|
|
Ahududulu tart
Un ve tuzu bir kaba koyup, tereyağını ekmek kırığı görüntüsü alana kadar karıştırın. Şekeri karıştırarak ilave edin. Yumurta sarısını ekleyip, hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Gerektiği kadar su ilave edip, hafif yoğurun. Hamuru, yaklaşık 23 cm. çapında bir tart kalıbına yerleştirip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, altın rengi olana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Soğutup, dikkatlice kalıptan çıkartın. Bir tencerede krema, yumurta sarısı, mısır nişastası ve şekeri çırpın. Karışımı koyulaşıncaya kadar çırparak ağır ağır kaynatın. Koyu ve yumuşak bir kıvam elde edince tencereyi ateşten alıp, tereyağını ilave edin ve soğuyana kadar ara ara çırpın. Soğuyan kremayı limon kabuğu ilave ederek tatlandırın. Jöleyi hazırlamak için, jelatini suda eritip, şeker ve limon suyunu ilave edin. Hamuru, limonlu kremayla doldurup, üzerini ahududularla kaplayın. En üste jöleyi dökün. Servis yapana kadar soğuk bir yerde muhafaza edin. (6 kişilik) Hamur malzemeleri: * 2,5 su bardağı un * 1/2 çay kaşığı tuz * 1/2 su bardağı tereyağı (yumuşak) * 2 çorba kaşığı tozşeker * 1 adet yumurtanın sarısı Limonlu krema: * 2 adet yumurtanın sarısı * 2 çorba kaşığı tozşeker * 3/4 çorba kaşığı mısır nişastası * 1 su bardağı krema * 2 çorba kaşığı tereyağı (yumuşatılmış) * 1/2 adet limonun kabuğu (rendelenmiş) Süsleme malzemeleri: * 2 yaprak jelatin * 1 su bardağı su * 2 çorba kaşığı tozşeker * 1/2 adet limonun suyu * 2 su bardağı taze ahududu ya da 250 gr. dondurulmuş ahududu
|