kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Baba Zula'ya Japon dansöz
Baba Zula'ya Japon dansöz

Japonya'da oryantal dans kursları alan 26 yaşındaki Nourah, hayranı olduğu Baba Zula'nın konserlerinde dans etmek için İstanbul'a geldi. Tokyo'da gece kulüplerinde dansözlük yapan Nourah, oryantal dansı meditasyon olarak gördüğünü ve gruptan para talep etmeyeceğini söylüyor.

Bir Baba Zula hayranı olan Japon Nourah, grubun programlarında dans etmek için İstanbul'a geldi. 26 yaşındaki Nourah, Tokyo'da üç yıldır iki gece kulübünde ve bir lokantada dansözlük yapıyor. Asıl mesleği web sitesi tasarımcılığı olan Nourah'ın Baba Zula üyeleriyle tanışması da bir hayli ilginç. Baba Zula'nın kurucuları Murat Ersel ve Levent Akman'la e-mail yoluyla iletişim kuran ve grubun programlarında dans etmek istediğini söyleyen Nourah, teklifi kabul edilince soluğu İstanbul'da aldığını söylüyor. Oryantali bir tür meditasyon olarak gördüğü için çok sevdiğini belirten Nourah, daha önce turist olarak geldiği İstanbul'da bu kez sahne alıp dans edecek olmaktan dolayı mutlu olduğunu da sözlerine ekliyor. Nourah, Baba Zula ile üç program yapacak ve dansının karşılığında gruptan hiçbir ücret almayacak.

* Oryantale olan merakınız nasıl başladı? Tokyo'da oryantal dersleri veren, Michelle adında Amerikalı bir kadın vardı; ayrıca Tokyo'da bir gece kulübünde sahneye de çıkıyordu. Ben Michelle'i ilk kez orada izledim ve ertesi gün kurslarına katılarak oryantal dersleri almaya başladım. Oryantalin meditasyon konusunda çok yararlı olduğunu duymuştum. Kursa bu nedenle katıldım.

* Japon halk danslarının ülkenizde çok önemli bir yeri var. Oryantale meraklı Japon çok mu? Evet, Japonya'da herkes oryantale çok meraklı. Birçok kurs ve bu kurslara katılan çok sayıda Japon var. Japon halk dansı, ülkemizde görsel şov olarak büyük ilgi görüyor; ama oryantal dans, görsel bir şovun ötesinde, bir meditasyon aracı olarak da kabul ediliyor. Ayrıca oryantalde göbek atmak bize büyük bir keyif veriyor. Her şey bir yana, oryantalde belli sınırlamalar veya kurallar yok. Müziği içinizde hissediyorsunuz ve vücudunuza hareket kazandırıyorsunuz. Hissettiklerimizi vücudunuza özgürce yansıttığımız için, oryantal Japonlar'a daha cazip geliyor.

* Baba Zula'nın sahne programlarında dans etmek nereden geldi aklınıza? Baba Zula Japonya'da çok ünlü bir grup. Geniş bir hayran kitlesi var ve herkes onların müzikleriyle göbek atıyor. Ben Baba Zula'ya e-mail atarak hem kendileriyle tanışmak istediğimi hem de kabul ederlerse programlarında sahneye çıkarak dans etmek istediğimi söyledim. Teklifi kabul ederek beni İstanbul'a çağırdılar.

* Baba Zula'nın sizi çağırmasına şaşırdınız mı? Aslında cevap vereceklerini bile düşünmüyordum. Cevap gelince, hem de dans teklifimi kabul ettiklerini öğrenince hemen yola koyuldum. Hayranı olduğum grupla tanışmak, onların önünde dans etmek hayatımın unutulmaz deneyimlerinden biri olacak.

* İstanbul'a ilk gelişiniz mi? Hayır, daha önce turist olarak, bana oryantali öğreten Michelle ile birlikte gelmiştik. Oryantal dans gösterisi olan birçok gece kulübüne gittik.

* Oryantal dansın önemli merkezlerinden biri olan Türkiye'de sahneye çıkmak size neler hissettiriyor? Ben Baba Zula ile sadece üç kez sahneye çıkacağım. İş yapmak için gelmedim İstanbul'a. Bir tür turistik gezi. Sahneye çıktığım için para almayacağım. İstanbul'da oryantal dans yapmak bana büyük bir keyif verecek. Ayrıca burada da bir kursa katılarak yeni figürler öğrenmek istiyorum.

MEHMET ÇALIŞKAN - MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bu baldız reytingleri alt üst izleyeni mest edecek
 Oyunculukta dış transfer dönemi
 Açıkhava'da halk oyunları şöleni
 Anne-oğulun ilk 'tatlı' buluşması
 Erkek gibi düşünün!
 13 dakika diyeti
 Gençlerin 'mazereti' var
 Zekâ her zaman işe yarar
 Türk erkekleri Rus makaslara emanet
 Antalyalı biniciler ilk derecelerini aldılar
 Yolu yapılınca Knidos'a turist yağdı
SEDA KAYA GÜLER
Hülya Avşar meselesi...
Hülya Avşar'ın boşanıp...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Ispanaklı mücver
Ispanak, soğan,...
Aksu Lale Devri'ni yönetecek
Aksu Lale Devri'ni yönetecek
Türk pop müziğinin büyük ismi Sezen Aksu; Sibel Can'a verdiği,...
Davet trafiği hızlandı!
Davet trafiği hızlandı!
Sosyetenin sevilen isimlerinden Gülbin-Erkan Simitçioğlu çifti...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.