kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan'a suikast son anda önlendi!..
Marulcu babanın 'dengesiz' oğlu...
Evren'e de suikast denemiş

Suikastçi paniği

Ekmeğin içine sakladığı tabancayla Başbakan Erdoğan'ın bulunduğu otobüse binmeye çalışırken yakalanan Mustafa Bağdat'ın suikast planı son anda önlendi.

KURUSIKI'DAN ÇEVRİLMİŞ TABANCA
Kütahya'da öğretim yılı açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan'ın otobüsüne protestocu gibi binmeye çalışan Mustafa Bağdat gözaltına alındı. "Açız" diye bağıran Bağdat'ın elindeki poşette, ekmek içine gizlenmiş bir tabanca bulundu. Kurusıkıdan gerçeğe dönüştürülmüş tabancadan yedi mermi çıktı. Bağdat, polise, amacının öldürmek değil Başbaşkan'ı protesto etmek olduğunu söyledi.


Erdoğan'a suikast son anda önlendi!..

Okulların açılışı nedeniyle Kütahya'da bulunan Başbakan Erdoğan'ın otobüsüne binmeye çalışırken polisin yakaladığı şahsın elindeki poşette, mermi dolu bir tabanca ele geçirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılı'nın açılışı için gittiği Kütahya'da, suikast girişiminden son anda kurtuldu. Tören alanından otobüsle ayrılmak istediği sırada Mustafa Bağdat adlı kişi, "Açız, ekmek istiyoruz" diye bağırarak otobüse binmeye çalıştı. Güvenlik görevlileri tarafından anında müdahale edilerek gözaltına alınan Bağdat'ın elinde bulunan poşetteki iki ekmekten birinin içinde, kurusıkıdan bozma içi 7 mermi ile dolu tabanca ele geçirildi. Başbakan Erdoğan olayı "Bunlar siyasilerin alışık olduğu şeyler" diye değerlendirdi. Olay dün saat 12.10 sıralarında Kütahya'daBU ÜLKEDE HERKES HADDİNİ BİLECEK Başbakan Erdoğana suikast girişiminde bulunmak istediği bildirilen Mustafa Bağdat yakalandığında, Şehitlerimizin kanı ne olacak diye bağırdı. İfadesi alındıktan sonra Kütahya Emniyet Müdürlüğüne götürülen ve 1.5 saat ifade veren Bağdatın adliye çıkışında, Herkes haddini bilecek!.. dediği duyuldu.yaşandı. Yeni eğitim-öğretim yılının açılışını yapmak ve bazı okul açılışlarına katılmak üzere Kütahya'ya gelen Başbakan Tayyip Erdoğan, Linyit İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene katıldı. Erdoğan, daha sonra otobüsle tören alanından ayrılmak istedi. Tam bu sırada kalabalığın arasından bir kişi, "Açız, ekmek istiyoruz" diye bağırıp Erdoğan'ın otobüste bulunduğu sırada otobüse binmeye çalıştı Ancak zamanında müdahele eden Emniyet Amiri Özdem Fındıklı şahsı etkisiz hale getirerek gözaltına aldı.

POŞETTEKİ SİLAH
Adının Mersin nüfusuna kayıtlı Mustafa Bağdat olduğu belirlenen 32 yaşındakiOTOBÜSE BİNMEK İSTEDİ... Mustafa Bağdatın silahla binmeye çalıştığı Tayyip Erdoğanın otobüsü.kişinin, elinde taşıdığı siyah poşetteki iki ekmekten birinin içinde kuru sıkıdan bozma 7 adet mermi ile dolu tabanca ele geçirilince, olayın bir suikast girişimi olduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili makamında basın toplantısı düzenleyen Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şerif Eren, Başbakan Erdoğan'ı tören alanından otobüsle ayrılırken, protesto ettiği iddiasıyla yakalanan zanlının, ilk izlenime göre, Başbakan Erdoğan'a suikast girişiminde bulunmak istediğinin belirlendiğini kaydetti.

'SUİKAST İZLENİMİ...'
Başsavcı Eren, "Şüpheli ile ilgili ilk değerlendirmelerde amacının, Başbakanımız Sayın Recep TayyipÖzdem FındıklıErdoğan'a bir suikast düzenleme izlenimi olduğu doğmuştur'' diye konuştu. Kütahya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Başbakan Erdoğan'ın otobüsüne binmek üzere hazırlık yapan bir kişinin hareketlerinden şüphelenmeleri üzerine yapılan kontrolde zanlının poşet içinde taşıdığı ekmeğin içine saklanmış tabanca bulunduğunu kaydeden Eren, "Şahsın elinde taşıdığı poşet içerisinde iki adet ekmekten birine gizlediği bir adet tabanca ele geçirilmiş, şahıs bu şekilde yakalanmış, şahsın Mersin ili nüfusuna kayıtlı 1973 doğumlu Mustafa Bağdat olduğu anlaşılmış ve gözaltına alınmıştır'' diye konuştu.

PROTESTO İÇİNMİŞ
Kütahya
Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltında tutulan Mustafa Bağdat'ın üzerinde ele geçirilen tabancanın balistik incelemeye gönderildiği belirtildi. Bağdat'ın amacının Başbakan'ı öldürmek değil protesto olduğunu söylediği öğrenildi. Erdoğan'ın politikasına tepki duyduğunu ifade eden zanlının bu yüzden protestoda bulunmak istediği belirtildi. Polis yetkileri de zanlının arkasında bir örgüt veya bir suç ortağı olduğunu düşünmediklerini kaydetti. Zanlının tabancanın namlusuna düz boru taktığı, mermilerini de kendisinin uydurduğu belirlendi.

İhsan TUNÇOĞLU - Deniz KARA - MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Rehn: Orhan Pamuk davası provakasyon
 ABD'de Ermeni tasarıları haftası
 ABD'deki Türkler için çağrı merkezi
 Türkiye'den 2.5 milyon $ yardım
 Suikast zanlısı tutuklandı
 Bombacıya tahliye!
 Şehit erin bayrağını nişanlısı dalgalandırdı
 Eğitime dijital açılış
 Mecburi hizmet yoksa doktorluk yapmak yok
 Kanlı bıçaklı servis kavgası
 Irak'ta kaçırılan üç mühendis serbest
 Sansürlü plakalar
YILMAZ ÖZDİL
Okul...
Kolesterole karşı tavuk eti yiyorsak eğer,...
ALİ KIRCA
Reichstag'ı kim yaktı?
Alman Parlamentosu Reichstag,...
ÖMER LÜTFİ METE
Hasta Türk'ün töresi: Dosta şahin, düşmana...
UMUR TALU
Teröristleştirmek!
"Terörün gölgesinde" bile,...
FATİH ALTAYLI
3 hâkimden 3 milyar dolar katkı
Tüpraş'ın...
ERDAL ŞAFAK
Acaba Chirac bizi neden öptü?
Avrupa Birliği Dönem...
Schröder 'Arap atı' gibi açıldı
Son anketlere göre Başbakan Schröder, atağa kalktı. Merkel'le...
'Kıbrıs'ı tanıma müzakere değil üyelik önkoşulu'
AB dönem başkanı İngiltere, 3 Ekim öncesi tanıma konusunda bastıran...
Çektiğim acı yeter
Çektiğim acı yeter
"Hata yaptım. Ve bunun bedelini çok acı ödedim. Ödemeye de devam...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu