kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kahramanlık ve dehşet öyküleri
Kahramanlık ve dehşet öyküleri

Eylül ayının gelmesiyle DVD piyasası da hareketlendi. Bu hafta, aralarında 'Testere' ve 'Cesur Yürek'in de bulunduğu filmler sinema severlerle buluşuyor.

Motorcycle Diaries (Motosiklet Günlüğü)

Geçen yılın en dikkat çekici ve övgüye layık filmlerinden biri Walter Sailes'in 'Motorcycle Diaries' (Motosiklet Günlüğü), olmuştu. 23 yaşındaki cüzzam uzmanı Ernesto Guevara adındaki tıp öğrencisi, 29 yaşındaki biyokimyager arkadaşı Alberto Granado ile köhne, 1939 model bir Norton marka motosiklete atlayıp Güney Amerika'da müthiş bir yolculuğa çıkar. Sekiz ay sürecek bu yolculukta her zorluğa göğüs gererek ilerlerler. Karşılaştıkları insanların dünyası ve yoksulluk onları düşünceden düşünceye sürükler. Peru'da karşılaştıkları cüzzamlılar kolonisi onların hayatını ve dünya görüşünü kökten değiştirecektir. Che'nin gençlik dönemini olağanüstü görüntülerle anlatan bu anıtsal film izlemeye değer. (Umut Sanat / Palermo)

Saints and Soldiers (Azizler ve Askerler)

Bu hafta önemli bir savaş filmi gündemde. 2. Dünya Savaşı'nın en gizli kalmış bölümlerinden biri, tanınmamış ama müthiş usta yönetmen Ryan Little tarafından küçük bir bütçeyle (yaklaşık 900 bin dolar) Utah'ta, gönüllü savaş aleyhtarı yüzlerce figüranın yardımıyla çekilmiş. 'Saints and Soldiers' (Azizler ve Askerler), 1944 Aralık ayında meydana gelen Malmedy Katliamı'nı anlatıyor tüm acımasızlığıyla. Esir kampından kaçan birkaç Amerikalı asker, 15 kilometre uzaktaki müttefik hatlarına ulaşmak için karla kaplı bir alanda kaçış mücadelesi verirken büyük güçlüklerle karşılaşır. Katliama kadar giden süreçte askerler ve subaylar arasındaki ilişkileri ve savaşın çıplak dehşetini anlatabilen az sayıdaki gerçekçi filmden biri. (Avşar Film)

Elektra

'Daredevil'dan sonra gelen 'Elektra' ondan daha cüretkâr. Bir kadın kiralık katil bir baba ile kızını öldürme siparişi alır, ama karşısında şahane bir ninja ordusu ve dövüşçüleri bulur. Film büyük ilgi görmedi aslında; ama bana göre öncekinden daha akıcı ve kavga sahneleri çok çekici (Fox / Tiglon)

Braveheart (Cesur Yürek)

Haksızlıklara direniş ve özgürlük mücadelesi pek çok filme esin kaynağı oldu. 'Braveheart' (Cesur Yürek), İskoçların tarihinden miras kalan bir efsane. 1200'lerde İngiltere Kralı 1. Edward'ın zalim yönetimine karşı duyarsız olan İskoç William Wallace'ın, karısı öldürüldükten sonra 'gönülsüz' ulusal kahraman olarak ortaya çıkışının öyküsü, Orson Welles veya Eisenstein yapıtlarını aratmayacak ihtişamdaki savaş sahneleriyle göz dolduruyor. Her ne kadar duyguları sömürü amaçlı olsa da, film Gibson'ın en iyi oyunculukları arasında her zaman yer alacak. (Tiglon)

Saw (Testere)

Sırada bir de seri katil öyküsü var. 'Saw' (Testere), 'Se7en'a benzer, kedi-fare oyunu üzerine kurulu kanlı ve dehşetli bir öykü üzerine kurulu. Film, Adam ve Lawrence'in birbirlerine bağlı olarak bir hücrede uyanmasıyla başlıyor. Yanlarında bir ölü vardır. Ve sadece sekiz saatleri vardır: Ya ölüm ya da hayatta kalma. Taze yönetmen James Wan birçok eleştirmen tarafından 'son dönemin en iyi filmi' diye tanımlanan yapıtı ile büyük övgü almıştı. Hak ediyor. Gerçekten de şiddet unsurunu bir tarafa bırakmak gerekirse göze aldığı denemelerle dikkatleri çeken bir çalışma Wan'ınki. Baştan sona sürükleyici ve ürpertici. (Lions Gate / Tiglon)

Reservoir Dogs (Rezervuar Köpekleri)

Quentin Tarantino imzalı Reservoir Dogs (Rezervuar Köpekleri), sıradan olabilecek bir soygun hikayesini olağandışı bir kurgu ve sarsıcı bir anlatımla efsaneye dönüştürmeyi başardı. Joe Cabot isimli bir hırsız, oğlu ve her biri farklı takma adlardan oluşan elemanlarla birlikte bir elmas dükkanını soymaya kalkar. Ama bir sebeple ihanet belirir ve ortalık kan gölüne döner. Biri polistir, ama kim? Harvey Keitel ve Steve Buscemi gibi aykırı bir dizi oyuncunun katkısıyla çıkan film, çalçene ama anlamsız diyalogları ve anti kahraman, tuhaf tipleriyle tarihe yazıldı. Tanıklık etmek gerek. (FilmPop / Palermo)

Melis Akman

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Şehir Tiyatroları PERDE diyor
 Sinema eğitimi yok ama Hülya çok iyi bir oyuncu
 Yabancı basın Ahmet Ümit'e övgü yağdırıyor
 KomiteTramvay'dan intikammıaldı
 'Şık duruyor' demeyin yüksek topuk giymeyin
 Vitrin meleği
 Çikolata severlere müjde!
 Kahve kültürüne hanımeli değdi...
 Hayranlar yüzünden evde kaldık
 Şarkılar posterden cebe
 Açıkhava'da etnik rock gecesi
 Dünya arkeologlarının gözü Eskişehir'de
 Antalya'da eylül bereketi
 Taş plaklarla nostaljik dakikalar
 Kayakapı'ya UNESCO'dan destek
 Dostunu yumrukladı
 Salma'ya benzerliği şansını açtı
 Kabala öğretisi fazla ağır geldi
 Hayattan kopmuyor
 Küçük Prens büyüdü
 Britney'den ikinci koku
 70 yaşında kapak oldu
 Benzeriniz hangisi?
GÜLSE BİRSEL
Bir gün herkes oyuncu olacak
Bir çekim için...
AYŞE TÜTER
Çeşnili patates
Tüm dünyada büyük ilgi gören 'Desperate...
Türk oyuncular Türkiye'ye hapsolmuş
Türk oyuncular Türkiye'ye hapsolmuş
Mehmet Günsür, pazartesi akşamı atv'de yayınlanmaya başlayacak olan...
Mor Gece ekibi çekim öncesi kutlama yaptı
Mor Gece ekibi çekim öncesi kutlama yaptı
Henüz çekimlerine başlanmayan ve yönetmenliğini Tunç Davut'un...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.