kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kanserli miniklerin koruyucu melekleri
Artık ölüm değil kuş resmi çiziyor

Minik kalplerin Nurşah ablası

Adı Nurşah Ordu... Kanseri yendi. Şimdi Cerrahpaşa'da onlarca kanserli çocuğa yaşama sevinci aşılıyor....

Nurşah, İstanbul Üniversitesi Çocuk Kliniği'nin meleği... Gönüllü olarak kanserli çocuklara ablalık yapıyor, umut aşılıyor. Tüm vaktini minik hastalarla geçiriyor... Mücadelesini, "Kanseri ben yendim onlar da yenecek" diye özetliyor...

Kanserli miniklerin koruyucu melekleri

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'nın üniversite öğrencisi gönüllüleri Cerrahpaşa'daki lösemili çocukların yeni sevinç kaynakları oldu. Çocuklar, üniversiteli melekleri sabırsızlıkla bekliyor.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Kliniği Onkoloji ve Hematoloji kliniğinde yatan kanser hastası çocuklar her gün kendilerine arkadaşlık eden ağabey ve ablaları sayesinde hastalığın acısını unutuyor. Hastane koridorları başka hastanelerin aksine çocukların kahkahaları ile şenleniyor. Kanserli Çocuklara Umut Vakfı tarafından yenilenen çocuk kliniğinde kalan kanser hastası çocuklar gönüllü gençlerin verdiği destekle tedavi günlerini eğlenceye dönüştürüyor. Onlar artık kan vermeye, ilaç almaya birbirleriyle yarışarak gidiyor. Gönüllü gençler, çocukların onların hastaneye gideceği günü iple çektiğini, hepsinin tek tek hazırlandıklarını ve çok heyecanlandıklarını belirtiyorlar. Gençler, çocuklarla birlikte bütün zamanlarını Kanserli Çocuklara Umut Vakfı tarafından yapılan oyun odasında geçiriyor.

AYNI KADERİ YAŞADI
Onkoloji servisinde çalışan Nurşah Ordu, yıllarca burada gönüllü hizmet verdikten sonra hayatının tamamını bu çocuklarla geçirmeye karar vermiş. O da elini tuttuğu minik yavrularla ayrı kaderi paylaşması. 11 yaşındayken mesane kanseri olan Nurşah, hastalığı 2.5 yıllık tedavi sonucu alt etmeyi başarmış. "Bende çok büyük bir yaşama sevinci ve moral vardı, hiç bıkmadım, hep savaştım" diyen Nurşah Ordu, şimdi kanser hastası çocuklara bu umudu ve yaşama azmini aşılıyor. Nurşah, "Hayatımın anlamı çocuklar, onlarla olmayı çok istiyorum" diyor. Türkiye'de kanserin 'amansız hastalık' olarak görüldüğünü vurgulayan Nurşah, "Bu hastalığı yenebileceğimizi onlara göstermek için buradayım. Ben yendim, onlar da yenecekler" diye konuşuyor. Hastalığın küçük yaştaki bu çocuklara olgunluğu erkenden yaşattığını söyleyen Çanakkale 18 Mart Üniversitesi 1. sınıf öğrencisi Burak Eltaş da (18) kanseri yenip kendisini bu çocuklara adayan gençlerden biri. 2000 yılında hastalığı atlatan Burak Eltaş şimdi sürekli kendisi ile aynı kaderi paylaşan çocukları görmeye geliyor. "Onların derdini en iyi ben anlarım" diyen Burak Eltaş, iyileşen birini görmenin çok mutlu ettiğini belirtiyor.

HASTANEYE GELİN
İlke Kadıoğlu, Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümü 4. sınıf öğrencisi. 1 yıldır bütün boş vakitlerini kanser hastası çocuklarla geçiriyor. Çocuklar İlke ablalarını görünce mutluluktan havaya uçuyor, sevinçlerini, üzüntülerini İlke ablaları ile paylaşıyor. İlke Kadıoğlu, "Oyun oynarken duygularını ifade etmelerine yardımcı oluyorum. Duyguları ortaya çıkınca da paylaşım başlıyor. Artık hastalığı da mutluluğu da birlikte yaşıyoruz" diyor. Kanser hastalarının desteğe çok ihtiyaç duyduklarını söyleyen İlke Kadıoğlu, çocukların bu hastalığı çok daha ağır yaşadıklarını belirtiyor ve "En önemli şey onların yüzünü yeniden güldürmek" diyor. Kadıoğlu'nun en büyük üzüntüsü gönüllü sayısının az olması. Haftanın 3-4 gününü çocuklarla geçirmesine rağmen bunun yeterli olmadığını söyleyen Kadıoğlu gençlerin boş vakitlerini evde geçirmeleri yerine en azından bir saatlerini ayırmalarını istedi.

Havva KIZILIRMAK-MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İskenderun düğümü
 K. Irak Avrupa'ya havadan bağlanıyor
 Begüm eski TCK sayesinde kurtuldu
 Üniversitelerimiz AB yarışında yaya kaldı
 Çelik: Zengin olacağım diyen öğretmen olmasın
 Van ve Şanlıurfa'da polise saldırı: 2 şehit
 DEHAP'ın Van İl Başkanı da tutuklandı
 Kürtçe davetiye için Kürtçe savunma
 Terör Kurulu 23 Eylül'de toplanıyor
YILMAZ ÖZDİL
Hans'ın seçimi...
Mutlaka aksini iddia eden olacaktır...
UMUR TALU
İmtiyazsız, itirazsız!
Bir yandan "ihalelerde...
FATİH ALTAYLI
Tüzmen'in vefa borcu
Bir kaç gündür "Vekaleten"...
ERDAL ŞAFAK
Egeport'tan Galataport'a
"Aşk Gemisi" dizisiyle...
Dolunay Merkel diyor
Bugün sandık başına giden Almanya'da astrologlar, dün başlayan...
'Kokain Kate' fena yakalandı
Kokain kullanırken görüntülenen ünlü manken, tedavi olmak için söz...
Yıldızlar savaşı
Yıldızlar savaşı
2004'te Copa America'yı kazanan Brezilya Milli Takımı'nın kaptanı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu