kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?

17 Eylül Cumartesi
Genesis
Füsun Öcal'ın resim sergisini adı, Genesis. 21 Eylül'e dek Bodrum Belediye Sanat Galerisi. Öcal, mikro kozmos makro kozmos sorgulamalarına bu sergisinde de devam ediyor. Sanatçı 11 yıldır resim yapıyor. Tel: (0535)466 20 76. Ara bilgi: Kaptan Kör Cengiz. Sonradan kör olmuş. Doğuştan değil. Geminin motorunu tamir ederken körlüğün kendisi için avantaj olduğunu belirtiyor. Günlük turlar yapıyor. Gitar da çalıyor. Teknenin adı Bakus. Tel: (0532) 300 39 19. Bodrum. Lezzet bilgisi: Adı, Dadaş Pilav. Küçük ucuz. Misakı Milli Sokak Rıhtım Caddesi. Girdiğinizde 3 sıra halinde masalar, sade pilav, nohutlu, tavuklu, kuru fasulyeli, mevsim salatası, ciğerli; karışık da alınabiliyor. Bir buçuk lira pilav, evlere servis yok ama paket yapmak mümkün. Kadıköy.

18 Eylül Pazar
Uzun kumsal
Sahil kasabası, Erikli. Civarda Danişment Orman Kampı. Vakıflar koyu. Milli Eğitim Koyu. Mecidiye koyu. Danişment'te kiralık çadır 10 lira. Elektrik ve çeşme mevcut. Kendi çadırınız varsa daha az ödüyorsunuz. Lokanta, dürümcü, bakkal; her mekanda sıkı pazarlık yapmanız tavsiye edilir. Apart pansiyonlar; ocaklı buzdolaplı kap kacaklı. 50-60 lira arası. Dört yataklı. Kime sorsanız, pansiyon için yardımcı oluyor. Edirne merkezden midibüsler var. 15 lira ücret. Keşan. Erikli. Günlük bilgisi: 15 Eylül 1943. "Trende üzgün ama meraklı, umutsuz ama dikkatliydim."

19 Eylül Pazartesi
Kristal hokka takımı
On gün evvel açıldı. Mini 2. el + antikacı dükkanı. Kuaförün yanında. Adı, 2. El. Tanıtım broşürlerinde 2 rakamının altında bir el resmi bulunuyor. Yıllardır Ankara Gazi Osman Paşa'da Filistin Sokak'ta Garaj" adıyla bilinen antikacı dükkanı artık İstanbul'da. Sahibi Rukiye Arslan bir özelliklerinin de belirli zamanlarda taşınan, boşalan evlerde günlük sürpriz eviçi eşyaların satışları olabileceğini belirtiyor. Dükkanda takı, biblo, şişe, giysi, şapka, kitap gibi çok çeşitli aksesuarlar bulunuyor. Antika anahtar: 1 lira. Kristal hokka takımı: 700 lira. Tel: (0535) 647 85 31. Kule Çıkmazı Sokak. No:7/3. Kuledibi / Galata. Sokak istatistikleri bilgisi. Yer: Aşiyan Burnu, Rumelihisarı. Zaman, geçen hafta bugün, 14.00. Denize giren insanlar. Çimenlerin üzerinde uzanmış: 16. Yürüyen, dolaşan: 11. Getirdikleri portatif sandalyelerde oturan: 7. Okuyan:1 (Gazete) Ceple konuşan: 3.

20 Eylül Salı
Van altyazıları
Tiyatrocu Sinan Taşkan anlatıyor: "Diyelim ki saat çok erken ve de sıkı yapmak adettendir kahvaltıyı. Hemen şehir merkezinde bulursunuz kahvaltı salonlarını, işte böyle bir kahvaltı salonunda otlu peynir ve sahanda yumurtayla yaparken kahvaltını, seçenekleri saymasını isteyebilirsin garsondan. Saymaya başlarken mönüyü, karnının yavaş yavaş doyduğunu hissedersin. Mönüde neler mi var; arıların, hiçbir insanın ulaşamadığı, Artos Dağı'nın eteklerinde biten binlerce çiçekten toplayarak sofranıza sunduğu bal; hayvancılıkla ünlüdür Van. Orada yetişen hayvanın eti de, sütü de, kaymağı da değişiktir, her gün yediklerimizden; işte o tamamen doğal otlaklarda beslenen hayvanlardan sağılıp soframıza sunulan kaymak ve tereyağı; bilmem söylememe gerek var mı? İnce uzun lavaşı (lavaş bir ekmek türüdür). Tabii saydık saymasına ya bütün bu mönüyü; yemeye fırsat bulabilirsen gülmekten 'Afiyet olsun' derim sana. Nedenine gelince; Van'da 'Bak Hele Bak' adlı kahvaltı salonunda kahvaltı etmenin neşesi bir başka. İşletmecisi hafif ağırbaşlı, ağır abilerden birisi. Sorar inci gibi bilmecesini. Bilmen için verir iken ipucunu, duyarsın sadece otlu peynirin kokusunu, Ve hatırlamaya çalışırsın adamın inci değerindeki sorusunu. 'Bir gözü yeşil bir gözü mavi... kapında durur... evini farelerden korur...' sen bulup da söylemek için kalkınca ayağa bir ses duyarsın kahvaltı salonunun tam ortasında 'Bak hele bak... Maşallah maşallah... Çak çak çak...' Hafif kahkaha, hafif şaşkınlık içinde alırken maldan değil, candan verilen bir hediye, karnın doymuş, keyfin gelmiştir yerine... Hesabı ödedikten sonra çıkınca dışarıya, tokluğun huzuruyla burnuna buram buram tütün kokusu gelir. Ama öyle insanı bunaltacak gibi değil; Bu kokular; ılık bir meltem gibi etrafını sarmıştır; çünkü kahvaltı salonunun tam karşısında nargile salonları vardır." Bilmecenin yanıtı bilgisi: Van Kedisi.

21 Eylül Çarşamba
Mehtaba karşı
Dolunay'ı doğarken seyretme yerleri mini haritası.
1. Ulus Parkı, Ortaköy'ün üstü.
2. Yeniköy Kahvesi, iskeleden çıktığınızda ana caddede sağa doğru yürüdüğünüzde, sahilde.
3. Cihangir Camisi'nin arkasındaki caminin bahçesinden, parktan denize doğru yürüdüğünüzde solda.
4. Büyükdere'yi geçince tam sahildeki Sarıyer Liseliler Parkı.
5. Arnavutköy Belediye Tesisleri açık kısmında. Caz bilgisi: Alanya'da bu sene 3'üncüsü düzenlenecek Caz Günleri yarın başlıyor. Tuna Ötenel Quintet, Fatih Erkoç Quartet, Ercüment Vural - Önder Focan Project ve Tamburada gibi Türkiye'nin önemli caz müzisyenleri, Kızılkule Meydanı'nın eşsiz atmosferinde, yeni albümlerinden caz standartlarına kadar geniş bir repartuvarla dinleyicilere unutulmaz, müzikle dolu geceler yaşatacak. Etkinlik 22 Eylül - 25 Eylül arasında Kızılkule Meydanı'nda halka açık ve ücretsiz olacak. Ayrıntılı bilgi için: Nevra Yazıcı, nevra@aura.com.tr.

22 Eylül Perşembe
Hasır tavan
Adı, Nazik Ana Restoran. Büyük bahçe. Üstü hasırlarla kaplı. Ağaçlar dolu. Etrafta amforalar. Klimalı. Yemekleri lezzetli, geleneksel tatlar ağırlıkta. Müzik olarak klasik Türk müziği, saray müziği çalıyor. Itri, Dede Efendi gibi. Çarşı Mahallesi Eski Hükümet Sokak.
Tel: (0252) 313 18 91.
Bodrum.
Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin dizelerinde yer almalı? Ahmet Muhip Dranas. "Bütün tasaları arıtan bir yağmur / Oraya buraya her yere yağıyor"

23 Eylül Cuma
Yıldızlar saçlara değer
Ezine'den ta Behramkale'ye kadar denize paralel uzun bir otoyolu var. Tepelerden, zeytinlikler arasından, köylerden eğrile ile büğrüle giden. Gece bu yolda bir tepede otomobilinizin, motorunu durdurup farları söndürüp arabanızdan dışarı çıktığınızda yıldızlar saçlarınıza değecek kadar yakın görünüyor. Yolun sonlarına doğru Koyun Evi köyüne bağlı Sokak Ağzı'nda bir pansiyon, Kayalı Pansiyon.
Tel: (0286) 732 42 09. Ya da Bektaş Köyü civarında denize yakın bir başka pansiyon, Selahattin Özkan ile oğlunun işlettiği.
Tel: (0286) 723 40 85. Bozcaada bilgisi:
1. Cafe at Lisa's adanın tek gazetesi Ada Postası'nın doğduğu ve yaşamaya devam ettiği yer olmakla kalmamış, ilki geçen sene düzenlenen Bozcaada Kültür ve Müzik Festivali'ne organizasyon karargahlığı görevini de yapmış.
2. Bozcaada vapurunu beklerken, biri size kumsalda yürüyerek vakit geçirdiğiniz Geyikli'de rastladığınız beyaz köpeğin de, aynı vapuru beklediğini söylerse ona inanın. Adaya ayak basmak üzereyken, hemen yanı başınızda, vapur kapaklarının inmesini büyük bir tevekkülle bekleyen o "cool" köpek, aynı beyaz köpektir.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Teknocular Paris'i salladı
 Bir Dilek bin umut oldu
 Ayşe Brav: Her kadın böyle sevilmek ister
 Herkesin gözü onda
 Annenin korkusu çocuğuna geçmesin
 Düşünce uzmanı İstanbul'a geliyor
 Mahalle sokağın tadını çıkarıyor
 Otomobil gürültüsü yerine çocuk sesi
 TV5'e program önerileri
 Çık oradan ey lanetli melun!
 New Kids on the Block artık emlakçı
 Kool and the Gang sudan ucuz
 Sürüden ayrılanı kurt kapar
 Londra'dan ithal popçu
 Hayal adamının 60 yıllık anıları
 Esnaf, sanatçı elele verdi
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Sultanlık bekarlıkta değil, mutlulukta
 Cep telefonundan fotoğraf makinesi olur mu?
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
'Binmişsin Başbakan'ın uçağına. Yedin, içtin, indin mi?'...
FİLİZ AKIN
Çocuklarımız için
"Ferrari'sini Satan Bilge" kitabını...
ALİ POYRAZOĞLU
Leydi Bıdık İstanbul'da
Bahçemdeki kayısı ağacı...
Cabernet Sauvignon
Fransız kökenli Cabernet Sauvignon üzümünden yapılan kırmızı şarabın benzersiz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.