kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'PKK'nın El Kaide'den farkı yok'
'PKK'nın El Kaide'den farkı yok'

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Nancy McEldowney, ''Amerikalılar, PKK terör örgütünün ve PKK'nın cinayetlerinin lanetlenmesinde Türk kardeşlerinin yanındalar, aynen El Kaide'ye karşı olduğu gibi'' dedi..

Maslahatgüzar McEldowney, ABD'deki 11 Eylül saldırılarının yıldönümü dolayısıyla Keçiören'deki şehitler anıtına çelenk koydu. McEldowney ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un birer konuşma yaptığı anma törenine, Ankara Merkez Komutanı Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan, Terörle Mücadelede Mükemmelliyet Merkezi'nden Kurmay Albay Saffet Akkale, Ankara'daki ABD Savunma İşbirliği Ofisi Başkanı Tümgeneral Peter Sutton ve diğer bazı yetkililer katıldı. Türkçe olarak, ''Bugün sizinle bütün kalbimle konuşmak istiyorum, çünkü bugün sizin ve Türkiye'nin
yakın ve sadık dostu olarak buradayım'' sözleriyle konuşmasına başlayan McEldowney, 11 Eylül'ün, tüm Amerikalıların büyük bir acıyla andığı bir gün olduğunu belirtti. McEldowney, ''4 yıl önceki o korkunç saldırılarda kaybettiklerimizin acısı hala içimizde. 11 Eylül öyle bir trajediydi ki yüreklerimiz hala yanıyor'' diye konuştu.
''Bu acı günde biz sadece kendimizi düşünmüyoruz, çünkü biliyoruz ki başkaları da, bazen daha fazlasıyla bu acıyı çektiler'' diyen McEldowney, Türk halkının 10 yıllar boyunca ''bir cinayet şebekesinin'' terörüne maruz kaldığına ve büyük değer verdiği demokratik cumhuriyetini korumak için hem kanıyla hem canıyla çok büyük bedeller ödediğine işaret etti. ''Türk halkının olağanüstü bir yükün altından kalkmakta olduğunu'' belirten McEldowney, ''Biz burada Türk kahramanlarına, uluslarını korumak için kendi hayatını feda eden bu kahramanlara saygı göstermek için buradayız. Çünkü onlar demokratik değerleri korudular. Şehitlerin acısını hisseden tüm ulusunuzla beraberim'' dedi.

''TERÖRİST İSTER BİN LADİN, İSTER ÖCALAN OLSUN''

McEldowney, şöyle devam etti:
''Bu mücadeleyi sürdürürken, aramızdaki dayanışmadan çıkardığımız dersleri de unutmayalım. Çünkü teröristlerin amacı insanlar arasında nefret uyandırmak ve onları bölmektir. Barışı savunanlara karşı terörü sürdürürler. Bugün burada diyoruz ki biz buna hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. Aramızda hiçbir ayrılık olamaz ve hem sözlerimizde hem eylemlerimizde çifte standart da olamaz. Bomba ister New York'ta ister İstanbul'da patlamış olsun, teröristler hangi nefret ya da yanıltma sloganının arkasına saklanırlarsa saklansın, terörist ister Usame Bin Ladin, ister Öcalan, ister Zarkavi, ister Karayılan olsun, birlikte burada böyle bir anıtta bir arada durarak, son derece açık ve kararlı bir mesaj vermiş olalım, hiçbir kafa karışıklığı olmasın. Amerikalılar, PKK terör örgütünün ve PKK'nın cinayetlerinin lanetlenmesinde Türk kardeşlerinin yanındalar, aynen El Kaide'ye karşı olduğu gibi.'' Teröristlerin saklanabilecekleri hiçbir yerin kalmayacağı mesajını veren McEldowney, ''Birlikte o teröristleri yakalayacağız ve yok edeceğiz. O teröristler bizim ortak değerlerimizi ve bizi hedef alıyorlar. Bizim halklarımızın hak ettiği barış, güvenlik ve demokrasiyi biz birlikte sürdüreceğiz. İşte bu en önemli dava için, büyük bedeller ödemiş kişilerin anısını birlikte burada yad edeceğiz'' diye konuştu.

KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANI

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da İslam dininin, insanlığa ve dünyaya güzelliği, barışı ve kardeşliği getiren sevgi ve hoşgörü dini olduğunu vurgulayarak, İslam adına saldırılar düzenleyenlerin İslam dinine zarar verdiğini söyledi. Altınok, 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybeden tüm Amerikan vatandaşlarını rahmetle anarak, ''terörün dini, milliyeti olmaz. Terör, bir sürü mazlum ve masum insanı yok eden bir cani saldırı makinasıdır. Terörizm dünya için, tüm insanlık için felakettir, görüldüğü yerde ezilmelidir'' dedi. ABD büyükelçiliğinin şehitler anıtında bu töreni düzenlemesinin çok anlamlı olduğunu ifade eden Altınok, Türk milletinin terörizme 30 bin şehit verdiğini, mücadelenin güvenlik güçleri tarafından verilmeye hala devam ettiğine işaret etti. Tüm şehitleri rahmetle anan Altınok, Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu vurguladı. Altınok, ''özellikle kuzey Irak'ta bölücü bir Kürt devletinin kurulması terör ateşine bir bataklık yaratılacaktır ve terör makinasının üremesi ve bütün dünyanın buradan saldırı ve tehditlerle karşı karşıya kalacağı aşikardır'' diye konuştu.

TÜM MİLLETLERE ÇAĞRI

Dünyada sevgi, kardeşlik ve barışın sağlanmasında tüm milletlerin işbirliği içinde olması gerektiğinin altını çizen Altınok, tüm milletler ve tüm devletlerin bu hassasiyeti göstermesinin önemini vurgulayarak, dünyada barış ve kardeşliğin tesis edilmesinde bu duyarlılığın çok önemli olduğunu, tüm milletlerin bunu çok iyi bilip gereğini yapması gerektiğini ifade etti. Keçiören Belediye Başkanı Altınok, ''Tüm milletleri, tüm devletleri birliğe, beraberliğe, terörle mücadeleye davet ediyorum'' dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Başbakan Erdoğan: Ebediyen kardeş kalacağız
 Gülen'den CD'li mesaj
 Şehitlikte ABD anması
 Eşcinseller, Diyanet'in 'güncel dini' sorunu
 Şişli'nin cazcı çöpçüleri
 Dışişleri: Papa'nın programı belli değil
YILMAZ ÖZDİL
Beşiktaş-Diyarbakır...
Vakit yok spor yapamıyoruz, bari...
UMUR TALU
Gökten mi indi!
Gökdeniz Karadeniz bu ülkenin en iyi...
FATİH ALTAYLI
300 çapulcu Türkiye'yi korkutur mu?
Televizyon...
ERDAL ŞAFAK
Milli Eğitim'i alkışlıyoruz
Bugün 13.6 milyon aile yılın...
'Katillerle' kazanacak
Japonya Başbakanı, özelleştirmeye "hayır" deyip erken seçime yol açan...
Eski sağ kolu düşman oldu
Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko tarafından görevden alınan Ukrayna...
Süper goller mabedi
Süper goller mabedi
2. Hafta Diyarbakır maçı: Alex'in frikiği... 4. Hafta Samsun maçı:...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu