|
|
Ispanaklı lorlu toplar
Ispanakların sap ve yapraklarını ayrı ayıklayın. Yaprakları kaynar suda yumuşayıncaya kadar kaynatıp süzün ve sıkarak fazla suyunu akıtın. Güzelce doğrayın. Doğranmış ıspanağı lor, parmesan peyniri, yumurta ve muskatla iyice karıştırın. Bu karışımı 12 parçaya ayırıp, her bir parçaya top şekli verin ve topları unlayın. Derin bir tencerede su kaynatın. Bir kaşık yardımıyla topları yavaşça suya koyun. Ateşi bir miktar kısarak toplar su yüzeyine çıkana kadar yaklaşık 2 dakika kaynatın. Delikli bir kevgirle topları sudan alıp, süzün. Domates püresini şeker ve mercanköşk ile birlikte 3-4 dakika ısıtın, servis kabına boşaltın. Domates sosunun üzerine ıspanaklı lorlu topları dizin. Lorlu topların üzerine kaşar peynirini serperek servis yapın. (4 kişilik) * 1 kg. ıspanak * 250 gr. lor * 30 gr. parmesan peyniri (rendelenmiş) * 1 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 1/2 çay kaşığı muskat * 1/2 çorba kaşığı un * Kaşar peyniri (rendelenmiş, üzerine serpmek için) Domates soslu malzeme: * 2 su bardağı domates püresi (konserve) * 2 tatlı kaşığı şeker * 1 tatlı kaşığı kurutulmuş mercanköşk yaprağı
|