kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bizde 4 Anelka var
G.Saray günlüğü

Bizde 4 Anelka var

G.Saray'a hayat veren gollerin sahibi Ümit Karan, "Anelka ve Nobre çok iyi golcüler. Ama bizde böyle 4 golcü var" dedi G.Saray'a hayat veren gollerin sahibi Ümit Karan, "Anelka ve Nobre çok iyi golcüler. Ama bizde böyle 4 golcü var" dedi.

eçen sezonu Ankaraspor'da geçirdikten sonra Galatasaray'a dönen Ümit Karan, teknik direktör Gerets'in ellerinde müthiş bir patlama yaptı. 6 maçta tam 9 gol atan, 3 tane de asist yapan Ümit, ligde de 12 takımdan fazla gol atmayı başardı. Peki neydi bu patlamanın sırrı? SABAH sordu, Ümit cevapladı.

Bu sezonki patlamanı neye bağlıyorsun?
Aslında bu patlama değil, açıkçası da zor bir soru. Ben her zaman kendimi iyi hissettim. Bu sezon da böyle oldu. Ayrıca bana şans getiren güzel bir insan ile tanıştık. Onun uğruna çok inanıyorum. Onunla da evlendim. Özel hayatımdaki mutluluk futboluma da yansıyor.

Geçmişini mi eleştiriyorsun?
Hayır, çok farklı olaylar yaşadım. Elbette benim da hatalarım olmuştur. Ancak özel hayatımla çok eleştirildim. İnsanlar hep gece hayatı ve bunun gibi şeyler aradı bende. Başka sebepler aramadı. Bana kimse ne oluyor, ne bitiyor diye sormadı. Herşey özel hayatıma bağlandı.

Yedek kalmaktan korktun mu?
G.Saray'da oynadığım maçlarda çok iyi işler yaptım. Sonuçta yeni bir hoca geldi ve bunun benim için iyi bir fırsat olacağını düşündüm. Ancak Hakan Şükür-Necati'nin arkasında kalacağımı da biliyordum. Ama elime gelen şansı iyi de kullandım. Sezon başı hazırlık maçlarında yanılmıyorsam 10 gol attım. İyi çalıştım, yedekliği problem etmedim ve ödülümü aldım.

Vestel'e attığın gole ne diyeceksin?
Sen sürekli idmanları takip ediyorsun. Böyle şık gollerim oluyor. Orhan ile göz göze geldik. O da uzun bir top attı, gelişine vurdum. Tabi ki bilerek vurdum, gol oldu. Ama o top dağlara taşlara da gidebilirdi. Ancak kaleyi gördüğüm an vurmaktan korkmuyorum.

Ya Milli Takım?
Milli formayı özledim. Fatih hocam çağırırsa koşa koşa giderim. Çağırmazsa da, daha çok çalışmam gerektiğini düşünürüm. Bunun başka tartışması olmaz. Her futbolcu milli olmayı ister ama kadro 25 kişi. Bunu da Fatih hoca belirler.

Lig nasıl başladı?
F.Bahçe iyi gidiyor. Umarım böyle devam ederler ki, lig çekişmeli olsun. Beşiktaş'ın kadrosu da iyi. Biraz sıkıntıya düştüler ama toparlanırlar. Trabzonspor da iyi bir takım ama yedekleri kısıtlı. Üstelik iki kayıp verdiler. Şampiyonluk yarışında yedeği olan takımlar ipi göğüsler. Trabzonspor'un dezavantajı bu bence.

Anelka ve Nobre için ne diyorsun?
Kimse bizim forvetlerimiz G.Saray forvetlerinden daha iyi diyemez. Söyleyen çıkarsa da sadece gülerim. Tabii ki Anelka, Nobre iyi futbolcular. Ama bizde de böyle iyi 4 forvet var. Özelliklerimiz değişik ama bizde 4 kaliteli golcü var. F.Bahçeliler bireysel olarak çok yetenekli. Buna itirazım yok ama biz uyum açısından onlardan daha iyiyiz.

Alex'i nasıl değerlendiriyorsun?
Geçen sezon çok iyi oynadı. F.Bahçe'nin şampiyonluğunda önemli rolü var. Güzel şeyler yaptı, umarım böyle devam eder.

Yeni transfer Heinz'ı nasıl buldun?
Daha çok yeni. Çok iyi bir insan, çabuk kaynaştık. Futbol olarak da takıma alıştığı zaman çok faydalı olacak. Ama onu erken eleştiriyorlar. Biraz zamana ihtiyacı var.

Sahada 10 numara arıyor musunuz?
Şu anda ligde en çok gol atan takım kim? Galatasaray. Demek ki 10 numara eksikliği hissetmiyoruz. Biz de zaten 10 numara oynayacak çok futbolcu var. Örneğin Hasan, Necati, Heinz, Altan, Volkan, İliç. Hepsi kaliteli ve araya top atabilecek futbolcular. Hem de sahada 10 numaradan daha fazla mücadele edebilecek oyuncular.

Hagi'ye kırgın mısın?
Bu konuyu tartışmak bana bir şey kazandırmaz. Bir gün yine onunla çalışabiliriz. O geçen sezon gitmemi uygun gördü. Bana da saygı göstermek kaldı ki, ben de öyle yaptım. Mutlaka bana karşı yanlış birşeyleri oldu ama ben bu konuyu kapattım, önüme bakıyorum,

Hakan Şükür'ün eleştirilmesine ne diyorsun?
Her santrforun başına bunlar gelebilir. 5-6 hafta gol atamayabilir. Ama Hakan abiyi bunları tartışmak bile çok saçma.

Gerets ile aran nasıl?
Çok saygı duyduğum bir insan. Taktik, teknik anlayışı da çok yüksek. Futbol zekasını da takıma yansıtıyor. Sert ve disiplinli. Her şeyi yerine göre yapıyor. En iyi tarafı futbolcularla birebir diyalog içinde olması. En kötü tarafı ise özellikle idmanlarda beni çok koşturması.

Şampiyon kim olur?
Bu sezon en iyi futbolu biz oynuyoruz. Taraftarlarımız kadar başka takımları tutanlar da bizi izliyor. Dikkat ettiyseniz taraftarımız da arttı. Ayrıca camia olarak şampiyonluğu çok istiyoruz. 3 sezondur rakiplerimiz seviniyor. Artık bizim zamanımız geldi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Bizler utandık sizde utanın
 Filenin Sultanları tahttan indirildi
 Rahat bırakın
 Show time (Gösteri zamanı)
 Av mevsimi sürüyor
 Tai ve Kickbox'ta büyük final atv'de
 Luce Gökdeniz'e talip
 M'Gladbach yenilmez
 Günün içinden
REHA MUHTAR
Şike ve leke
Türk sporunda arka arkaya...
KAZIM KANAT
Demirören'e mektup
Sayın Başkan; Beşiktaş taraftarı ve...
Konuşmalar belirsiz diye konferans durduruldu
Konuşmalar belirsiz diye konferans durduruldu
İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Boğaziçi Üniversitesi'nde bugün...
'Umut Davası' sanığı Dağdeviren öldürüldü
'Umut Davası' sanığı Dağdeviren öldürüldü
Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Ahmet Taner Kışlalı cinayetlerini...
Daha denize girmedi!
Daha denize girmedi!
"Mayo kadar rahat, bikini kadar seksi." İşte bu sloganla tanıtılmıştı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu