kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İşin sırrı baharatta
İşin sırrı baharatta
Karanfil, tarçın, zencefil, karabiber, kimyon... Asırlardır büyük mutfak ustalarının yemeklerindeki başarının en önemli sırrı doğru baharatı gerektiği miktarda kullanmakta yatıyor. Hazreti İsa'nın çarmıha gerilmesinden 350 yıl sonra Roma'dayız. Daha doğrusu artık Bizans adını almış olan...devamı
Kutsal emanete sahip çıkalım
Kutsal emanete sahip çıkalım
Türkiye zeytin ağacı stoku ile dünyanın ilk beşi arasında. Ancak, Ege sahillerinin baştan çıkarıcı rengini oluşturan bu önemli servet katlediliyor. Yaz demek tatil demek gibi. Çoğu kez bu tuhaf mevsimsel çakışmayı farkında bile olmaksızın üsteleyip duruyoruz. Oysa her mevsimin, hatta bize...devamı
Yerli domatesin lezzeti başka
Yerli domatesin lezzeti başka
On bir aydır özlemini duyduğumuz yerli domatesler pazara egemen oldu. Özellikle Çanakkale domatesini denemek lazım. Tavşan dağa küsmüş de dağın haberi olmamış" diye bir atasözümüz var. Benim durumum bu söze tam uyuyor. Epeydir domatese küsmüştüm. Kendimi bunda haklı da görüyordum. Domates...devamı
Köylü peynirini pazarda satamayacak
Köylü peynirini pazarda satamayacak
Köylümüz evinde yaptığı reçelini peynirini satamayacak. Çünkü yerel artizan üreticilerimiz değişikliğe hazırlanmadan AB uyum yasaları gereği satışları yasaklandı. Yaşı müsait olanlar hatırlar. 1960'lı yıllarda ülke çapında betonlaşma süreci yaşamıştık. Ahşap köşkler, yüzlerce yıllık...devamı
Türk mutfağının misyonerleri Anadolu'da
Türk mutfağının misyonerleri Anadolu'da
Bir an önce mutfak misyonerlerimizin Anadolu'nun dört bir köşesinden kağıda düşecekleri reçeteleri elimize almalıyız. Yaşlanan nineler, teyzelerle kaybolup gitmeden. Geçen hafta yazdığımız "Türk Mutfağı Sorunu" yazısı muhtelif ama yoğun tepki aldı. Bu da çok sevindirici. Çünkü bu...devamı
Tatlı olarak suşi alır mıydınız?
Tatlı olarak suşi alır mıydınız?
İstanbul Swissotel'in Fransız pasta şefi Xavier Castello'nun suşi ya da ravioli şeklinde yaptığı tatlılar herkesi şaşırtıyor. Muhteşem bir yemeği tamamlayan en önemli öğelerden biri de tatlıdır. Ancak ana yemekten sonra size tatlı niyetine suşi, ravioli ya da fondü seçenekleri sunulsa,...devamı
Lüks içki imparatorluğu Lüks içki imparatorluğu
Lüks içki imparatorluğu Lüks içki imparatorluğu
Dünyanın en bilinen 100 markası listesinde sadece LVMH içkileri üç kez yer almayı başardı. Bu lüks imparatorluğun başında ise 56 yaşındaki Bernard Arnault yer alıyor. Bir gazetecinin, özellikle de yiyecek içecek dünyası ile ilgili yazı yazan benim gibilerin işi kolay değildir. Ne zaman...devamı
Bir de 'Türk mutfağı sorunumuz' var
Bir de 'Türk mutfağı sorunumuz' var
Mutfağımızın uluslararası platformdaki kabulü için en büyük laboratuvarlardan birisi de hiç kuşkusuz kendi topraklarımız ve gençlerimizdir. Türk Mutfağı yoluna nasıl devam edecek? Ne zaman uluslararası arenada kabul görecek diye, yakınıp duruyorlar ya meraklılar... Sakın bunun...devamı
Pirinç, yosun ve çiğ balık
Pirinç, yosun ve çiğ balık
İçinde hiç yağ olmayan ve bir lokmada yutulan suşi yaz için ideal bir tercih. Fiyatı da tıka basa yemeyi engelliyor. Diyet yapmanın en etkili yolu, şu sıralarda olduğu gibi, havaların insanı canından bezdirecek kadar ısınmasını beklemek galiba. Bu sıcaklarda ağır, bol kalorili yemekler...devamı
DİĞER GURME HABERLERİ
 Hamsiyle en iyi rakı gider
 Yeni üreticiler rakıda standardı değiştirdi
 Tatlı rakıyı kadınlar beğeniyor
 Son yemeğiniz ne olsun isterdiniz?
 Avrupalı liderlerin mutfak savaşı
 Denizatları nefes almaya başladı
 Sofrada başka dalında başka güzel kiraz
 Aydınlıkta uyumak ister misiniz?
 Krallara parmak ısırttı
 İstanbul'a tepeden bakan teraslar
 İlk paparazzi Hilton'dan çıktı
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Şimdi moda pazar sabahı namazı
Şimdi moda pazar sabahı namazı
Kimi lüks otomobiliyle kimi de otobüsle camilere geliyor, sabah...
'Canlı canlı gömüldüm'
'Canlı canlı gömüldüm'
Birinci sınıf bir savcı olmaya hazırlanırken meslekten ihrac edilen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.