. Arjantin.

27 Eylül Salı
Denizin içinde bir duvar
Assos iskelede yüzünüzü mendireğe çevirdiğinizde sola 300 metre kadar yürüdüğünüzde. Tam deniz kıyısında. Üç insan boyu büyüklüğünde büyük bir kaya. Kayadan denize girip iki yüz metre açıldığınızda. Hemen solunuzda denizin içinde bir duvar. Antik liman duvarı. Yüz yıllar önceki bir depremden kalmış. Duvarın üstünde ayakta durduğunuzda su/deniz belinize geliyor. Deniz kestanelerine dikkat. Behramkale'den Gülpınar' giderken bir köy var. Adı: Bektaş Köy. Köyün yakınındaki Sivrice Koyu civarındaki bir pansiyonun telefonu: Alper (0543) 713 59 98 . Behramkale. Ayvacık.

28 Eylül Çarşamba
Bir kaç kuşak bir arada
Doğru zamanda doğru insanları toplayabilen mekan. Adı: U4. Viyana'ya gidip de U4'a gitmemek kesinlikle olmaz. Karşılaştığınız gençlerin anne babaları da gençliklerinde burada eğlenmiş. 2 tane dans pisti, iki pist arasında geniş bir bar var. Mekan bodrum katında. Salı günleri gitmenizi öneririz. Çok samimi bir ortam. Herkes birbiriyle kaynaşmış. Ayrıca U4'un internet sitesi var: www.u4club.at. Buradaki foruma ceketini, cep telefonunu ya da sevgilisini kaybetmiş kişiler yazabiliyor. U4, Schönbrunnerstra222, 1120 Wien - Tel: 01/8158307. Viyana. Sonbahar bilgisi: Bebek vapur iskelesinden Bebek Kahve'ye sahilden yürürken sol tarafınızda duvar dibinden pek çok kırmızı akşam sefası tohumu toplama imkanı.

29 Eylül Perşembe
Osmanlı'dan Avrupa Müziği
Bilgi Üniversitesi'nde öğretim üyesi tarihçi Christoph Neumann'dan güzel bir cd önerisi: Londra Osmanlı Saray Müziği Akademisi: Osmanlı Sarayı'ndan Avrupa Müziği. Şef: Emre Aracı. Kalan Müzik. CD'de yer alan eserler, sistematik çalışmalar sonucu Avrupa'nın çeşitli kütüphaneleri taranarak bir araya getirilmiş. Bu CD, Osmanlı İmparatorluğu'nun on dokuzuncu yüzyıldaki sosyolojik yapısına önemli bir ışık tutuyor. Globalizm bilgisi: Johannesburg'da çılgın bir bahar yaşanıyor. Ağaçlar yeşeriyor, çiçekler açıyor. En fazla 'Jacaranda tree' denen mavi-mor çiçekli ağaçlar var.

30 Eylül Cuma
Devasa derviş heykeli
Adı: Çiltaş Dinlenme Tesisleri. Adana-Mersin- Antalya çevre yolu üzerinde No 713 de temiz ve bakımlı konaklama yerlerinden biri. Konya'ya yaklaşırken. 500 er kişilik İki yemek salonu hizmet veriyor birinin adı Osmanlı Salonu. Türk damak zevkine hitap eden yemekleri garsonlar masanıza servis yapıyor. Diğeri ise Günter Salonu. Burası açık büfe. Avrupa'ya hitap eden türler. Türk yemeklerinin yanı sıra turistlere yönelik yemek bol çeşitli salata ve tatlılar var. Kişi başı on milyon. Temiz ve bakımlı. Bahçesinde beyaz dönen devasa Mevlevi derviş heykeli. Konya. Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin dizesinde yer almalı? Edip Cansever. "Aşk her yüzen geminin su kesimidir."

Semra AKTAŞ

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Hayatı keşfedin, bir an önce!
 Nü çekerken profesyonel hayvan oluyoruz
 'Kızım benim en yakın arkadaşım'
 Öğrencilere acil psikolojik destek
 Bir de kadınlara sorun
 Nefesine sağlık
 Ağrıya sarımsak bakteriye tere
 Eski ve yeni eserleriyle Kemal Tahir külliyatı
 Ayşe Kulin ne okuyor?
 Edebiyat dünyasında konuşulanlar
 Haftanın Kitapları
 Stil
 Gribi önlemek için gülün
 Kız Kulesi'nin tuttuğu günlük
 Edebiyat dünyasından yenilikler
 Haftanın Kitapları
 Ali Bey camları silin, çamaşırlar yarına kalsın
 İstanbul'da güzel şeyler oluyor
 Sanal ortamda anneliğe hazırlık
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Hayat ve yorum
Beni tanıyanlar bilirler, ben senelerce...
SUNAY AKIN
Uyanır uyanmaz gelin!..
Ünlü anatomi hocası Zeki Zeren,...
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
İntihar çocukluk mu?
Çocuk ve gençlerle bir arada olması...
PROF. DR. ERDEM YEŞİLADA
Bitkiler her derde deva mı?
"Doğa", basit...
Dar mekanda gerilim ve seks
Dar mekanda gerilim ve seks
Sinemada cinsellliğin bunca haşin insan ruhuna dalışın bunca yoğun...
Antalya'da yepyeni bir dönem başlıyor
Antalya'da yepyeni bir dönem başlıyor
Bu yıl Altın Portakal heykelciklerinden salonlarına festivalin her...
Lezzet avcısı kalori avcısına karşı
Türkiye'nin en ünlü diyetisyenlerinden Taylan Kümeli ve gastronomi...
Ramazan gelmeden iftar çadırı sorun oldu
Eminönü Platformu Sultanahmet Meydanı'nda Ramazan şenliklerinin yarattığı kötü...
Şimdi de şarkı söyleyecek
Müzikal eğitimi alan ama yıldızı dizi oyunculuğunda parlayan Halit Ergenç şarkı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.