kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türkiye nasıl zenginleşir?..... Terör hareketlerine karşı yapılması gereken şeyin Türkiye’yi bir cazibe merkezi haline getirmek olduğunu belirten Gülen şöyle dedi: “Türkiye’de herkes dişini sıkmalı ve Türkiye’nin nasıl zenginleştirileceğini düşünüp bu istikamette gayret etmelidir. Elimizdeki imkanlar nasıl rantabl olarak değerlendirilebilir? Kamu müesseseleri var; özel teşebbüslerin elinde acaba bunlar katlanır mı? Buna bakmak gerek.”
Gülen'den CD'li mesaj
'Güneydoğu cazibe merkezi olsun'

Gülen'den CD'li mesaj

ABD'de yaşayan Fethullah Gülen, Türkiye'de son dönemde tırmanan terör olayları ve dini hareketlerle ilgili uyarılarını bir CD'de toplayarak yayınladı. Gülen 'Türkiye'ye yazık etmeyin' dedi.

Amerika'da bulunan Fethullah Gülen, son günlerde tırmanan terör olayları ve dini hareketler dolayısıyla taşıdığı endişeleri kamuoyuna CD yardımıyla açıkladı. Konuşmasında "Türkiye'ye yazık etmeyin" diyen Gülen yaşanan olaylarla ilgili bazı tavsiyelerde de bulundu. Fethullah Gülen'in içeriği kendi internet sitesinde de yayınlanan konuşmalarında özellikle yeniden tırmandırılmaya çalışılan PKK terörüne dikkat çektiği görüldü. Türkiye'de Türk-Kürt ayrımı olmadığını vurgulayan Gülen şöyle konuştu: "Bir kaç tane deli-dolu insan varsa şayet; üç asır, dört asır, belki beş asır hiç problemsiz yaşadıkları bir ülkede, bir şey varmış gibi problem çıkarıyorlar. Ve bu türlü insanlar bulunup figüre edilebiliyorlar; bunlar provoke edilebiliyorlar, tahrik edilebiliyorlar."

'AB'YE ALMAZLAR'
"Siz onlara göre kanunlar çıkarırsınız; ağır, şedit kanunlar çıkarırsınız" diyen GülenGülen,görüntülerininyer aldığıCD’de uzunbir sürekucağındakibebekleilgilenerekonunlakonuştu.sözlerini şöyle sürdürdü: "Kanunlar ile önü alınmıyor gibi senaryolar oluşturursunuz, o türlü şeyleri sahnelendirirsiniz, altından kalkılmaz bir hal alır. Bu defa kanunları şiddetlendirirsiniz. Bu bir yönüyle Türkiye'de emniyet ve asayişi temine matuf iyi bir şey gibi olur. Fakat aynı zamanda dünyada sizin itibarınıza dokunur. Avrupa Birliğine alsınlar-almasınlar, ayrı bir mesele de; fakat 'Avrupa Birliği'ne girme süreci' diyorlar. Böyle bir mevsimde, böyle bir vetirenin yaşandığı bir dönemde, böyle eşedd-i zulüm, eşedd-i istibdat ifade eden kanunlar ile siz Avrupa Birliği'ne giremezsiniz."

'DİN TEHDİT ALTINDA'
Terör hadiselerini planlayanların bir başka hedefinin de dini duyguları mahkum etmek olduğunu ileri süren Gülen şöyle devam etti: "Birileri de vardır ki, aslında bu hadiseleriManevi değeriyüksek tespihve ödüllerininyer aldığıvitrin önündegörüntü verenGülen,özellikleödüllerineişaret etti.onlar planlıyordur; Fakat onlar da bu elim hadiselerden istifade ediyorlardır. Dini kontrol altına almak için... Şimdi bu türlü hadiseleri çıkarırlar; planlar ve sahnelendirirler bunları. Bu arada, önünü alamadıkları bir terör vardır ülkede; falana filana atfedilen ama temelde ihtimal- birileri tarafından planlanıyor bunlar. Dolayısıyla, böyle kaos ortamında eşedd-i zulüm, eşedd-i istibdat ifade edebilecek kanunlar çıkarıyorlar; ezmek istedikleri insanları o kanunlarla eziyorlar." Kargaşa çıkaranların oluşturduğu kaos ortamını içte ve dışta değerlendirmek isteyenlerin bulunduğunu da ifade eden Gülen "Böyle bir dönemde bağışlayın- karambole getirerek bir kısım kanunlar çıkarıp ezmek istedikleri insanları ezeceklerse şayet terör için çıkaracaklar bunu, PKK için çıkaracaklar, başkaları için çıkaracaklar onu. Fakat, daha önce yarım asra yakınGüleninABDdeyaşadığı oda daCDde yer aldı.Çalışmamasasındaoturan Güleninhemenarkasında sadebir yatak odasıbulunuyor.bir dönemde hatta daha uzun bir süre hep Müslümanları ezmekte kullandıkları bir kanun maddesi gibi, bununla da yine Müslümanları ezerler. Maalesef, buna tav olan ve meselenin neticesindeki vehameti anlamayan safderun insanlar veya değişik yollarda, yöntemlerde hizmet veren bir kısım grupları çekemeyen hasid bazı kimseler bu işe 'evet' diyorlar" şeklinde konuştu

YAZIK ETMEYELİM
Gülen konuşmasının sonunda da şöyle seslendi; "Evet, Türkiye'ye yazık etmeyelim. Bir damla ülke kalmış zaten, yazık etmeyelim... Bir yerde yazık ederseniz, o yazıkları yazıklar takip eder, önünü alamazsınız. Kendini farklı gibi hisseden üç beş sergerdan her yerde çıkabilir; her yerde o türlü provokasyonlar görebilirsiniz; bu defa her yerde aynı mülı mı yaşayacaksınız yani?"

HABER MERKEZİ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Başbakan Erdoğan: Ebediyen kardeş kalacağız
 'PKK'nın El Kaide'den farkı yok'
 Şehitlikte ABD anması
 Eşcinseller, Diyanet'in 'güncel dini' sorunu
 Şişli'nin cazcı çöpçüleri
 Dışişleri: Papa'nın programı belli değil
YILMAZ ÖZDİL
Beşiktaş-Diyarbakır...
Vakit yok spor yapamıyoruz, bari...
UMUR TALU
Gökten mi indi!
Gökdeniz Karadeniz bu ülkenin en iyi...
FATİH ALTAYLI
300 çapulcu Türkiye'yi korkutur mu?
Televizyon...
ERDAL ŞAFAK
Milli Eğitim'i alkışlıyoruz
Bugün 13.6 milyon aile yılın...
'Katillerle' kazanacak
Japonya Başbakanı, özelleştirmeye "hayır" deyip erken seçime yol açan...
Eski sağ kolu düşman oldu
Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko tarafından görevden alınan Ukrayna...
Süper goller mabedi
Süper goller mabedi
2. Hafta Diyarbakır maçı: Alex'in frikiği... 4. Hafta Samsun maçı:...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu