kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Ispanaklı lorlu toplar
Ahududulu tart

Ahududulu tart

Un ve tuzu bir kaba koyup, tereyağını ekmek kırığı görüntüsü alana kadar karıştırın. Şekeri karıştırarak ilave edin. Yumurta sarısını ekleyip, hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Gerektiği kadar su ilave edip, hafif yoğurun. Hamuru, yaklaşık 23 cm. çapında bir tart kalıbına yerleştirip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, altın rengi olana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Soğutup, dikkatlice kalıptan çıkartın. Bir tencerede krema, yumurta sarısı, mısır nişastası ve şekeri çırpın. Karışımı koyulaşıncaya kadar çırparak ağır ağır kaynatın. Koyu ve yumuşak bir kıvam elde edince tencereyi ateşten alıp, tereyağını ilave edin ve soğuyana kadar ara ara çırpın. Soğuyan kremayı limon kabuğu ilave ederek tatlandırın. Jöleyi hazırlamak için, jelatini suda eritip, şeker ve limon suyunu ilave edin. Hamuru, limonlu kremayla doldurup, üzerini ahududularla kaplayın. En üste jöleyi dökün. Servis yapana kadar soğuk bir yerde muhafaza edin.
(6 kişilik) Hamur malzemeleri:
*
2,5 su bardağı un
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1/2 su bardağı tereyağı (yumuşak)
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 1 adet yumurtanın sarısı
Limonlu krema:
*
2 adet yumurtanın sarısı
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 3/4 çorba kaşığı mısır nişastası
* 1 su bardağı krema
* 2 çorba kaşığı tereyağı (yumuşatılmış)
* 1/2 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
Süsleme malzemeleri:
*
2 yaprak jelatin
* 1 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 1/2 adet limonun suyu
* 2 su bardağı taze ahududu ya da 250 gr. dondurulmuş ahududu

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Çeşnili patates   / 17-09-2005
 Dana rulo   / 16-09-2005
 Lezzet Güneşi   / 15-09-2005
 Ananaslı piliç   / 14-09-2005
 Lezzet Güneşi   / 13-09-2005
 Körili piliç çorbası   / 12-09-2005
 Lezzet Güneşi   / 11-09-2005
 Yoğurtlu fasulye çorbası   / 10-09-2005
 Patates ezmeli çorba   / 09-09-2005
 Palamut fırın   / 08-09-2005
AYŞE TÜTER
Ispanaklı lorlu toplar
Ispanakların sap ve yapraklarını...
SEDA KAYA GÜLER
Hasta bir bebeği evlat edinir miydiniz?
Angelina Jolie...
Çayır çimene yayıldılar!
Çayır çimene yayıldılar!
Yazın son demlerini yaşayan İstanbul'un elitleri, Parkorman'daki...
Haberiniz olsun!
Haberiniz olsun!
Artık klasikleşmiş olan "Light Boot" yani hafif botlarıyla ünlü olan;...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.